maritbet girişmaritbet
Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!

Schneider Electric, 2030’a kadar operasyonlarında net sıfır biyoçeşitlilik kaybı sağlamayı taahhüt ediyor

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümü alanlarında faaliyet gösteren Schneider Electric, dünyanın birçok yerinde tehdit altında olan biyoçeşitliliği korumayı ve eski haline getirmeyi amaçlayan bir dizi eylem açıkladı.

Schneider electric açıklamasına göre, Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi kabul edilen, çevre ve iklim koruma konusunda uzun bir geçmişe sahip olan Schneider Electric, geçen yıl biyoçeşitlilik kaybıyla mücadele etme taahhüdünde bulundu. Doğayı koruyan aksiyonları hızlandırmayı amaçlayan Schneider Electric, sivil toplum kuruluşları (STK), akademik kurum ve kamu kurumlarından oluşan bir ittifak olan 'Act4nature International' kapsamında taahhütlerini açıkladı.

Açıklamaya göre, biyoçeşitlilik kaybı ve çevre bozulmasının endişe verici hızı ve iklim değişikliği sadece yerel ekosistemlere ve bireysel türlere zarar vermekle kalmayıp, giderek artan bir şekilde dünyanın dört bir yanında toplumlar, ekonomiler ve şirketler için olası büyük gıda güvenliği sorunları ve başka zorlukların habercisi niteliğindeki acil bir sorun haline geliyor. Bu sorunun çözümü uyumlu eylemler gerektiriyor ve kurumların bunda rol üstlenmeleri gerekiyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlik Direktörü Olivier Blum, 'Doğa ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkimizi acilen değerlendirmek zorundayız ancak ekosistemimizi korumak ve eski haline getirmek bundan çok daha fazlasını gerektirecek. Kaynak kullanımının miktarını tespit etmek ve cesur beklentiler hedeflemek kilit önemdedir ancak başarı bizim veya gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeyen somut ve acil eylemlerle sağlanacaktır.' ifadelerini kullandı.

Schneider Electric biyoçeşitlilik taahhüdünde şu konularda eylemler gerçekleştirecek:

'Biyoçeşitlilik üzerindeki etkisinin miktarını belirlemek ve düzenli olarak yayımlamak... Schneider Electric geçen ekim ayında bir şirketin tüm tedarik zinciri boyunca sahip olduğu biyoçeşitlilik ayak izini hesaplayan 'Global Biyoçeşitlilik Puanı' aracını kullanarak dünyanın ilk uçtan uca biyoçeşitlilik ayak izini yayımladı.

2030 yılına kadar doğrudan operasyonlarında net sıfır biyoçeşitlilik kaybını sağlamak ve biyoçeşitlilik hedeflerini bilimle uyumlu hale getirmek, kaynak kullanımını tüm yaşam döngüleri boyunca optimize ederek biyoçeşitliliğin korunmasına katkıda bulunan çözüm ve teknolojiler geliştirmek, ambalajlarda tek kullanımlık plastiklerin kullanımına son vermek, geri dönüştürülmüş karton kullanmak ve CO2 emisyonlarını ciddi şekilde azaltmalarınayardım etmek için tedarikçilerle ortaklık kurmak, STK ve yatırım fonlarıyla ortaklık kurmak ve yerel girişimler için çalışanlar ve ortaklarla iş yapmak. Örneğin tüm tesislerinin biyoçeşitliliği koruma ve eski haline getirme programları uygulamasını ve su stresli alanlarda bulunan tesislerinin su koruma planlarını hayata geçirmesini sağlamak.'

Diğer yandan, söz konusu taahhütler Act4Nature yönetim kurulu tarafından 'SMART' olarak kabul edildi.

Ayrıca 2021 biyoçeşitlilik açısından büyük hareketliliğe sahip bir yıl oluyor. Bu çerçevede, 'One Planet Summit' ocak ayında düzenlendi, 'IUCN World Conservation Congress' ise eylül için planlandı ve 'COP15 Biodiversity' de Ekim 2021'de gerçekleştirilecek

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!
  • 06.11.2021 10:12

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!

Schneider Electric tarafından düzenlenen ve küresel iklim sorunlarının ele alınd ...

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!
  • 09.10.2021 09:17

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndaki binaları, Schneider Electr ...

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!
  • 17.06.2021 09:20

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!

Schneider Electric, 2030’a kadar operasyonlarında net sıfır biyoçeşitlilik kaybı ...

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti
  • 31.05.2021 17:25

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti

Schneider Electric, 43U ile birlikte EcoStruxure Mikro Veri Merkezi C Serisinin ...

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor
  • 27.05.2021 17:07

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor

Schneider Electric, Edge çözümü ile veri merkezlerinin Endüstri 4.0'a geçişlerin ...

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!
  • 24.03.2021 16:39

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!

Schneider Electric, Bursa OSB'nin 350'den fazla şirkete daha güvenli bir enerji ...