maritbet girişmaritbet
Posco, Kocaeli’deki 350 milyon dolarlık fabrikasını Nisan 2013’te açıyor!

Posco, Kocaeli’deki 350 milyon dolarlık fabrikasını Nisan 2013’te açıyor!

Dünyanın önde gelen paslanmaz çelik üreticilerinden biri olan Güney Koreli Posco, Kocaeli’de yapımına başladığı 350 milyon dolarlık tesisini, 30 Nisan 2013’de devreye almaya hazırlanıyor

 

Dünyanın önde gelen paslanmaz çelik üreticilerinden biri olan Güney Koreli Posco, Kocaeli'de yapımına başladığı 350 milyon dolarlık tesisini, 30 Nisan 2013'de devreye almaya hazırlanıyor.

Dünyanın önde gelen paslanmaz çelik üreticilerinden biri olan Güney Koreli Posco, Kocaeli'de yapımına başladığı 350 milyon dolarlık tesisini, 30 Nisan 2013'de devreye almaya hazırlanıyor. 170 bin metrekare alana kurulacak olan tesiste ilk faz satış hacmini yıllık 200 bin ton olarak belirleyen firma, üretimini kademeli olarak önce yıllık 400 bin tona, ardından ise yıllık 1 milyon tona çıkaracak.

Şirketin kuruluş amacının sıcak haddelenmiş paslanmaz yassı çeliğin soğuk haddelenmesinin ve sonrasındaki tavlama işleminin yapmak olduğunu dile getiren Posco Assan TST Çelik Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Selda Seçkinler, üretecekleri ürünlerin kullanılacağı alanları ağırlıklı olarak inşaat, otomotiv, endüstriyel uygulamalar ve ev aletleri olarak sıraladı.

Üretimin başlamasıyla birlikte Türkiye pazarına yeni ürünler sunacaklarını dile getiren Selda Seçkinler, 1500 milimetre genişliğinde mat ve parlak yüzeylerin teminini sağlayacaklarını kaydetti. Bu ürün grubunun halen çok sınırlı sayıda tedarikçiden düzensiz olarak temin edildiğini dile getiren Seçkinler, söz konusu yatırımın stokçuluğa da son vereceğini savundu. Seçkinler, “Yatırımımız ürün bulunabilirliği, sürekliliği, müşterilerimizin ihtiyacından fazla ürün tutma zorunluluğunu ortadan kaldırması, zamanında ve hızlı teslim fırsatı teknik destek ve istihdam yaratmak açısından ülkemize ve müşterilerimize büyük katma değer yaratacak. Şu an tüketimin tamamı ithalat yoluyla karşılandığı için müşterilerin talep ettiği her kalite her ebat ürün pazarda kolaylıkla ve düzenli olarak bulunamıyor. Dolayısıyla kullanıcılar zaman zaman tedarikte sorunlar yaşıyor. Posco'nun üretime başlamasıyla müşteriler talep ettikleri kalite ve ebatı direkt ve dolaylı olarak devamlı temin edebilecekler” diye konuştu.

Türkiye'nin demir çelik endüstrisinde net ihracatçı konumda olduğunu ancak hâlâ üretemediği birçok ürünü ithal ettiğini ifade eden Selda Seçkinler, “Alaşımlı çelikler, özel çelikler, paslanmaz çelikler bu gruba girebilir. Yapılan yeni yatırımlar ve kapasite artırımı ancak ticari kalite talebine cevap veriyor. Otomotiv, beyaz eşya, havacılık gibi yüksek kalite gerektiren alanlarda kendi ürettiği mamuller yeterince kullanılamıyor. Türkiye'nin sıvı çelik kapasite miktarını artırırken, ürün gamını da genişletip, tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi katma değerli ürünlere yönelerek iç piyasa ve ihracat piyasaları taleplerine cevap verebilecek konuma gelmesi gerek. Özellikle gelişmişliğin önemli bir ölçüsü olan paslanmaz çelik kullanım miktarının her geçen yıl artıyor olması Türkiye'ye bu alanda yapılacak yatırımları kaçınılmaz hale getirdi” dedi.

“Toz oluşumu söz konusu değil”

Kuruluş aşamasında çevreyi olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle bazı kesimler tarafından eleştirilen firmanın, çevre anlayışı ile ilgili bilgiler de veren Selda Seçkinler, bölgede tufal, demir cevheri tozu, kömür tozu gibi oluşumların söz konusu olmadığını savundu. Seçkinler, şunları söyledi:

“Projenin işletme aşamasında çalışan kişilerin içme-kullanma ihtiyaçları ile proseste su kullanımı söz konusu olacak. İşletme aşamasında ise yine çalışan kişilerden evsel nitelikli atık su, proses atık suyu oluşacak. Bu atık sular, yapılacak atık su şebeke hattı ile toplanacak. Toplanan atık su yapılacak arıtma tesisine verilecek ve arıtılan su ‘Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nde verilen deşarj standartları sağlandıktan sonra organize sanayi bölgesi şebekesine verilerek bertaraf edilecek. Ayrıca, projenin işletme aşamasında meydana gelecek olan emisyonların tamamının kütlesel debileri yönetmelik sınır değerlerinin altında görülüyor.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3.köprü ihalesi ertelendi
  • 28.03.2012 13:25

3.köprü ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a inşa edilecek 3.köprü için açılan ihaleyi 15 gün ...

Posco, Kocaeli’deki 350 milyon dolarlık fabrikasını Nisan 2013’te açıyor!
  • 20.12.2012 09:12

Posco, Kocaeli’deki 350 milyon dolarlık fabrikasını Nisan 2013’te açıyor!

Dünyanın önde gelen paslanmaz çelik üreticilerinden biri olan Güney Koreli Posco ...

 İstanbul'da 3 trilyonluk gizli çelik zirvesi!
  • 30.07.2012 09:26

İstanbul'da 3 trilyonluk gizli çelik zirvesi!

3 trilyon $'lık çelik pazarını yöneten devler İstanbul'da buluştu ...

İstanbul'da 2 köprü ve 7 otoyolun ihalesinin teklif süresi uzayınca ilgi arttı!
  • 26.07.2012 10:51

İstanbul'da 2 köprü ve 7 otoyolun ihalesinin teklif süresi uzayınca ilgi arttı!

İstanbul'daki iki köprü ile 7 otoyola teklif verme süresinin uzatılması, ihalele ...