maritbet girişmaritbet
STFA Yatırım Holding, Enerya için Partners Group ile ortak oldu

STFA Yatırım Holding, Enerya için Partners Group ile ortak oldu

STFA Yatırım Holding, enerji yatırımlarını yürüten şirketi Enerya’ya yüzde 30 hisse ile ortak olması için İsviçreli Partners Group ile anlaştı

STFA Yatırım Holding,  enerji yatırımlarını yürüten şirketi Enerya'ya yüzde 30 hisse ile ortak olması için dünyanın en önemli finans kuruluşlarından biri olan İsviçreli Partners Group ile anlaştı. Anlaşma ile Partners Group bu büyüklükte bir yatırımla ilk kez Türkiye enerji pazarına girdi.

Türkiye enerji sektöründe en önemli oyunculardan biri olan Enerya, hızlı büyümesini uluslararası piyasalarda söz sahibi bir yabancı ortakla birlikte sürdürecek. Partners Group ile STFA Yatırım Holding,  4 Eylül Perşembe günü Çırağan Sarayı'nda STFA Yatırım Holding CEO'su Mehmet Ali Neyzi, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ve Partners Group adına Özel Finans Yatırımları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi René Biner ve Özel Altyapı Yatırımları Başkanı Brandon Prater'ın katılımı ile düzenlenen imza töreni ile ortaklıklarını açıkladılar. 

30 milyar Euro iş hacmi ile dünyanın en büyük özel sermaye,  altyapı ve gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan İsviçreli Partners Group, uluslararası yatırımcıları için yönettiği fonlar ile,  Kuzey Amerika'da toplam 1500 MWlik kapasiteli iki doğal gaz çevrim santrali;  İspanya'da Madrid'te doğal gaz dağıtımını yürüten “Madrileña Red de Gas” şirketi;  Meksika'da günlük 1.2 milyar mmbtu kapasiteye sahip boru hattı operatörü “Fermaca”; ve Japonya'da ülke çapında güneş tarlaları altyapı kurulumu ve inşası yapan “Japan Solar” gibi yatırımlar yapıyor. Grup bu anlaşma çerçevesinde STFA Yatırım Holding ile Enerya çatısı altında güçlerini birleştirecek, başta doğal gaz dağıtımı olmak üzere enerji sektöründe ortak yatırımlar yapacak.   

STFA Yatırım Holding CEO'su Mehmet Ali Neyzi, Türkiye'nin artan enerji talebi ve hızlı büyüyen ekonomisi ile özellikle Avrupalı büyük yatırımcılar için enerji sektöründe çok cazip bir ülke haline geldiğinin altını çizdi. Neyzi, “Türkiye'de enerjiye önümüzdeki 10  yıl içinde 120 milyar dolar yatırım yapılması gerekiyor. Bu büyük yatırım alanı elbette önemli yatırımcılar açısından da Türkiye'yi cazip bir ülke haline getiriyor. Partners Group da Türkiye'de enerji sektörünü yakınen takip etmekteydi. İki büyük şirket olarak ortak yürüme kararı aldık.  Enerya'da Partners Group ile ortak olan STFA Yatırım Holding enerji sektörü yatırımlarına hız vererek organik ve inorganik büyümeye devam edecek.” dedi.

Toplantıda konuşan Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, “10 yıldır Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtımını yürütüyoruz.  Enerya Türkiye'nin 2. en yaygın doğal gaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde bugüne kadar 450 milyon TL'lik yatırım ile 6500 km'lik dağıtım ağı kurdu. 10 yıl içinde hızlı bir yatırım planı ile bulunduğumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85'ine hizmet götürerek 2014 sonu itibarıyla 800 binden fazla aboneye, 1,5 milyar TL'lik ciroya ve  toplamda 2,8 milyar metreküplük hacme ulaştık. Partners Group ile yaptığımız bu anlaşma ile birlikte daha da güçlenen yeni yapımız ile başta doğal gaz dağıtımı olmak üzere elektrik ve yenilenebilir enerji yatırımlarımıza hız vereceğiz.“ dedi.  Brandon Prater, Partners Group Özel Altyapı Yatırımları Bölüm Başkanı, törende yaptığı konuşmada, “Uluslararası bir yatırımcı olarak bu büyüyen pazarda yerimizi güçlü bir grup olan STFA ile konumlama kararı aldık.  Önümüzdeki yıllarda, Enerya'nın Türkiye doğal gaz dağıtımındaki payını ilerletmeyi hedefliyoruz.  Amacımız, her iki tarafın katkıları ile Enerya platformunu geliştirmek ve bu sayede sürekli ve sağlam bir büyümeye ulaşmaktır.” dedi.

Yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co bu işlemde STFA Yatırım Holding'ın danışmanlığını üstlenmiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerya, Nevşehir’de 3 yeni beldeye doğal gaz getiriyor
  • 03.05.2021 16:22

Enerya, Nevşehir’de 3 yeni beldeye doğal gaz getiriyor

Enerya Kapadokyagaz, Nevşehir'de Göreme, Ortahisar ve Uçhisar beldelerine doğal ...

Enerya, Antalya'da 150 bin doğal gaz abone sayısına ulaştı
  • 23.03.2021 14:13

Enerya, Antalya'da 150 bin doğal gaz abone sayısına ulaştı

Enerya, Antalya'da 2010 yılında 734 doğal gaz olan abone sayısını, 10 yılda etki ...

STFA Yatırım Holding, Enerya için Partners Group ile ortak oldu
  • 04.09.2014 11:56

STFA Yatırım Holding, Enerya için Partners Group ile ortak oldu

STFA Yatırım Holding, enerji yatırımlarını yürüten şirketi Enerya’ya yüzde 30 hi ...

Enerya enerji dönüşüm projelerine Denizli'den başladı
  • 18.04.2014 13:20

Enerya enerji dönüşüm projelerine Denizli'den başladı

STFA Grubu, enerji faaliyetlerini Enerya markası altında toplarken ilk dönüşüm D ...

Umut Sarının İçinde 3. Kur Eğitimleri Sakarya’da gerçekleştirildi
  • 19.02.2014 14:05

Umut Sarının İçinde 3. Kur Eğitimleri Sakarya’da gerçekleştirildi

Umut Sarının İçinde projesi kapsamında belediyelerde görevli iş makinası operatö ...

 SİF ve AKUT iş makinası operatörlerine kurtarma eğitimi veriyor
  • 19.02.2014 12:05

SİF ve AKUT iş makinası operatörlerine kurtarma eğitimi veriyor

SİF İş Makinaları ve AKUT işbirliğinde hayata geçirilen Umut Sarının İçinde pro ...