maritbet girişmaritbet
Yeni projeler için arsa arıyor!

Yeni projeler için arsa arıyor!

Önemli inşaat gruplarından Tekfen, yeni projeler için arayış içinde

Halen 400 milyon dolarlık stoğa sahip olan şirket, konut yapımı konusunda özellikle şehir içindeki projeleri değerlendirecek

Tekfen Holding bünyesindeki Tekfen Emlak Geliştirme'nin Genel Müdürü Ömer Egesel, şu anda devam eden ve arsa stoğuna alınmış yatırımlarının toplam tutarının 400 milyon doların üzerinde olduğunu açıkladı.
Egesel, Levent Ofis Projesi'nin Leed Sertifikası alması nedeniyle düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

Sırada Konya da var

"Levent Ofis, Kağıthane, Bomonti ve İzmir projelerimizin yanı sıra Konya'da arsa stoğuna alınmış ancak henüz başlamadığımız bir projemiz var. Sadece  İzmir'deki karma projemiz 200-250 milyon dolar civarında olacak. Bunların dışında Kağıthane ve Levent bölgesinde yeni projeler olabilir. Konut yapımı konusunda da özellikle şehir içindeki projeleri değerlendirebiliriz."

Yüzde 90'ı kiralandı

Ömer Egesel, ayrıca Levent Ofis'in inşaat sürecinin tamamlanmasının hemen ardından satıldığını belirterek, binanın yüzde 90'ının kiralandığını söyledi. Bunun dışında Kağıthane'de Ofis Park, Bomonti de konut projelerinin sürdüğünü kaydeden Egesel, "Bunların da sertifikasyon süreci var. Ancak bundan sonra tüm emlak sektörü çevreye saygılı projeler geliştirmeyi amaçlı" dedi.

Yeşil bina pahalı değildir

Levent Ofis, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifikasına değer görüldü. Bina "Bina Çekirdeği ve Kabuğu" kategorisinde Türkiye'de "LEED Altın Sertifikası"na sahip ilk ticari ofis binası oldu.
Törende konuşan Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Başkan Yardımcısı Roger Platt, yeşil binaların genelde insanlara pahalı imajı uyandırdığını belirterek, "Farklı sektörden gelen insanlar yeşil binanın yüzde 17-18 ilave maliyet getirdiğine inanıyor.  Ancak sadece yüzde 2 ila 3 arasında bir maliyet farkı var" dedi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Hatay yeniden ayağa kalkıyor
  • 15.10.2025 16:09

Hatay yeniden ayağa kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinde ağı ...

Hollanda, konut pazarını uluslararası yatırımcılar için açıyor
  • 10.10.2025 16:48

Hollanda, konut pazarını uluslararası yatırımcılar için açıyor

Hollanda, Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Expo Real Gayrimenkul Fuarı’na ü ...

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak
  • 30.09.2025 10:21

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında 81 ilde ...

Şantiyelerde dijital takip dönemi başlıyor
  • 16.09.2025 11:52

Şantiyelerde dijital takip dönemi başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yapı Müt ...

Deprem bölgesinde en yüksek teslimat Hatay’da: 86 bin 754 yuva
  • 10.09.2025 16:49

Deprem bölgesinde en yüksek teslimat Hatay’da: 86 bin 754 yuva

Kahramanmaraş depremlerinde ağır yıkıma uğrayan Hatay, asrın inşa seferberliğini ...