maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı Tuzla'ya Evora İstanbul projesi ile hayat getiriyor!

Teknik Yapı Tuzla'ya Evora İstanbul projesi ile hayat getiriyor!

İstanbul'un eski sayfiyelerinden Tuzla'ya Evora İstanbul ile yeniden soluk getiren Teknik Yapı, başka semtleri de canlandıracak

Bu amaçla Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde de yer aldıklarını belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul'un tarihi semtleriyle ilgilendiklerini söylüyor. 

Türkiye'nin en büyük markalı konut üreticilerinden biri olan Teknik Yapı, İstanbul'un eski sayfiyelerinden Tuzla'da inşa ettiği 5 bin konutluk Evora İstanbul projesini geliştirerek bölgeyi yeniden canlandırdı. 
 
Bununla birlikte yine eski İstanbul'un önemli mesire yerlerinden biri olan sonra çarpık yapılaşmayla varoş haline gelen Fikirtepe'de kentsel dönüşüm faaliyetlerine başlayan şirket önümüzdeki yıllarda da İstanbul'un eskiden cazibeli olan ancak sonradan unutulan semtlerini yeniden canlandırmayı planlıyor.
 
İstanbul'un geçmişte popüler olan ancak sonra unutulan tarihi semtlerini canlandırmak istediklerini belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım ile projelerini konuştuk. 
 
Emlak Mortgage: İstanbul'un geçmişte popüler olan sonra unutulan semtleriyle ilgileniyorsunuz. Bundan sonra nereler hedefinizde olacak? 
 
Nazmi Durbakayım: Evet. Çocukluğumun sayfiye kasabası olan Tuzla sanayinin gelmesi ile birlikte unutulup gitmişti. Ancak semtin o hali beni son derece üzüyordu. Artık İstanbul'da yer kalmayınca Tuzla'yı yeniden eski günlerine getirelim istedik ve Evora İstanbul projesini geliştirdik. Sonrasında eski mesire yerlerinden biri olan ancak çarpık yapılaşmasıyla varoşa dönüşen Fikirtepe geldi. İstanbul'da bu şekilde kabuk değiştiren birçok semt var. Önümüzdeki yıllarda o semüerle ilgilenebiliriz ancak 2013'ten sonra yeniden kentsel dönüşüme odaklanabiliriz. 
 
Neden 2013'ü bekliyorsunuz? 
 
O zamana kadar yapmamız ve sonuçlandırmamız gereken çok projemiz var. Bir koltuğa onlarca karpuz sığdırmak mümkün değil. 2013'ten sonra istikbali olan, ön plana çıkarabileceğimiz semder olacak. Zaman içinde nereler olduğunu göreceksiniz. 
 
Evora İstanbul'da işler nasıl gidiyor, orada 1 +1 'lere beklediğinizden çok daha yoğun bir talep almışsınız doğru mu? 
 
Projelerimizde 1+1 tipindeki küçük dairelere ağırlık veriyoruz. Evora İstanbul projesinde 1+1 dairelere gelen talebi karşılamak için strateji değiştirdik. Yaklaşık 5 bin konuttan oluşan Evora İstanbul'da bugüne kadar en çok satışı gerçekleştirilen 1+1 ve stüdyo tipi dairelerdeki giderek artan talep, yeni 1+1 tipi daireleri arz etmemize neden oldu. 
 
Projenin Marmara etabında 3+1 ve 4+1 olarak planlanan dairelerde yapılan değişiklikle 1+1 ve 2+1 daireler oluşturulduk. Büyük daireleri küçülttük ve satışa sunduğumuz 396 dairenin 340 tanesi 1+1'lerden oluşuyor. Projenin tamamında ise 1686 tane 1+1 daire bulunuyor. Projeye nerelerden talep alıyorsunuz? Evora İstanbul'a yatırımcılardan büyük talep var. Ayrıca yeni evlenen çiftler de kolay alabilecekleri 1+1 dairelere yöneliyor. Öğrenciler ve onların aileleri de küçük konut talebinde bulunuyor. Biz de bu talebe karşılık vermek için 1+1 dairelerimizi 102 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunduk. Satışa sunulan 1+1 ve 2+1 tipi dairelerde yüzde 1 ve yüzde 25 peşinat tutarına ek olarak isteğe bağlı peşinat ve 120 aya kadar değişen vade seçeneği sunuyoruz. Buna göre kendine uygun peşinat tutarım tercih edecek olanlar Şubat 2013, Ağustos 2013 ve Şubat 2014'te üç ara ödeme yapabilecek. Uygun ödeme koşulları Evora İstanbul'da yer alan diğer daireler için de geçerli olacak. Açık yüzme havuzu, 2 adet spor alanı ve çocuk parkına sahip daire bloklarında, 129'u açık 260'ı kapalı olmak üzere toplam 389 adet otopark alanı bulunuyor.
 
