maritbet girişmaritbet
Silverline 2015'te 100 ülkeye ihracat hedefliyor!

Silverline 2015'te 100 ülkeye ihracat hedefliyor!

Silverline CEO'su Laçin, 2015'te 100 ülkeye ihracat yapan 250 milyon lira cirolu şirket olacaklarını söyledi

 

Silverline CEO'su Laçin, 2015'te 100 ülkeye ihracat yapan 250 milyon lira cirolu şirket olacaklarını söyledi
 
Silverline Endüstri ve Ticaret AŞ CEO'su Mustafa Laçin, 2012 yılında en az yüzde 10-15 büyüyen, dünyaya daha yayılmış, ihracat yaptığı ülke sayısını ve müşteri sayısını artırmış bir profile gelmek istediklerini söyledi.
 
Hisselerini 2007 yılında halka arz eden Silverline, bölge ve Avrupa sınırlarını aşarak Asya kıtasına yayılmaya hazırlanıyor. 60 ülkeye ihracat yapan şirket, bütün kıtalara ürün satmayı amaçlıyor. Bu anlamda ilk olarak en geç 2013 yılı başına kadar Çin pazarını girmeyi planlayan Silverline'ın 2015 yılma ilişkin ciddi hedefleri bulunuyor. Silverline Endüstri ve Ticaret AŞ CEO'su Mustafa Laçin'e göre şirket 2015 yılında ihracat yaptıkları ülke sayısını 100'e, cirosunu ise 250 milyon TL'ye çıkaracak.
 
Markalaşma konusuna yatırım yapacaklarını dile getiren Laçin, şirketi büyütecek işbirliklerine sıcak bakacaklarım da ifade etti. Laçin, halka arzdan sonra şirketin büyümesini ve 2015 yılı hedeflerini Dünya'ya anlattı.
 
HEDEFİMİZ BÜTÜN KITALARDA OLMAK
ABD'ye ihracat yapmaya başladıklarına değinen Laçin, şirket olarak bölge ve Avrupa pazarına ihracat yaptıklarını, artık bütün kıtalara ürün satmaya çalıştıklarını dile getirdi. 6-7 yıl önce Körfez bölgesine ürün satmayı denediklerini şimdi tekrar bir atak yaptıklarını dile getiren Laçin, dünyada bütün pazarları tekrar gözden geçirdiklerini belirtti. Laçin, konuya yönelik şunları söyledi: "ABD, Güney ABD, Afrika, Asya, Avustralya vs. gibi her kıtaya yönelik planlarımız var. Amacımız dünyada bütün kıtalarda mal satmak. Çünkü artık dünya artık o kadar küçük ki, dünyaya ulaşabileceğimizi, dokunabileceğimizi gördük. Hedefimiz; dünyanın her tarafına daha homojen dağılmak. Birinci hedef Çin'e ürün satarak Asya kıtası. Toplamda 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 43 milyon olan ihracat ciromuzu bu yıl 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu arada 6-7 yıldır Kuzey Irak'a satışımız var. Irak'ta önde gelen markalardan biriyiz ve orada büyümeye çalışıyoruz."
 
Şirket olarak en çok Rusya, Almanya, Norveç, Danimarka, Yunanistan ve Irak'a ihracat yaptıklarını dile getiren Laçin, 2012 yılında en az yüzde 10-15 büyüyen, dünyaya daha yayılmış, ihracat yaptığı ülke sayısını ve müşteri sayısını artırmış bir profile gelmek istediklerini anlattı. Laçin, 2015 yılında 100 ülkeye ihracat yapar hale hedeflediklerini belirterek 'Toplam grup cirosunu 250 milyon TL'ye ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
 
