Yataş, Ankara’daki koltuk fabrikasını Kayseri OSB'ye taşıyor!
Yataş, Ankara Elmadağ’daki koltuk ve yatak fabrikasının koltuk bölümünü, üretimde verimsizlik, yüksek maliyet gibi sebeplerle Kayseri OSB’ye taşıma kararı aldı
Yataş, Ankara Elmadağ'daki koltuk ve yatak fabrikasının koltuk bölümünü, üretimde verimsizlik, yüksek maliyet gibi sebeplerle Kayseri OSB'ye taşıma kararı aldı. Yataş, 31 Aralık 2012 tarihine kadar Ankara'daki fabrikasında kapasite azatlımı yapacak ve ardından Kayseri OSB'deki yeni fabrikasına taşınacak. Taşınma kararı ile ilgili olarak Yataş'tan yapılan açıklama şu yönde;
Organize Sanayi Bölgesi No:6 Hasanoğlan Elmadağ/ANKARA adresinde kurulu Modüler Mobilya ve Koltuk Kanepe Fabrikamızın KOLTUK Bölümü Ekonomik nedenlerle (üretimde verimsizlik, üretim maliyetinin yüksek oluşu, rantabl çalışmaması) 31.12.2012 tarihine kadar kapasite azalımı yapılacak ve buradaki mevcut makine ve cihazların büyük bir kısmı Organize Sanayi Bölgesi 7.Cadde No:88 KAYSERİ adresine taşınacaktır. Bundan sonra koltuk üretiminin büyük bir kısmı KAYSERİ Fabrikamızda gerçekleştirilecektir. Modüler Mobilya Biriminde ise kapasite artırımı yapılacaktır. Bu sebeple Koltuk Biriminden uygun personel Modüler Mobilya Birimine aktarılacak, geri kalan personel ise Organize Sanayi Bölgesi 7.Cadde No:88 KAYSERİ adresine nakilleri yapılacaktır.
Bu karara bağlı olarak Koltuk Birimine destek olan birimlerde de (Kalite Kontrol, Bakım-Onarım, Ar-Ge, Üretim Planlama, Hammadde Depo, Lojistik, İdari İşler vs.) ihtiyaca bağlı olarak azalım yapılacaktır.
Belirtilen bu nedenlerden dolayı ANKARA Hasanoğlan Koltuk ve Kanepe üretim biriminde çalışan personellerimizden Kayseri'de çalışmak isteyenlerin nakilleri gerçekleştirilecektir. (Nakil işlemini kabul eden personele her türlü kolaylık sağlanacak). Nakil olmak istemeyenlerin ise Modüler Mobilya Biriminde kapasite artışı oranında değerlendirilmesine öncelik verilecek, ihtiyaç fazlası personeller ise tüm yasal hakları ödenerek iş akitleri 31.12.2012 tarihine kadar fesih edilecektir.
Yukarıda belirtilen hususların yerine getirilmesi hakkında toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyelerinin oybirliği ile karar verilmiştir.
Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com





























Yorum Yaz