maritbet girişmaritbet
Temesist Raf 4 ülkede 20 milyon dolarlık iş aldı!

Temesist Raf 4 ülkede 20 milyon dolarlık iş aldı!

Temesist Raf, Suudi Arabistan, Senegal, Kazakistan ve Rusya’da 20 milyon dolarlık iş aldı.

Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, Avrupa'dan getirdikleri yeni raf sisteminin özellikle geniş depolama ihtiyacı olan büyük firmaların ilgisini çektiğini belirtti.

Depo için gerekli olan çatı ve dış cephe ihtiyacının ortadan kalktığını ifade eden Gül, “Bu sistemle bina inşasına gerek duyulmuyor. Depo yapımında ilk yatırımda yüzde 30 tasarruf sağlıyoruz. Yükseklik problemi olmadığı için kullanılacak alandan maksimum fayda sağlanıyor ve yer kaybını önleyerek yüzde 15 yer tasarrufu sağlıyor” dedi.

Normal bir deponun 12 ayda tamamlandığını ancak dış giydirme raf sistemiyle yapılan depoların 3 ay gibi kısa bir sürede inşa edildiğini kaydeden Gül, “Avrupa kriterlerinde statikler hesaplanıyor deprem yükü, rüzgar yükü hesaplanıyor tam güvenlikli depolar kuruluyor. Ayrıca bu depoların içine isteğe bağlı konulan asansörler ve akıllı robotlarla işçilikten de tasarruf sağlanabiliyor” dedi.

Arabistan Sağlık Bakanlığı'nın ihalesini aldı

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'nın açtığı ihaleyi kazanarak bu ülkenin ilaç depolarını dış giydirme raf sistemiyle yaptıklarını dile getiren Gül, “İşin büyüklüğü 14 milyon dolar. İhalede İspanyol, İtalyan ve Çinli firmaları geride bıraktık. Depoları 2012 yılı sonuna kadar  teslim edeceğiz” dedi.

Gül raf sistemiyle kurulan bu özel depolar için dünyanın çeşitli yerlerinden talepler geldiğini dile getirerek, “Irak'ta Petrol Bakanlığı'nın depolarını kuruluyoruz, Senegal, Kazakistan ve Rusya'da firmanın gıda depolarını kuruluyoruz Amerika ve Şili'den de talepler var. Türkiye'de Paşabahçe, Saray Bisküvileri ve Simbo gibi şirketlerin depolarını bu sistemle kurduk” diye konuştu.

Bilecik'te bulunan üretim tesislerine bu yıl 1 milyon lira daha yatırım yaparak kapasite artırımına gideceklerini ifade eden Halil İbrahim Gül, ihracat yaptıkları ülke sayısının da 30'un üzerine çıktığını belirtti.

Gül, bugüne kadar ürettikleri ürünlerin yüzde 30'unu ihraç ettiklerini, hedeflerinin bu rakamı yüzde 50'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Temesist'den Avrupa'nın en büyük akıllı deposu!
  • 21.05.2012 11:36

Temesist'den Avrupa'nın en büyük akıllı deposu!

Henüz 12 yaşındayken iş hayatına atılan Halil İbrahim Gül, şimdi Temesist'le akı ...

Temesist Raf 4 ülkede 20 milyon dolarlık iş aldı!
  • 25.04.2012 16:14

Temesist Raf 4 ülkede 20 milyon dolarlık iş aldı!

Temesist Raf, Suudi Arabistan, Senegal, Kazakistan ve Rusya’da 20 milyon dolarlı ...