TÜKETİCİ ALIM KARARINI BEKLETİYOR
2011 yılını şirket olarak başarılı geçirdiklerini, cirolarını kayda değer bir oranda arttırdıklarını, fakat dünyadaki ekonomik sıkıntıdan da etkilendiklerini söyleyen Laçin, 2012 yılının ilk çeyreğinde ise arada olduklarını, fakat satış bazında aynı seviyede bulunduklarını dile getirdi. Laçin, "Satışlarımızda kayda değer bir artış olmadı. Avrupa'daki krizin etkilerinden dolayı insanların piyasalara bir güvensizliği söz konusu, bunun da alım kararlarını beklettiğini düşünüyorum. Ama ikinci çeyreğin nispeten daha iyi geçtiğini görüyoruz. 2012'nin 2011 yılına benzer bir yıl olacağını düşünüyorum. Şirketlerde hem kriz korkusu yaşanacak hem de kayda değer olmasa bile büyümelerle kapatılacak diye düşünüyorum. Bütün sektörlerde yoğun talebi bu yıl beklemiyorum. 2013-2014'ün çok daha iyi olacağını, 2011-2012'den daha iyi olacağım düşünüyorum" dedi.
 
AVRUPA'DA BEŞİNCİYİZ
2011'de 1 milyon 50 bin üretim yaparak dünyanın 10., Avrupa'nın 5. büyük üreticilerinden biri olduklarını ifade eden Mustafa Laçin, "2011 üretim adedi olarak en yüksek noktaya ulaştığımız bir yıl oldu. Bu ciroya da yansıdı. Adet ve ciromuzda yüzde 30 artış sağladık. Ayrıca 4-5 milyon TL'lik yatırım yaptık" dedi.
 
Dünyadaki fiyat baskısı nedeniyle maliyet düşürmek için verimlilik projeleri yaptıklarını dile getiren Laçin, "Bunlar otomasyon, seri üretim demek. Bu konuda çalışıyoruz. Üretim sayısı arttıkça kalite denetimi, kalitenin standardını sürdürmek zordur. Daha sık denetim yapacak kontrol mekanizmalarını kuruyoruz. Daha çok bu tür yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Verimliliği artırıcı kalite standardını denetleyici ve yönetici yatırımlarımız var. Bizim bu yatırımlarımız sürecek. 4-5 milyon TL'lik bir yatırım daha söz konusu olabilir" diye konuştu.
 
ANKASTRENİN PAYI YÜZDE 50'YE ÇIKAR
Halka açıldıkları 2007'de toplam beyaz eşya pazarında ankastrenin payının yüzde 5'ler civarında olduğunu, şimdi ise yüzde 20'lere çıktığını söyleyen Laçin, 5 yıl içerisinde Türkiye'de de Avrupa'daki gibi bu rakamın yüzde 50'lere çıkacağım ifade etti. İnşaat sektöründeki yeni projelerin hepsinde ankastre kullanıldığını, bu projelerin artması ile de pazarı yüzde 50'lere taşıyacağını tahmin eden Laçin, "Dünyada rekabetin olmadığı sektör yok. Türkiye'de ankastre sektöründe 48 marka var. Sadece ankastre yapan bizim gibi 5 şirket var" dedi.
 
KRİZ SONRASI PATLAMA BEKLİYORUM
"Krizin bir işadamına en büyük zararı satın alma iştahının zayıflatmasıdır" diyen Laçin, 3-4 yılda hammadde girdilerinin hepsinin pahalandığını ve tüm firmaların krizde karlılığı es geçerek, satışa yöneldiğini ifade etti.
 
Laçin, konuya yönelik olarak şunları söyledi: "İlk krizin getirdiği finans zorluklarıyla baş etmeye uğraşırken bir de karsızlıkla savaşmaya mecbur olduk. Bu arada krizin de iyi tarafları oldu. Türk firmaları hiç olmadığı kadar krizle yaşamayı öğrendi ve maliyetlere önem verdi. Dünya pazarlarına açılma ile ilgili olarak Türk firmaları inanılmaz bir gelişme sarf etti. Türk sanayisinin kriz sonrası çok büyük patlama yaşayabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu bir sınav. Şirketler ciddi check up yaptırdı. Biz de bu süreçte daha sağlıklı bir seviyeye çıktığımızı, daha iyi yönetildiğimizi, vizyonumuzun piyasayı dünyayı tanıma açısından daha nitelikli hale geldiğini düşünüyorum."
Jülide Yiğittürk GÜRDAMAR/Dünya

Yorum Yaz