maritbet girişmaritbet
Schneider Electric Türk-Kore Müteahhitlik Sektörü İşbirliği Forumu’nda!

Schneider Electric Türk-Kore Müteahhitlik Sektörü İşbirliği Forumu’nda!

Ülkelerin geleceğini belirleyecek enerji açığı sorunundan çıkış yolu, enerji verimliliğinden geçiyor

Schneider Electric Orta Asya Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, Türk-Kore Müteahhitlik Sektörü İşbirliği Forumu'nda yaptığı konuşmada,  günümüzde enerjinin, çözülmesi kolay gibi gözüken, ancak bir o kadar da karmaşık dinamikleri beraberinde taşıyan bir denklem haline geldiğini vurguladı. 

Bu denklemden çıkış yolunu enerji verimliliği olarak gördüklerini belirten Keçiciler, bu amaca hizmet etmek için kurumlara, yatırımcılara ve müteahhitlere entegre enerji çözümleri sunduklarını söyledi.

Schneider Electric Orta Asya Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen Türk-Kore Müteahhitlik Sektörü İşbirliği Forumu'na katıldı. Foruma, Kore Cumhuriyeti'nden büyük ölçekli firmaların yanı sıra Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan hükümet ve iş dünyasından temsilciler de büyük ilgi gösterdi. 

“Enerji verimliliğinden başka çaremiz yok”

Yapılan araştırmalara göre 2050 yılında dünyanın tükettiği enerji miktarının iki katına çıkacağını vurgulayan Keçiciler, “Günümüzde enerji, çözülmesi kolay gibi gözüken, ancak bir o kadar da karmaşık dinamikleri beraberinde taşıyan bir denklem haline geldi. Küresel ısınmayı da dikkate alacak olursak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için, enerjiyi daha verimli kullanmaktan başka çaremiz yok! Biz Schneider Electric olarak, bu denklemden  çıkış yolunu enerji verimliliği olarak görüyoruz. Bu amaca hizmet etmek için kurumlara, yatırımcılara ve müteahhitlere entegre enerji çözümleri sunuyoruz” dedi.

Schneider Electric'in 177 yıllık birikimiyle Orta Asya'daki kurumlara, yatırımcılara ve müteahhitlere de hizmet ve çözüm götürdüğünü kaydeden Keçiciler, sözlerine şöyle devam etti: “Tarım, doğalgaz ve maden kaynakları bakımından zengin Orta Asya bölgesindeki faaliyetlerimizi yerel ofislerİmiz ve çözüm ortaklarımızla 2007 yılından beri sürdürüyoruz. Bu bölgede en önemli stratejik yatırımımız Özbekistan'da olup, Uzelektroaparat bünyesinde yerel üretim ve çözüm merkezimiz aracılığıyla entegre enerji çözümlerimizle hizmet veriyoruz. Bunun yanında ticari olarak yerel firmalarla AG ve İç tesisat ürünlerimizin pazarlama faaliyetlerini yürütüyoruz.”

Kısaca Schneider Electric hakkında

100'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve enerji yönetimi alanında dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric; lider konumda olduğu Tesisler ve Altyapı, Endüstri ve Makine İmalatçıları, Endüstriyel Binalar, Veri Merkezleri ve Ağlar ile Konut kategorilerinde, çeşitli pazar segmentlerinde entegre çözümler sunmaktadır. Enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılmasına odaklanan şirketin 140.000'den fazla çalışanı; bireylerin ve kurumların enerjilerini en iyi şekilde kullanmalarına aktif bir şekilde yardım etme taahhüdüyle 2012 yılında 24 milyar Euro tutarında satış rakamına ulaşmıştır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!
  • 06.11.2021 10:12

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!

Schneider Electric tarafından düzenlenen ve küresel iklim sorunlarının ele alınd ...

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!
  • 09.10.2021 09:17

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndaki binaları, Schneider Electr ...

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!
  • 17.06.2021 09:20

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!

Schneider Electric, 2030’a kadar operasyonlarında net sıfır biyoçeşitlilik kaybı ...

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti
  • 31.05.2021 17:25

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti

Schneider Electric, 43U ile birlikte EcoStruxure Mikro Veri Merkezi C Serisinin ...

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor
  • 27.05.2021 17:07

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor

Schneider Electric, Edge çözümü ile veri merkezlerinin Endüstri 4.0'a geçişlerin ...

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!
  • 24.03.2021 16:39

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!

Schneider Electric, Bursa OSB'nin 350'den fazla şirkete daha güvenli bir enerji ...