maritbet girişmaritbet
Torunlar GYO’nun varlıkları 4 milyar TL!

Torunlar GYO’nun varlıkları 4 milyar TL!

Torunlar GYO, 1 Ocak 2012 tarihi ile 31 Mart 2012 tarihi arasındaki 3 aylık dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri kaleme aldı. Paşabahçe eski Tekel İçki Fabrikası’nın arsasının tapusu alındıktan sonra portföye dahil olması bekleyen Torunlar GYO, gerçekleştirdiği faaliyetlerini şöyle anlattı

 

Torunlar GYO, 1 Ocak 2012 tarihi ile 31 Mart 2012 tarihi arasındaki 3 aylık dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri kaleme aldı. Paşabahçe eski Tekel İçki Fabrikası'nın arsasının tapusu alındıktan sonra portföye dahil olması bekleyen Torunlar GYO, gerçekleştirdiği faaliyetlerini şöyle anlattı:
 
1977'den beri Türk gayrimenkul piyasasında faaliyet gösteren Torunlar Grubu olarak, 1996'da gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerimizi perakende, konut, ofis ve otel geliştirme projeleriyle genişletmek üzere Torunlar GYO'nun öncü şirketi olan Toray İnşaat'ı kurduk. Şirketimiz 2008 yılında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşmüştür. Şirketimizin amacı, perakende, konut, eğlence ve ofis amaçlı gayrimenkul geliştirme projelerine yatırım yapmaktır.
 
Torunlar GYO, kaynak bulma, arazi alımı, proje finansmanı, izin alım, tasarım, inşaat denetimi, satış ve pazarlama dahil olmak üzere proje geliştirme ve yönetiminin tüm aşamalarında faaliyet göstermektedir. Şirketimiz, bu temel hizmetlerin yanı sıra, projelerin tamamlanmasının ardından da kiracı karması ve kira yönetimi, kira yapılandırma, yenileme ve genişletme çalışmaları, alışveriş merkezlerinde ziyaretçi trafiğini, doluluk oranlarını ve kira gelirini azami düzeye getirmeyi amaçlayan diğer faaliyetleri yürütmektedir.
 
Şirketimizin Türkiye gayrimenkul sektöründeki kapsamlı deneyimi ve bilgisi Torunlar GYO'ya, kentsel gelişim, demografik eğilimler ve hedef pazarlardaki potansiyel müşteri profili hakkında net bir bakış açısı kazandırırken, geliştirmeye uygun arsaları avantajlı fiyatlara satın alma imkanı veren geniş bir çevre sağlamaktadır.
 
Yerel belediyeler, yükleniciler, satıcılar ve sektördeki diğer katılımcılarla kurulan köklü ilişkiler, Şirketimize, arsalara ve uluslararası geliştirme şirketlerinin erişiminin olmadığı bazı geliştirme
fırsatlarına erişimin önünü açmaktadır. Torunlar GYO, bunun yanı sıra alışveriş merkezlerinde kiracı karmasını oluşturmak için kapsamlı bir yurtiçi ve uluslararası marka perakende ağına ve konut geliştirme projeleri için geniş bir müşteri tabanına sahiptir. Ayrıca Torun Ailesi'nin Türk piyasasındaki güçlü itibarından yararlanmakta olan Torunlar GYO, kiracıları, müşterileri ve Türk gayrimenkul piyasasının diğer katılımcılarının Torunlar ismiyle ilişkilendirdikleri kalite ve güven anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
Torunlar GYO'nun odaklandığı başlıca alan, İstanbul, Bursa, Antalya, Samsun ve Ankara gibi kentsel bölgelerde geniş ila çok geniş kapsamlı, sınıfının en iyisi alışveriş merkezlerinin geliştirilmesi ve varlık yönetimidir. 31.03.2012 itibariyle 11 gayrimenkul, 3 gayrimenkul geliştirme projesi, 3 arsa ve 4 iştirakten oluşan portföyün arasında çalışır durumdaki beş alışveriş merkezi ve toplam 221.176 m2 BKA bulunmaktadır. Geliştirilmekte olan projeler arasında, tamamlandığında yaklaşık 150.000 m2 toplam BKA'ya (Brüt Kiralanabilir Alan) ile Türkiye'nin ikinci büyük AVM'si olacağı tahmin edilen Mall of İstanbul pro jesi dahil İstanbul ve Samsun'da iki alışveriş merkezi projesi ve henüz ticari gayrimenkul açısından doymamış piyasaya sahip bölgelere yapılan Torun Tower gibi ofis projeleri yer almaktadır.
 