Fikirtepe projenizde durum nedir? 
 
Fikirtepe'de 3 ada üzerinde çalışıyoruz. Bölge gecekondulardan arındırılmasıyla Kadıköy'ün en iyi yerlerinden biri haline gelecek. Bir adada yüzde 100 oranında anlaştık. Diğerlerinde de sona yaklaştık. Biz ruhsat almadan hiçbir projemizi açıklamıyoruz. Önümüzde bir süreç var, sonbaharda kazma vurmayı planlıyoruz. 60-70 bin konuttun yapılmasının planlandığı bölgede metrekaresini 5 bin 500 liradan satışa çıkaracağız. Burası Ataşehir'den daha değerli olacak. Kentin daha merkezinde ve gece gündüz yaşayan bir bölge haline gelecek. 
 
Fikirtepeliler proje geliştiren şirketlere yeterince destek veriyorlar mı? 
 
Fikirtepe'ye önemli bir fırsat verildi ve hak sahipleri bunu biran önce değerlendirmeli. Uzun süredir anlaşma yapılmaya çalışılıyor. Bölgede çok ciddi zaman kaybedildi. Plan çıktığında projeler başlamalıydı. Yeni çıkan afet yasasına gerek kalmadan burada anlaşma sağlanmalı. Eğer anlaşma sağlanamazsa, yeni yasa kapsamında bölgede zorunlu yıkımlar başlayacak. Bu durumda da eldeki imkanlar gidecek ve yeni emsaller verilecek. 
 
Orada faaliyet gösterecek müteahhitlerle toplantı yapacakmışsınız. Bu toplantının ana günden maddesi ne olacak? 
 
Biliyorsunuz aynı zamanda İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı'yım. Fikirtepe'de proje yapan müteahhitlerle bir araya geleceğiz. Ama kesin bir tarih yok ne yazık ki. Bir de araya Ramazan girdi. Bahsi geçen toplantıda Kadıköy Belediyesi ve müteahhidlerle oturup konuşacağız. Fikirtepe'de neler yapılabilir bunları ele alacağız. Hazırlanan projelerin özelliklerinin birbiriyle çakışmaması için görüş alışverişinde bulunacağız. Davet herkese açık olacak. 
 
Fabrika yerine rezidans 
 
Teknik Yapı sadece konutların değil fabrikaların da kentsel dönüşümü konusunda çalışmalar yapmaya başlıyor. Bu amaçla 1985 yılında yine kendilerinin inşa ettikleri Mahmutbey gişelerinin yakınındaki Bahariye Hali Fabrikası'nı yıkıp rezidans yapılması projesi bunlardan biri. 50 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan projenin önümüzdeki günlerde netleşeceğini vurgulayan Durbakayım, İstanbul'daki plansızlığa dikkat çekerek, "Bu fabrikayı 1985 yılında ben yapmıştım. Şimdi yıkıp yerine rezidans yapacağız. Yurtdışında fabrika binaları 150 yıl boyunca aynı yerinde kalırken, bizde ise planlama eksikliğinden dolayı 25 yılda yerini değiştirmemiz gerekiyor" diyor. 
 
Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı
  • 30.03.2023 11:42

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim'de, İstanbu ...

Vesen Yalıları Tuzla maket videosu yayında!
  • 16.06.2022 10:25

Vesen Yalıları Tuzla maket videosu yayında!

Fiyatların 1 milyon 259 bin dolardan başladığı Vesen Yalıları projesinin maket v ...

İbrahim Yıldız, Tuzla Vesen Yalıları'nı anlatıyor!
  • 13.06.2022 11:46

İbrahim Yıldız, Tuzla Vesen Yalıları'nı anlatıyor!

Vesen Yapı Genel Müdürü İbrahim Yıldız, Tuzla'da hayata geçirilmekte olan Vesen ...

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...