maritbet girişmaritbet
Vakko Libya’da Nişantaşı konseptinde mağaza açacak!

Vakko Libya’da Nişantaşı konseptinde mağaza açacak!

Erbil’de 2010 yılında iki mağaza açarak Kuzey Irak’a giren ilk Türk yatırımcılardan biri olan Vakko, önümüzdeki bir yıl içinde Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde mağza açmaya hazırlanıyor

Erbil'de 2010 yılında iki mağaza açarak Kuzey Irak'a giren ilk Türk yatırımcılardan biri olan Vakko, önümüzdeki bir yıl içinde Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde mağza açmaya hazırlanıyor.

Vakko'nun Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal Sözcüsü Meltem Kazaz, Vakko ve W Collection markaları için kısa vadedeki yatırım planlarını belirlediklerini, Erbil'den sonra Kuzey Irak'taki diğer yatırımın Süleymaniye kentinde olacağını söyledi. Yapımı devam eden alışveriş merkezinde Vakko ve W Collection markaları ile iki mağaza açacaklarını kaydeden Kazaz, 2013 yılının başında bu mağazaların faaliyete geçeceğini belirtti.

Kuzey Irak'ta inşaat sektörünün hareketliliğine dikkat çeken Kazaz, Türk müteahhitlerinin bulundukları projelerde Vakko Home markası ile binaların giydirilmesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Libya'ya Nişantaşı konsepti

Vakko'nun bir yıl içinde Libya'nın Tropoli kentinde, Nişantaşı'ndaki konseptin benzeri, 800 metrekarelik bir cadde mağazası açacaklarını belirten Kazaz, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde de 550 metrekare alanda bir Vakko mağazasının faaliyete geçeceğini açıkladı. Kazaz, “Azerbaycan'ın Bakü kentinde 2 tane W Collection mağazası, Türkmenistan'ın Aşkabat kentinde 400 metrekarelik bir Vakko mağazası ve Kuveyt'te W Collection mağazası açılacak. Bu yatırımların tamamı franchising olarak gerçekleştirilecek” dedi.

Vakko'nun orta vadedeki hedefleri arasında Çin, Hindistan ve Brezilya olduğunu belirten Kazaz, şöyle dedi:

“Coğrafi olarak ve tüketim alışkanlıkları açısından önemli pazarlar. Özellikle Brezilya öne çıkıyor. Hem ekonomik gidişat, hem de iki ülke arasındaki ilişkiler çok kuvvetlendi. Bu anlamda Brezilya ile görüşmelerimiz oldukça verimli ilerliyor. Brezilyalılar için eşarp vazgeçilmez bir aksesuar, tek başına Vakko Eşarp koleksiyonu için bile Brezilya oldukça umut verici bir pazar.”

Amerika'ya da girecek

Amerika'da W Collection olarak bir atağa hazırlandıklarını kaydeden Kazaz, “Amerika'da özellikle departmen store'lar, mono brand mağazacılıktan daha yaygın ve çok güçlü. Bizde bu gruplarda shop-inshop olarak yer almayı hedefliyoruz” dedi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde W Collection'un bir mağazası olduğunu hatırlatan Kazaz, 2013 yılında Moskova'da inşa edilmekte olan bir alışveriş merkezi içinde bir mağaza daha açacaklarını, 2016 yılına kadar ise Rusya'da 15 mağaza daha açacaklarını söyledi.

Vakko Home için ülke bazında agent'larla çalıştıklarını söyleyen Kazaz, son olarak Londra'da bir agent ile anlaşma yaptıklarını ve bu bölgedeki operasyonlarını belirli bir seviyeye getirdiklerini sözlerine ekledi. Firmanın Lübnan'da ise Wedding ve Abiye adına konsept mağazacılık için lokasyon arayışları devam ediyor.

Yüzde 20 büyüme hedefliyor

Vakko Kurumsal Sözcüsü Meltem Kazaz, 2011 yılında yüzde 25 büyüme kaydettiklerini ve 2012 yılı için hedeflerinin yüzde 20 büyümeyi yakalamak olduğunu belirtti. 2011'de Vakko Grubu'na 12 yeni mağaza eklediklerini ve toplamda 131 mağazaya ulaştıklarını anlatan Kazaz, mağaza, corner ve toptan satış noktaları ile birlikte toplam satış kanallarının yurtiçinde 500'e ulaştığını söyledi.

Hatice Ata/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyaca ünlü Türk markası Vakko satılıyor
  • 10.02.2018 16:00

Dünyaca ünlü Türk markası Vakko satılıyor

Uzun zamandır satışı gündemde olan dünyaca ünlü marka Vakko'nun satışı ile ilgil ...

Vakko'nun en büyük mağazası Zorlu Center’da açılacak!
  • 13.05.2013 16:02

Vakko'nun en büyük mağazası Zorlu Center’da açılacak!

Vakko'nun patronu Cem Hakko, babası Vitali Hakko'nun vasiyeti olan bir moda okul ...

Cem Hakko: Gayrimenkul bizim işimiz değil!
  • 17.12.2012 09:10

Cem Hakko: Gayrimenkul bizim işimiz değil!

Vakko'nun patronu Cem Hakko, Merter'deki araziyi neden sattıklarını açıkladı ...

Casa de Ella yastıklarıyla evinizin havası değişiyor!
  • 24.07.2012 14:10

Casa de Ella yastıklarıyla evinizin havası değişiyor!

Size özel bir dekorasyon için yapabileceğiniz en zahmetsiz şey aksesuarlarla oyn ...