maritbet girişmaritbet
Tondach’ın Türkiye’deki temsilciliğini Meska Yapı yapacak!

Tondach’ın Türkiye’deki temsilciliğini Meska Yapı yapacak!

Toprak kiremit pazarının Avrupa lideri Tondach firmasının Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını belirten Meska Yapı GM Karayaka, firmanın ilerleyen dönemlerde Türkiye’de üretime başlayacağını söyledi

Toprak kiremit pazarının Avrupa lideri Tondach firmasının Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını belirten Meska Yapı GM Karayaka, firmanın ilerleyen dönemlerde Türkiye'de üretime başlayacağını söyledi.

Toprak kiremit pazarının Avrupa lideri Tondach firmasının Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını belirten Meska Yapı Genel Müdürü Mesut Karayaka, firmanın ilerleyen dönemlerde Türkiye'de üretime başlayacağını söyledi.

Dünya genelinde 14 fabrikası ve yaklaşık 2 bin 400 çalışanı bulunan Tondach ile distribütörlük anlaşması yaptıklarını aktaran Karayaka, “Avusturya merkezli firma, şu anda toprak kiremit pazarının Avrupa lideri konumunda. Kendileriyle yeni çalışmaya başladık ve 2013 yılının sonuna kadar anlaşmamız var. Bu süreç içinde gelişen pazar koşullarını değerlendirerek Türkiye'de üretime başlayacaklar. Ülkemize mutlaka gelmek istiyorlar” dedi. Tondach kiremitlerinin daha uzun ömürlü olduğunu ve bu segmentte Türkiye'de kiremit bulunmadığını iddia eden Karayaka, “Bu kiremitler topraktan yapılmasına rağmen teknoloji itibarıyla piyasada kullanılan diğer kiremitlere oranla yüzde 25 daha hafif. Yüzeyi daha düzgün ve daha uzun ömürlü. Yüzyıllar boyunca çatıda kalacak bir malzeme. Yüzey teknolojisi sayesinde bünyesine su almadığı için kışın kırılmalar da yaşanmıyor” ifadesini kullandı.

Tondach'ın dört farklı ürününü Türkiye'ye getirdiklerini ve müşteri taleplerine göre ürünlerini çeşitlendireceklerini dile getiren Mesut Karayaka, öncelikli hedeflerinin İstanbul pazarı olduğunu ve Tondach için bayilik vererek yurt genelinde yayılmayı düşündüklerini söyledi. Bu ürünlerin Türkiye pazarına kalite getireceğini belirten Karayaka, “Türkiye'deki toprak kiremit üreticileri bu ürünlerin aynılarını üretebilirler ama yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. Bizim bu ürünleri Türkiye'ye getirmemiz, bu firmaları yatırım yapma konusunda zorlayacaktır” görüşünü aktardı.

“Beş yıl uygulama garantisi veriyoruz”

2004 yılında çatı kaplama ve izolasyon malzemelerinin satışı ile uygulaması amacıyla Meska Yapı'yı kurduklarını anlatan Mesut Karayaka, kuruluş tarihlerinden günümüze kadar Braas Kiremit, Nuh Panel, Ode Yalıtım, Basf YKS ve Sika gibi sektörde faaliyet gösteren büyük firmaların bayiliklerini yaptıklarını ifade etti. Yılbaşından itibaren Erzincan'da tamamen yerli sermayeyle perlitten üretilen Persan Kiremitleri'yle çalışmaya başladıklarını aktaran Karayaka, bu kiremitlerin agregalı kiremitlere göre mukavemetinin daha yüksek ve uzun ömürlü olduğunu dile getirdi. Ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösterdiklerini ve şu anda 114 villalık bir projenin çatı kaplamalarını yaptıklarını belirten Karayaka, Türkiye genelinde birçok projeye imza attıklarını ve yaptıkları işlerde beş yıl uygulama garantisi verdiklerini söyledi.

“Tüketici sertifika sormalı”

Çatı eğimlerinin önceki yıllarda yüzde 33 civarında olduğunu ve bu eğimlerin resmi olarak yüzde 45'e çıktığını hatırlatan Mesut Karayaka, çatıların daha görünür olmasıyla insanların çatılarda hem görselliğe hem de ısı ve su yalıtımına önem vermeye başladıklarını dile getirdi.

Çatı altlarında yaşam alanları oluşmasıyla birlikte bu yöndeki yatırımların arttığına da dikkat çeken Karayaka, bu konuda en büyük sıkıntılarının haksız rekabet koşulları olduğunu belirterek, “Eline matkabı alan, ‘bu işi yapıyorum' diyor. Yılbaşı itibarıyla çalışanlara sertifika zorunluluğu getirildi. Kanunlar çıktı ama bu kanunların uygulanması gerekiyor. Devlet, özel kurumlar aracılığıyla sertifikaları veriyor ama şu anda tüketici sertifika sormuyor. Tüketici sertifika sormaya başladığı zaman bu konunun önemi ortaya çıkacaktır. Bu konuda ÇATIDER ve İZODER'İN çalışmaları var. Piyasayı bilinçlendiriyorlar. Bu bilinçlendirmenin sonuç vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tondach’ın Türkiye’deki temsilciliğini Meska Yapı yapacak!
  • 01.11.2012 10:05

Tondach’ın Türkiye’deki temsilciliğini Meska Yapı yapacak!

Toprak kiremit pazarının Avrupa lideri Tondach firmasının Türkiye distribütörlüğ ...

Meska Yapı, Tondach’ın Türkiye temsilcisi oldu!
  • 21.10.2012 08:21

Meska Yapı, Tondach’ın Türkiye temsilcisi oldu!

Meska Yapı, toprak kiremit pazarının Avrupa liderlerinden Tondach firmasının Tür ...