maritbet girişmaritbet
Türk Traktör’ün Sakarya Erenler fabrikası açıldı

Türk Traktör’ün Sakarya Erenler fabrikası açıldı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Traktör'ün Türkiye otomotiv sanayisinin en eski şirketlerinden birisi olduğunu söyledi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, hükümet liderliğinde, Ar-Ge ve büyük ölçekli stratejik yatırımlar için sağlanan teşviklerle ülkeye katma değer sağlayacak yatırımların önünün açıldığını bildirdi. Türk Traktör'ün Erenler ilçesindeki fabrikasının açılışına katılan Koç, Türk Traktör'ün Türkiye otomotiv sanayisinin en eski şirketlerinden birisi olduğunu söyledi. Koç, Türkiye'nin ilk traktörünü üretmek üzere 1954 yılında kurulan Türk Traktör'ün, tam kapasiteye eriştiğinde yılda 50 bin üretim rakamına ulaşacağını, üretim kapasitesiyle şirketin Avrupa'nın en büyük traktör üreticilerinden biri olacağını kaydetti.

ABD dahil 130 ülkeye 2000 yılından beri 15 bin traktör ihraç edildiğini dile getiren Koç, "Türk Traktör yeni fabrikasıyla ihracatta yeni hamlelere hazır olacaktır. Yeni yatırımımız çerçevesinde sadece traktör değil, transmisyon ve motor işleme üretim kapasitemiz de artacak. Böylece yerli katma değerin artması yönünde de sektörde önemli bir başarı elde eden Türk Traktör'ün bu alandaki liderliği devam edecektir" diye konuştu.

"Teşvikler yatırımın önünü açtı"

Böyle bir başarı hikayesinin parçası oldukları için mutlu ve gururlu olduklarını anlatan Koç, "Hükümet liderliğinde, Ar-Ge ve büyük ölçekli stratejik yatırımlar için sağlanan teşviklerle ülkeye katma değer sağlayacak yatırımların önü açılmıştır" dedi. Sakarya Erenler fabrikasının ve yeni motor yatırımlarının buna en güzel örnek olduğunu ifade eden Koç, şöyle devam etti: "Yaptığımız yatırımlar, artan üretim ve ihracatımız ve gelişen Ar-Ge faaliyetlerimizle ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde emin adımlarla ilerliyoruz. Koç Topluluğu olarak, bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederken ışık tutan yol gösteren, en temel ilkemizden biri, kurucumuz Vehbi Koç'un 'Ülkem varsa ben de varım' sözü oldu. Tarihimizin en büyük yatırım dönemini yaşarken, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ettik ve ediyoruz."    

Konuşmaların ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mustafa Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, üretim bandından çıkan ilk traktörün üzerine imza attı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!
  • 04.09.2018 14:27

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!

2016 yılında hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç'un projesi olan golf tesisi i ...

'Keşke Zorlu Center'ı hiç yapmasaydım'
  • 07.03.2016 12:47

'Keşke Zorlu Center'ı hiç yapmasaydım'

Forbes Dergisi’nin dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Ahmet Nazif Zorlu ...

İş dünyası Koç için taziye mesajları yayımlıyor
  • 21.01.2016 17:14

İş dünyası Koç için taziye mesajları yayımlıyor

İş dünyasının önde gelen isimleri kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Koç Holding ...

Mustafa Koç hayatını kaybetti
  • 21.01.2016 13:02

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un sevk edildiği Vehbi Koç Vakfı ...

Mustafa Koç, kalp krizi geçirdi
  • 21.01.2016 09:49

Mustafa Koç, kalp krizi geçirdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kalp krizi geçirdi. ...

Mustafa Koç, ‘Gıda sektöründen çıkmıyoruz’
  • 03.07.2014 09:11

Mustafa Koç, ‘Gıda sektöründen çıkmıyoruz’

Tat’ın önce Maret’i, ardından da Harranova’daki hisselerini satmasını değerlendi ...