maritbet girişmaritbet
Vodafone "Yeşile Saygı" uygulamasını hayata geçirdi

Vodafone "Yeşile Saygı" uygulamasını hayata geçirdi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel, "Sürdürülebilir bir gelecek için mobil teknolojileri anahtar olarak görüyoruz" dedi

Vodafone Türkiye, sürdürülebilirlik ve çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen "Yeşile Saygı" mobil uygulamasını hizmete sundu. Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, mobil teknolojilerin sürdürülebilirliğe katkısının somut bir göstergesi olarak Vodafone Türkiye tarafından geliştirilen "Yeşile Saygı" mobil uygulaması şirketin bu bakış açısını yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetlerinin anlatıldığı üçüncü "Sürdürülebilirlik Raporu", "Yeşile Saygılı Kırmızı" manifestosu ve REC Türkiye işbirliğiyle hazırlanan "Sürdürülebilir Kalkınma için Bilişim" raporu ile hayata geçti.  

Sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirmenin kritik önemine inanan Vodafone Türkiye, dijital dönüşüm hareketi kapsamında sürdürülebilirlik yaklaşımını mobil dünyaya uyguladı. Tüm kullanıcılara açılan "Yeşile Saygı" akıllı telefon uygulamasıyla sürdürülebilir gelecek ceplere taşınıyor. Bu yeni çevreci uygulama sayesinde kullanıcılar, çevre ve sürdürülebilirlik konusunda eğitim ve testlerle bilgi edinebildikleri gibi bu konuda ilginç makalelere, detaylı raporlara e-kütüphane vasıtasıyla ulaşabiliyor.

Lokasyon bazlı uygulama sayesinde kullanıcılar yakın çevrelerindeki semt pazarlarını, organik ürünlere ulaşabilecekleri yerleri ve geri dönüşüm noktalarını görüntüleyebiliyor. Aynı şekilde kullanıcılar, çevrelerindeki yeşil alanları, parkları ve bisiklet rotalarını görüntüleyebiliyor. Kendi yürüyüş ve bisiklet rotalarını çizebiliyor ve çevreleriyle paylaşabiliyor.

Mobil uygulama ile kullanıcılar günlük hayata dair pek çok yeşil ipucuna kolayca ulaşabiliyor. Örneğin mevsimler göre hangi ürünü, ne zaman tüketmek gerektiğini öğrenebiliyor. Dahası, kullanıcılar bir "tıkla" Ege Orman Vakfı'na fidan bağışı yapabiliyor.

"Çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, sürdürülebilirliği temel iş stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olarak ele aldıklarını belirtti.

Süel, şunları kaydetti:  
"Vodafone Türkiye faaliyetlerimizin çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik performans kriterleri ve hedefler belirleyerek sürdürülebilirliğe iş süreçlerimizde hayata geçiriyoruz. Sağladığı altyapı ve hizmetlerden dolayı bilgi ve iletişim teknolojilerine iklim değişikliğiyle mücadele için düşük karbonlu topluma geçişte ve sürdürülebilir ekonomik büyümede çok önemli rol düşüyor.

Sürdürülebilirliği toplumsal tabana yaymayı hedefleyen çalışmalarımız doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Yeşile Saygı mobil uygulamamızla, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.  Sürdürülebilir bir gelecek için mobil teknolojileri anahtar olarak görüyoruz."
 
AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı
  • 29.07.2022 16:21

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı

İstanbul Havalimanı'nda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından 5G ...

Vodafone Türkiye, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı
  • 21.04.2021 13:06

Vodafone Türkiye, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı

Vodafone Türkiye, şebekesini ve ofislerinde kullandığı elektriğin tamamını yenil ...

Vodafone Arena'da akıllı stadyum altyapısı tanıtıldı
  • 28.03.2017 14:53

Vodafone Arena'da akıllı stadyum altyapısı tanıtıldı

Vodafone Arena'dan yılda 50 milyon dolar gelir elde etme hedeflerini açıklayan F ...

Vodafone Arena inşaat ekibi taraftara 'Sabret' dedi
  • 27.01.2015 11:29

Vodafone Arena inşaat ekibi taraftara 'Sabret' dedi

Vodafone ile Beşiktaş'ın ortak hazırladığı reklam filmi sosyal medyada hızla yay ...

Vodafone Türkiye’den 200 milyon liranın üzerinde mağaza yatırımı!
  • 24.09.2014 13:32

Vodafone Türkiye’den 200 milyon liranın üzerinde mağaza yatırımı!

“Mükemmel Müşteri Deneyimi için Hizmet” alanına kesintisiz yatırım yapan Vodafon ...

‘Stat Abi’ için sosyal medyadan destek sürüyor
  • 28.08.2014 15:07

‘Stat Abi’ için sosyal medyadan destek sürüyor

Beşiktaşlı taraftarın, "Babadan oğula Beşiktaş" mottosuyla çocuklarının göbek ba ...