2012'de eski Ali Sami Yen Stadyumu üzerinde geliştirilecek projenin inşaat izni alındıktan sonra ve Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından ihalesi onaylanan Paşabahçe eski Tekel İçki Fabrikasının arsasının tapusu alındıktan sonra portföye dahil olması beklenmektedir. 31.03.2012 itibariyle 4.0 milyar TL olan konsolide toplam varlıkları içinde %71.7'sini gayrimenkuller ve gayrımenkul projeleri oluşturmaktadır. Büyüme potansiyeli yüksek konut, ofis, otel gibi, çeşitli karma kullanım amaçlı geliştirme projeleri ve proje geliştirilecek arsalar da varlıklar bünyesinde yer almaktadır.
 
 
Hüseyin Belibağlı/emlaktasondakika.com
 
TORUNLAR GYO 2012 YILININ İLK ÜÇ AYINDA NET KARINI 7,5 KAT ARTIRDI
 
Torunlar GYO, SPK standartlarına uygun olarak hazırlanan konsolide mali tablolara göre 2012 yılının ilk üç ayında net karını 7,5 kat artışla 66,2 milyon TL olarak gerçekleştirirken hisse senetlerinde yüzde 35,5'lik değer artışı sağladı.
 
AVM ve gayrimenkul yatırımları ile Türkiye'nin en geniş portföylerinden birine sahip Torunlar GYO, 2012 yılı 1. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Torunlar GYO, 2012'nin ilk üç ayında 39,7 milyon TL satış gerçekleştirdi. Torunlar GYO, bu dönemde net karını ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 7,5 kat artırarak 66,2 milyon TL'ye çıkardı.  Bunun yanı sıra, 2011 yılsonuna göre Türk lirası bazında; Torunlar GYO hisse senedi %35,5 değer artışı ile İMKB Ulusal 100 Endeksi (% 21,7) ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Endeksinin ( % 21,4) üstünde performans gösterdi.
 
SPK tarafından yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolara göre Torunlar GYO, satış hasılatının %83,7'sini AVM kira ve ortak alan gelirlerinden, % 16,3'ünü ise konut satış gelirlerinden sağladı. Kira gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre % 15,8 artışla 24,6 milyon TL olarak açıklayan Torunlar GYO'nun konut gelirleri ise 6,4 milyon TL olarak gerçekleşti.
 
Torunlar GYO 2011 yılında başladığı Korupark 3. Etap Teras Evleri ve Mall of İstanbul projelerindeki satışlarını arttırdı. Mart 2012 sonuna kadar Korupark 3. Etap Teras Evleri'nde 680 konuttan 247 adedi, Mall of Istanbul'da ise 1.114 konuttan 582 adedi ve 116 ofisten 57 adedi için ön satış sözleşmesi imzalandı ve ön satışlardan 298,6 milyon TL nakit girişi sağlandı. Öte yandan yaklaşık bir yıllık dönemde içerisinde Torunlar GYO, Mall of İstanbul projesi için 178,9 milyon TL ve Korupark 3. Etap Teras Evleri projesi için 43,9 milyon TL yatırım harcaması yaptı.
 
Aktif toplamı 2012 Mart sonunda 4 milyar TL'ye ulaşan Torunlar GYO'nun öz kaynaklarının aktif toplamına oranı ise % 64,7 seviyesinde bulunuyor. 3,8 milyar TL portföy büyüklüğü ile sektöründeki ikinci en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) unvanını taşıyan Torunlar GYO'nun, 31 Mart 2012 tarihi itibari ile piyasa değeri ise 1.2 milyar TL'dir. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...

Trabzon Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor
  • 13.05.2024 10:57

Trabzon Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor

Gelecek yıl hizmete açılması planlanan Trabzon Şehir Hastanesi'nde 900 yatak kap ...

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor
  • 09.05.2024 10:31

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor

Yaklaşık 26 bin metrekare iskan edilebilir inşaat alanından oluşacak projede 185 ...

Slovenya'nın en büyük projesi Türk şirketi liderliğinde ilerliyor
  • 06.05.2024 14:08

Slovenya'nın en büyük projesi Türk şirketi liderliğinde ilerliyor

Slovenya'nın Divaca-Koper Demir Yolu Projesi'nin inşaatı Yapı Merkezi liderliğin ...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta yüzde 24,7 arttı
  • 06.05.2024 13:45

İnşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta yüzde 24,7 arttı

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta geçen yılın aynı dönemine gö ...

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...