maritbet girişmaritbet
Türkiye ve ABD ticaretinin zirvesi İstanbul’da buluşacak

Türkiye ve ABD ticaretinin zirvesi İstanbul’da buluşacak

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ABFT) 10. Kuruluş Yıldönümü Gala’sını 30 Eylül Salı akşamı İstanbul’da gerçekleştirecek

Galaya ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ve Amerika'nın önde gelen firmalarının CEO'ları katılıyor. Gala Gecesi, Türkiye iş dünyasının önde gelen isimlerini de bir araya getirecek.

Türkiye ve ABD arasındaki ikili ticaretin ve yatırımın geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam eden Amerikan Şirketler Derneği, 10. Kuruluş Yıldönümü'nü 30 Eylül Salı akşamı İstanbul'da düzenlenecek gala gecesi ile kutluyor. Gala Gecesi'ne ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ve Türkiye ziyaretinde kendisine eşlik edecek ABD Başkanlık İhracat Konseyi (PEC)'nin üyeleri katılacak.

ABD Başkanlık İhracat Konseyi Başkan Yardımcısı ve Xerox Şirket CEO'su Ursula Burns ve ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası  Ticaret  Müsteşarı Stefan M. Selig'in yanı sıra, PEC heyetinde Carpenter & Company ve Vermeer şirket CEO'ları ve Amerikan Şirketler Derneği üyeleri de olan Boeing, eBay, IBM, Lockheed Martin, Marriott International ve Pfizer firmalarının CEO'ları ve üst düzey temsilcileri yer alıyor. 

Amerikan Şirketler Derneği Türkiye'de toplamda 50 milyar doların üstünde yatırımları olan, bugüne kadar 61.000'in üzerine istihdam sağlamış ve her yıl 7,4 milyar TL'nin üzerinde vergi ödemekte olan 110 Amerikan şirketini temsil ediyor. 

2004 yılında temelleri atılan Amerikan Şirketleri Derneği, iki ülke arasındaki ikili ticaretin ve yatırımların daha da geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor.  

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye ve ABD ticaretinin zirvesi İstanbul’da buluşacak
  • 26.09.2014 14:28

Türkiye ve ABD ticaretinin zirvesi İstanbul’da buluşacak

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ABFT) 10. Kuruluş Yıldönümü Gala’sını ...