maritbet girişmaritbet
Sheraton Adana, şehrin siluetine dinamizm katıyor!

Sheraton Adana, şehrin siluetine dinamizm katıyor!

Serka Turizm A.Ş’nin hayata geçirdiği Sheraton Adana Hotel’in resmi açılış töreni, 4 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirildi

Starwood'un Türkiye'deki onuncu oteli olan Sheraton Adana, şehrin simgesi Seyhan Nehri kıyısında yer alıyor. Çukurova Bölgesi'nin merkezinde konumlanan, İki Design Mimarlık ve Metex Design tarafından tasarlanan, “Uluslararası Gayrimenkul” ödüllü Sheraton Adana Hotel, yerel, kültürel ve tarihi unsurlardan ilham alan modern stiliyle, şehrin dikkat çekici yapıları arasındaki yerini aldı. Adana'nın Seyhan Nehri'yle buluştuğu noktada yer alan otel, dalgalı görünümlü cephesiyle nehrin hareketini yakalarken, “kentsel bir perde” olarak şehrin siluetine dinamizm katıyor. 

“Ülke çapındaki stratejik büyüme hedefimizi vurgulayan ve Starwood'un Türkiye'deki onuncu oteli olan Sheraton Adana'yı hayata geçirirken Adalı Holding'le birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz” diyen Starwood Hotels & Resorts Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Michael Wale konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Grubumuzun en ikonik markasını Adana'da hizmete açmak, hızla gelişen bu şehirde giderek artan uluslararası markalı otellerde konaklama talebine cevap vermemizi sağlayacak. Yerel ve uluslar arası konuklarımız için yeni bir buluşma noktası sunmak bizi heyecanlandırıyor.”

Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ise Sheraton Adana ile turizm sektöründeki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerine değinerek şunları söyledi: “Adalı Holding olarak, memleketimiz Adana'ya dünyanın önde gelen otel gruplarından Starwood Hotels & Resorts Worldwide bünyesinde hizmet veren Sheraton markasını kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. Starwood Hotels & Resorts Worldwide ile Adalı Holding'in işletmeci ve marka entegrasyonunun yanı sıra proje geliştirme sürecinde etkin rol oynayan Servotel Corporation'a teşekkürü borç bilirim. Ayrıca bu önemli  projede desteğiyle yanımızda yer alan tüm paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza da gönülden teşekkürlerimi sunarım. Türkiye'nin beşinci büyük ili olan Adana, önemli bir ticaret merkezi olmanın yanı sıra turizm potansiyeliyle de ön plana çıkıyor. Bu alandaki iddiamızı sürdürüyor ve ilerleyen dönemde turizm yatırımlarına ivme kazandırmayı umuyoruz.”

Adana Şakirpaşa Havaalanı'na 4,5 kilometre uzaklıkta, Merkez Park'a yürüme mesafesinde ve şehrin popüler alışveriş merkezlerinden Optimum Outlet'e yakın bir konumda yer alan 17 katlı Sheraton Adana'da 18'i süit olmak üzere 240 oda bulunuyor. Her odada konuklara Sheraton Sleeper Bed® imzalı mükemmel bir uyku deneyimi sunuluyor. Aynı zamanda, Sheraton Club odalarında kalan konukların kullanabileceği 10. kattaki Sheraton Club Lounge, kahvaltı, öğleden sonra çay ve akşamları kokteyl servisi sunarken, Seyhan Nehri ve Türkiye'nin en büyük camisi olan altı minareli Sabancı Merkez Camii manzarasıyla misafirleri için dingin bir atmosfer oluşturuyor.
Sheraton Adana'da misafirlere, yöreye özgü olan Adana Kebap gibi eşsiz lezzetteki yerel yemeklerden, dünya mutfağından örneklere kadar zengin seçenekler sunuluyor. Dünya ve Türk mutfağından lezzetlerin yer aldığı La Spezia gün boyu hizmet veriyor. Villa Mare ise iddialı deniz ürünlerini Seyhan Nehri ve Adana şehir manzarası eşliğinde sunuyor. Link Café'nin mönüsünde akşamüstü çayları ve ev yapımı gurme lezzetler yer alıyor.

Otelin 24 saat açık Score Fitness spor merkezinde bulunan sauna, buhar odası ve Türk hamamıyla mükemmel bir rahatlama deneyimi yaşanabiliyor. Konuklar, Puri Spa'nın sekiz odasında sağlıklı yaşam, güzellik, masaj ve spa programlarından yararlanabiliyor. Düğünler gibi büyük davetlerden iş etkinliklerine kadar birçok amaçla kullanılabilen Sheraton Adana'nın 2.000 metrekareyi aşkın banket alanında 11 metrelik tavan yüksekliğiyle bir Grand Balo Salonu ve bir Junior Balo Salonu yer alıyor. 1.000 metrekarelik Grand Balo Salonu, 700 kişi kapasiteli. Daha küçük toplantılarda ise bir boardroom ve dört toplantı salonu ideal seçenek oluşturuyor. 

Otel lobisinde yer alan Sheraton'un özel sosyal teknoloji merkezi “Link@Sheraton® experienced with Microsoft®” ücretsiz internet erişimi sunarak konuklarının sürekli bağlantıda kalmasını sağlıyor. 

Starwood'un Türkiye'deki faaliyetleri 

Türkiye'de bulunan on Starwood oteli, grubun sahip olduğu lifestyle markalarından beşini temsil ediyor. Bu on otelden dördü İstanbul'da yer alıyor: Sheraton İstanbul Maslak Hotel, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, W Istanbul ve Le Méridien İstanbul Etiler. Starwood'un Türkiye'de, http://Link@Sheraton® experienced with Microsoft® İstanbul dışındaki otelleri şöyle: Sheraton Adana Hotel, Sheraton Cesme Hotel, Resort and Spa, Sheraton Ankara Hotel & Convention Centre ve The Lugal, A Luxury Collection Hotel, Ankara. Bu yıl açılan Sheraton Bursa Hotel ile şehirde faaliyete başlayan grup, Aloft Bursa Hotel ile hızla büyüyen Aloft Hotels markasını da Türkiye'ye getirmiş bulunuyor.

Starwood 2015 yılında, gelişen sahil kenti Samsun'da Sheraton Samsun Hotel ve İstanbul'un Anadolu yakasındaki Sheraton İstanbul Ataşehir'i portföyüne ekleyerek Türkiye'nin Sheraton açısından Avrupa'da en büyük pazarlardan biri olarak konumunu da perçinleyecek. Gelecek yıl The St. Regis Istanbul ve Four Points by Sheraton İstanbul Batışehir Hotel'inin açılmasıyla St. Regis ve Four Points by Sheraton markaları da Türkiye'yle tanışacak ve Starwood'un bu dinamik buluşma noktasındaki varlığı yedi otele çıkacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sheraton Adana, şehrin siluetine dinamizm katıyor!
  • 04.09.2014 13:31

Sheraton Adana, şehrin siluetine dinamizm katıyor!

Serka Turizm A.Ş’nin hayata geçirdiği Sheraton Adana Hotel’in resmi açılış tören ...