maritbet girişmaritbet
Teknopark İstanbul'un çevreye duyarlılığı belgelendi!

Teknopark İstanbul'un çevreye duyarlılığı belgelendi!

İstanbul’da Temel Sıfır Atık Belgesi alan ilk özel şirket Teknopark İstanbul oldu.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul; İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Temel Sıfır Atık Belgesi alan ilk özel şirket oldu. Türkiye'de sıfır atık belgesi alan ilk teknopark unvanına da kavuşan Teknopark İstanbul'da sıfır atık projesi kapsamında yürütülen çalışmalar 2019 yılında başladı. Sıfır Atık politikasına inanan Teknopark İstanbul İdari İşler ekibi bu kapsamda takımlar oluşturarak gerekli eğitim programlarını tamamladılar. Teknoparkta yer alan firmalara ve personellere sıfır atık konusunda eğitim verilerek yoğun şekilde farkındalık oluşturulması sağlandıktan sonra Teknopark İstanbul Çevre Danışmanı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Uygulama Rehberi tüm Ar Ge firmaları ile hizmet alınan tüm firmalara iletildi ve ticari alanlar Atık Yönetimi konusunda denetlendi. Tüm bu hazırlıkların ardından planlı hareket eden ekip 2020 Ağustos ayı itibariyle Temel sıfır Atık Belgesi'ni alarak çevreye duyarlılığını belgeledi. Teknopark İstanbul'un sıfır atık projesi kapsamında yeni hedefleri ise, Gümüş, Altın ve Platin Sıfır Atık belgelerini almak.

Teknopark İstanbul olarak çevre duyarlılıklarının üst seviyede olduğunu ifade eden Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Sıfır atık programları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir önem arz ediyor. Teknopark İstanbul olarak “Sıfır Atık Sıfır Kayıp” mottosuyla başarılı bir Sıfır Atık Programı yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2019'da uygulamaya başladığımız Sıfır Atık programlarımızla; 231 ağacın kesilmesini önledik, 23 bin 813 litre ham petrolün kullanılmasının önüne geçtik, 5,43 ton ham maddenin kullanılmasını engelledik, 380 m3 su tasarrufu sağlayarak doğal su kaynaklarını koruduk ve 110430 kw/h enerji tasarrufu sağladık. Bu rakamlar bizim için oldukça mutluluk verici ve 2021 yılının sonunda bu kazançların %50 arttırılmasını hedefliyoruz. Bu konudaki en önemli iki paydaşımız ise Pendik Belediyesi ve Teknopark İstanbul içerisinde bulunan firmalarımız oldu. Pendik Belediyesi Türkiye'nin ilk ve tek Tam Otomatik Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisine sahip. Profesyonel ekibiyle her daim desteklerini esirgemediler. Başta Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Cin olmak üzere tüm ekibine ve tüm firmalarımıza teşekkür ediyoruz.”

Sıfır Atık politikaları; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesini veya azaltılmasını, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsıyor.Bilinçli bir atık yönetimi için her şeyden önce üreticilerin ürünlerini yeniden kullanılabilir olarak tasarlaması, yüksek oranda geri dönüştürülebilen materyallerden üretmesi ve ürünlerin kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlanması gerekiyor. Ayrıca üretim ve tüketim alışkanlıkları kadar atık alışkanlıklarının da değişmesini zorunlu kılan bu politikaların genç nesillere aktarılması da büyük bir önem taşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teknopark İstanbul, deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor
  • 01.03.2023 09:54

Teknopark İstanbul, deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, "Çalışanlarımız başta olmak üzere, ...

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri yakında açılıyor
  • 30.05.2022 14:06

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri yakında açılıyor

Teknopark İstanbul'un 65 bin metrekare alan içerisinde yer alan yeni ofisleri ço ...

Teknopark İstanbul projesinin reklam filmi için tıklayın!
  • 11.10.2012 12:13

Teknopark İstanbul projesinin reklam filmi için tıklayın!

Pendik’te hayata geçirilen Teknopark İstanbul projesi konum olarak E-5 Karayolu ...

Teknopark İstanbul'un çevreye duyarlılığı belgelendi!
  • 26.10.2020 10:24

Teknopark İstanbul'un çevreye duyarlılığı belgelendi!

İstanbul’da Temel Sıfır Atık Belgesi alan ilk özel şirket Teknopark İstanbul old ...

“Teknopark İstanbul, savunma sanayisinin atılımına katkı yapacak"
  • 07.12.2018 14:03

“Teknopark İstanbul, savunma sanayisinin atılımına katkı yapacak"

İsmail Demir, Teknopark İstanbul'u ziyaret ederek teknoparkta faaliyet gösteren ...

Haldız İnşaat, Teknopark İstanbul'un 2. etabını tamamladı
  • 07.12.2017 17:09

Haldız İnşaat, Teknopark İstanbul'un 2. etabını tamamladı

Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Haldız, 2. etabı tamamlanan Teknopark İstanbu ...