maritbet girişmaritbet
Roca, 2022’de iç pazarda büyümeye devam edecek

Roca, 2022’de iç pazarda büyümeye devam edecek

170'den fazla ülkede bulunan 84 fabrikasıyla sektörün öncüsü olan Roca, Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor. 

2021 yılında 1 milyon adet üretime yaklaşan kapasitesiyle dikkat çeken şirket, bir önceki yıla göre yüzde 73 büyüdü. Türkiye’nin güçlü bir ihracat merkezi olduğunu belirten Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Üretimin yaklaşık yüzde 30’unu iç pazara veriyoruz. Hedefimiz bu oranı 2022 yılında yüzde 40’a çıkarmak” dedi. 

Asırlık geçmişini yenilikçi yaklaşımlara entegre eden Roca’nın Türkiye operasyonu olan Roca Türkiye, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73 büyüyerek, pazardaki konumunu pekiştirdi. Şirket, 2021’de 1 milyon adede yaklaşan üretim kapasitesiyle 2022 yılına da hızlı bir giriş yaptı. Sektörün en büyük armatür üreticilerinden biri olan Roca Türkiye, üretiminin yüzde 70’ini İspanya, İsviçre, Bulgaristan, Portekiz ve Fransa başta olmak üzere 60 ülkeye ihraç ediyor. 2022 yılında iç pazara daha fazla odaklanmayı planlayan şirketin hedefi, toplam üretimin yüzde 30’una ulaşan iç pazar payını yüzde 40’a çıkarmak.

“2021’de yüzde 73 büyüdük”

İnşaat malzemeleri sektörünün pandemi dönemi ve sonrasını oldukça iyi yönettiğini ve global banyo ürünleri sektöründe büyüme yaşandığını belirten Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Roca Türkiye olarak üretimimiz ve çalışmalarımız hız kesmeden devam etti. 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73 büyüme göstererek pazardaki güçlü konumumuzu koruduk. Türkiye fabrikamızın üretim kapasitesi, 2021’de 1 milyon adede yaklaştı” diye konuştu.

“2021’de pandeminin etkileri telafi edildi”

2021 yılında pandeminin olumsuz etkilerinin telafi edildiğini dile getiren Oliva, şunları söyledi: “Global bir şirket olarak genel resmi değerlendirdiğimizde banyo ürünleri sektöründe dikkat çeken bir büyüme yaşandı. Bu dönemin sektöre en büyük etkisi ise teknolojinin banyoya entegrasyonu oldu. Bu sürecin 2022 yılında da devam edeceğini, özellikle sürdürülebilirlik içerikli başlıkların daha fazla öne çıkacağını öngörüyoruz. Bu bağlamda sektörün ekonomideki gelişmelere bağlı olarak toparlanacağını ve salgın öncesi dönemlere yakın bir gelişme göstereceğini öngörüyoruz.”

“2022’de iç pazara odaklanacağız”

2021 yılını sektörün üzerinde bir büyüme ile kapattıklarına değinen Oliva, ihracat açısından kritik bir pazar olan Türkiye’ye dair hedeflerini şöyle açıkladı: “Türkiye'de son on yılda imalat ve sanayi sektörlerinde dev adımlar atıldı. Biz de iç pazarda büyüme hedefiyle faaliyetlerimizi hızlandırdık. Türkiye nitelikli iş gücü açısından potansiyeli yüksek bir pazar; bu özellikleri taşıyan yenilikçi, heyecanlı, başarı odaklı ekibimizle çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Türkiye’deki üretimimizin yüzde 70’ini İspanya, İsviçre, Bulgaristan, Portekiz ve Fransa başta olmak üzere 60 ülkeye ihraç ediyoruz. Hedefimiz toplam üretimin yüzde 30’una ulaşan iç pazar payını 2022’de yüzde 40’a çıkarmak. Türkiye’de 40 ana bayi olmak üzere alt bayilerle birlikte 100 noktada satışımız var. Büyüme stratejimiz kapsamında bayi yapılanmamız devam edecek. En önemlisi de Türkiye’deki armatür fabrikamız ile pazara dünya kalitesinde ve yeni koleksiyonlar üretmeyi sürdüreceğiz.”

“Fuarların tekrar başlaması sektörü hareketlendirdi”

2021’in önemli gelişmelerinden birinin de sektöre değer oluşturan fuarların öne çıkması olduğunu belirten Oliva, sözlerine şöyle devam etti: “Biz de bu kapsamda ilk kez Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da ürünlerimizi sergiledik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bayiler, bayi adayları ve sektör profesyonelleri ile anlamlı ortaklıklar gerçekleştirdik. Roca Türkiye olarak banyo ve mutfak alanlarına yeni ürün alternatifleri getirerek çeşitliliği artırıp gelişmiş fonksiyonlu ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturduk. 

”Sürdürülebilirlik ana stratejimiz olmaya devam edecek”

Roca Grup’un çevre bilincini kendine vizyon ve misyon edinmiş bir marka olduğunu vurgulayan Salvador Lopez Oliva, Roca Grup olarak sürdürülebilirlik odaklı yatırımlara devam edeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Roca kurulduğundan bu yana girdiği sürdürülebilirlik yolculuğunda sürekli yeni adımlar atıyor. Doğaya saygılı tasarımlar sunmayı amaçlıyor. Sürdürülebilirlik, kurumsal stratejimizde merkezi bir rol oynuyor ve tüm iş yapış biçimimize yön veriyor. Bu konudaki istikrarlı çalışmalarımızın gördüğü takdir ile 2021 yılında  sendikasyon kredimizi yeniledik. Karbon emisyonu ve su tüketiminin azaltılmasıyla ilgili taahhütlerde bulunduk. Kredi ile yeni teknolojilere yatırımlar, uzmanlarla iş birliği ve bilgi paylaşımı yoluyla sektörün ilerlemesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Karbon emisyonu ve su tüketiminin azaltılmasında öncü projeler geliştirmeye devam ediyoruz
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Roca, yeni koleksiyonlarıyla ISH 2023 fuarına katılıyor
  • 07.03.2023 16:39

Roca, yeni koleksiyonlarıyla ISH 2023 fuarına katılıyor

Roca, fuar öncesinde özel katılımlı lansmanla mimarları Barcelona’da ağırladı&nb ...

Roca banyo mobilyalarıyla stil, kalite ve işlevsellik sunuyor
  • 12.11.2022 13:17

Roca banyo mobilyalarıyla stil, kalite ve işlevsellik sunuyor

Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde ...

Roca, geleceğin banyolarını tasarlıyor
  • 17.09.2022 14:40

Roca, geleceğin banyolarını tasarlıyor

Roca, hayatı kolaylaştıran teknolojilerle ile banyoları keyifli bir yaşam alanın ...

Roca’da her banyoya uygun çözüm var!
  • 11.08.2022 17:27

Roca’da her banyoya uygun çözüm var!

Farklı banyo ihtiyaçlarına özel ürünler sunan Roca, küçük banyoları işlevsel bir ...

Roca’dan duş teknelerine yenilikçi yaklaşım!
  • 06.08.2022 12:59

Roca’dan duş teknelerine yenilikçi yaklaşım!

Banyo alanları için geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen marka ...

Roca Grup sürdürülebilirliğe odaklandı, cirosunu yüzde 21.9 artırdı!
  • 23.07.2022 00:45

Roca Grup sürdürülebilirliğe odaklandı, cirosunu yüzde 21.9 artırdı!

Banyo ürünleri üretimi ve pazarlamasında dünya lideri Roca Grup, sürdürülebilirl ...