maritbet girişmaritbet
Vaillant klima satışlarında yüzde 15 artış bekliyor!

Vaillant klima satışlarında yüzde 15 artış bekliyor!

Türkiye’nin önde gelen klima üretici firmalarından biri olan Vaillant, bu yıl satışlarını artırma hedefinde

Türkiye'nin önde gelen klima üretici firmalarından biri olan Vaillant, bu yıl satışlarını artırma hedefinde. Klima satışlarında geçen yılı hedeflerinin üzerinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, 2013 yılı için büyümelerinin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10–15 ‘in üzerinde olacağı öngörüsünde bulundu. Firmalarının tasarruflu ısıtma, sıcak su ve soğutma sistem çözümleri yanında yenilenebilir enerji kaynaklı ürünler, enerji verimliliği konusunda danışmanlık, kaskad yoğuşmalı ısıtma çözümleri ve sistem otomasyonu, yenilenebilir enerjiler ve konvansiyonel sistemlerin beraber kullanıldığı hibrid sistemler üzerine odaklandığını aktaran Taşkın, tüketiciye enerji danışmanlığının ise üzerinde durdukları yeni projelerinden biri olduğunu söyledi.

Ev konforu alanında çözümler sunan bir firma olduklarını söyleyen Taşkın, duvar tipi split klima gamında on-off, inverter ve süper inverter olmak üzere üç değişik kategoride ve üç farklı enerji tasarrufunda klimalara sahip olduklarını ifade ederek, bunun yanı sıra tek dış üniteye birden fazla iç ünite bağlanabilen multi klimalar ile değişik mekanlara farklı çözümler sunduklarını aktardı. Duvar tipi klimalarının A sınıfı enerji tüketimi, sessiz çalışması ve uzun borulama imkanı gibi belirgin bazı özelliklere sahip olduğunu dile getiren Taşkın, “Super inverter duvar tipi klimalar, 16.5 santimetre incelikte ve 24 dB gibi çok düşük bir ses seviyesine sahiptir. Aynı zamanda fotokatalitik ve bakteriyel filtreleme ile sağlık sunarken iyonizasyon tekniği ile de kullanıcıların kendisini daha iyi ve zinde hissetmesi için mekanı negatif iyon ile beslemektedir” açıklamasında bulundu.

Vaillant'ın cihazlarının tamamının doğayla dost R410A gazı içermesinin klimalarında bulunan ve önem verdikleri bir özellik olduğunun altını çizen Levent Taşkın, “Vaillant ürün gamı olarak bakıldığında klima sektörüne girdiği günden itibaren hiçbir ürününde R22 gazlı ürün bulundurmamıştır. Dolayısı ile Vaillant, ozon tabakasına zarar veren ve Avrupa'da kullanımı yasaklanmış olan bu gazın sosyal sorumluluk çerçevesinde azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla halkı bilinçlendirmeye özen göstermektedir” dedi. Elektrik tasarrufuna yönelik A sınıfı elektrik tüketiminin de bir başka önemli özellikleri olduğunu ifade eden Taşkın, R 410 gazlı çevreci A sınıfı enerji tasarruflu Inverter klimaları dokuz yıldır pazarda tüketicilere sunduklarını aktardı. Taşkın, bu yıl hava kaynaklı ısı pompaları, güneş enerjisi sistemleri ve toprak, su kaynaklı ısı pompalarıyla Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde de sektörde öncü olmaya devam edeceklerini söyledi.

Almanya'da üretim yapan Vaillant'ın ısıtma, sıcak su ve soğutma sistemlerinde 139 yıllık tecrübeye sahip olduğunun söyleyen Levent Taşkın, “Sektöre ilk gazlı termosifon, ilk şofben, ilk duvar tipi kat kaloriferi ve ilk kombiyi sunan bir şirketiz” diyerek kullandıkları ileri teknolojiyle 3 binin üzerinde patentli ürünlerinin olduğunu aktardı. Vaillant Türkiye'nin ise 1992 yılı Kasım ayında faaliyete başladığının bilgisini veren Taşkın, Almanya'da üretilen ürünlerinin Türkiye'de kendi satış ve servis organizasyonları ile sistem konforu ve sistem çözümü olarak tüketicilere sunduklarını belirtti. Taşkın, İstanbul'da bulunan merkezlerinin yanı sıra Ankara, Eskişehir, Kayseri, İzmir Bölge Müdürlükleri ve 450'yi aşan personeli ile tüketicilere hizmet verdiklerini dile getirdi.

