maritbet girişmaritbet
Sözteks Tekstil, bu yıl 1,5 milyon dolarlık fabrika yatırımı yapacak!

Sözteks Tekstil, bu yıl 1,5 milyon dolarlık fabrika yatırımı yapacak!

Geçtiğimiz yılı ağırlıklı iç piyasaya yönelik üretim yaparak kapatan Sözteks, bu yıl yurtdışına iplik göndererek üretimin yüzde 60’ını ihracata kanalize etmeye hazırlanıyor

Dokuduğu gömlek ve bayan bluzluk kumaşlarını iç piyasaya satan orta büyüklükte bir şirket iken, günümüzde ürettiği sanayi mallarını hem iç hem de dış piyasaya satan ve iç piyasaya fason çalışan ihracatçı bir şirket haline dönüşen Sözteks Tekstil San ve Tic Ltd Şti,  aylık 200 bin metre kumaş üretimi, 200 ton iplik boyama ve son teknolojili makinelerde 5 bin iğ büküm kapasitesine sahip.

Dokuma, büküm, aktarma ile faaliyete başlayan firma, 2004 yılında bünyesine iplik boya bölümünü de ilave etti. Firma, kumaş ve ipliğin siparişe göre üretiminin yanı sıra, fason üretim ve satışını da gerçekleştiriyor. İplik boya bölümünde pamuk, polyester, viskon, polyviskon, floş, akrilik, bambu soya akrilik yün naylon ipliği gibi çok çeşitli ipliklerin boyama işlemini yapan firma, 5 kg'dan 2000 kg'a kadar çeşitli iplikleri tek seferde boyama kapasitesine sahip. Dokuma bölümünde erkek ve bayan gömleklik, bluzluk, pantolonluk, polycoton, elastan gibi çeşitli iplerden armürlü tezgahlarda dokuma yapan Sözteks, iplik büküm bölümünde ise polyester, naylon, floş ve akrilik iplik bükümü, brode ve kapitone iplik üretimi, ev tekstili, halı üreticileri ve benzeri tekstil alanları için 20 denyeden 5600 denyeye kadar çeşitli turlarda iplik bükümü ve katlamasını gerçekleştirebiliyor.

'Bu yıl ihracat yılı olacak'

'İsminin içinde iplik geçen her türlü ürünü boyuyoruz' sloganıyla hizmet verdiklerini dile getiren Sözteks'in kurucu ortağı Adnan Sözeri, geçen yıl ağırlıklı olarak iç piyasaya çalıştıklarını ve hedeflerini de tutturduklarını kaydetti. Sözeri, "Bu yıl için Amerika ve Kanada'ya düzenli olarak iplik ihracatı yapacağımızı öngörüyoruz. Bu yıl bizim için ihracat ve yatırım yılı olacak. Üretimimizin yüzde 60'ını ihracata kanalize edeceğiz. Bu kapsamda da yeni yatırımlar yapmamız söz konusu olacak. Boyama işlemine faklılık katacak bu yatırım ile üretim kapasitemiz yüzde 35 oranında artacak. Bu yatırım yaklaşık 400 bin dolarlık bir yatırımla şekillenecek. İhtiyaç halinde gerçekleştireceğimiz çeşitli makine yatırımlarımızla  birlikte bu yıl toplam 500 bin dolarlık yatırımımız söz konusu olabilir" dedi. Firma olarak 2013 yılından umutlu olduklarını dile getiren Sözeri, genel anlamda tekstil sektörü için ise aynı ümidi koruyamadıklarını kaydetti.

1,5 milyon dolarlık fabrika yatırımı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) 1996'dan beri 9 bin 100 metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını ifade eden Sözteks'in kurucu ortağı Adnan Sözeri, yılın ikinci yarısında 1500 metrekarelik bir alanda 3 katlı tesis yatırımı yapmayı planladıklarını ve  yatırımın startını yılın ikinci yarısında vereceklerini söyledi. Tesisin yaklaşık 1,5 milyon dolarlık bir fabrika yatırımı olacağını belirten Sözeri, ayrıca Gürsu'da fantezi iplik tesisi ile bu alanda da hizmet verdiklerini ve toplam 101 kişilik bir ekiple çalıştıklarını kaydetti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da hızlı tren inşaatında iş kazası!
  • 20.10.2017 10:21

Bursa'da hızlı tren inşaatında iş kazası!

Bursa'da hızlı tren inşaatında çalıştığı sırada çöken iskelenin altında kalan iş ...

DOSAB'da termik santral kurulması
  • 24.10.2015 21:52

DOSAB'da termik santral kurulması

Bursa 2. İdare Mahkemesinin, DOSAB tarafından kurulması planlanan termik santral ...

Sözteks Tekstil, bu yıl 1,5 milyon dolarlık fabrika yatırımı yapacak!
  • 21.05.2013 13:20

Sözteks Tekstil, bu yıl 1,5 milyon dolarlık fabrika yatırımı yapacak!

Geçtiğimiz yılı ağırlıklı iç piyasaya yönelik üretim yaparak kapatan Sözteks, bu ...