“Türk halkı ihtiyaç oldukça klima alıyor”

Türk halkının klima alırken beyaz eşya veya televizyon gibi planlayarak almadığını, bunun yerine ihtiyaç oldukça klima aldığına değinen Levent Taşkın, bu nedenle hava sıcaklıklarının yüksek değerlerde olduğu aylarda klima satışlarının yoğunlaştığını bildirdi. Klimanın bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Taşkın, “İnsanlarımız bunu zorunluluk olarak görmeden, kendi bütçelerine göre aşırı sıcakları beklemeden almaları tüm sektör içinde montajlardaki kalite standardını yükseltecektir. Firma olarak kalitemizi korumak adına aşırı sıcaklarda meydana gelebilecek talep artışını öngörerek gerekli tedbirleri mevsim öncesi almış bulunmaktayız” açıklamasında bulundu.

Enerjinin elde edilmesinin her geçen gün zorlaştığına işaret eden Taşkın, enerji maliyetlerinin de ileriki yıllarda artacağı öngörüsünde bulunarak, “İleriye dönük bakıldığında klimaların öncelikli olarak soğutma yaptığı ilkesinden yola çıkarak, güneş enerjisinden soğutma yapabilen teknolojilerin, hijyen açısından nano-teknolojilerin de kullanıldığı, hibrid sistemlerin ön plana çıkacağını ve teknolojilerin bu yönde ilerleyip yeni ve farklı soğutma amaçlı klima cihazlarının kullanılacağını düşünmekteyiz” dedi. Isıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını tek bir sistem ile çözümlenmesinin ön plana çıkacağı tahmininde bulunan Taşkın, bunun ısı pompası teknolojilerine yönelmeye neden olacağını belirtti.

“Tüketiciler fiyat odaklı seçim yapıyor”

Tüketicilerin büyük bir kısmının klima kültürü ile ilk defa tanıştığını, fiyat odaklı seçimler yaparak ucuz ürünlere yöneldiğini ifade eden Taşkın, klima kullanımının yaygınlaşması ve tüketicilerin bilinçlenmesiyle yüksek ürün kalitesi ve marka değeri olan, iyi eğitimli teknik kadro ve satış sonrası hizmetleri bulunan firmalara yönelme olacağının altını çizdi. Satış sonrası hizmet verecek olan teknik personel yetersizliğinin sektörün sorunlarından biri olduğuna değinen Taşkın, şöyle konuştu: “Klimanın uzun ömürlü ve verimli çalışması düzgün montaja ve yıllar boyunca cihazla ilgilenecek olan yetişmiş teknik personele bağlıdır. Biz, meslek yüksekokulları ve teknik liselerle işbirliği yaparak, bu personellerin yetiştirilmesi ve sektöre kazandırılması için çaba sarf ediyoruz. Gerek Almanya merkezden edindiğimiz bilgiler gerekse sahip olduğumuz know-how'ı bu eğitimlerde paylaşıyoruz. Diğer firmaların da satışa verdiği özen kadar eğitime da özen göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vaillant'tan enerji tasarruflu yeni nesil kombiler!
  • 06.11.2021 16:39

Vaillant'tan enerji tasarruflu yeni nesil kombiler!

Vaillant, “Yarın için bugünden Vaillant” konsepti ile hazırlanan 3 reklam filmin ...

Vaillant aroTHERM plus, İngiltere'den ödülle döndü!
  • 12.06.2021 09:18

Vaillant aroTHERM plus, İngiltere'den ödülle döndü!

Vaillant’ın 700 kat daha çevreci ısı pompası aroTHERM plus’a “En İyi Isı Pompası ...

Vaillant’tan 700 kat daha çevreci ısı pompası: aroTHERM Plus
  • 27.05.2021 16:59

Vaillant’tan 700 kat daha çevreci ısı pompası: aroTHERM Plus

Vaillant, kombinin yanı sıra ısı pompalarında da çevreci ve akıllı sistemler sun ...

Vaillant'tan “Yeni Showroom Projesi”
  • 01.04.2021 17:34

Vaillant'tan “Yeni Showroom Projesi”

Vaillant, “Yeni Showroom Projesi” ile müşteri deneyimini ileriye taşımaya devam ...

Vaillant “Kafa Rahatlatan Sohbetler”de kadınlara sesleniyor
  • 08.03.2021 17:23

Vaillant “Kafa Rahatlatan Sohbetler”de kadınlara sesleniyor

Vaillant “Kafa Rahatlatan Sohbetler”in 8 Mart özel yayınında kadınlara ses veriy ...

Vaillant Group teknik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor
  • 18.02.2021 17:05

Vaillant Group teknik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor

Vaillant Group Türkiye teknik eğitim faaliyetleri pandemi koşullarına uygun bir ...