maritbet girişmaritbet
Polisan ve Dap Yapı Pendik için imzaları attı!

Polisan ve Dap Yapı Pendik için imzaları attı!

Polisan'ın Pendik'teki 175 bin metrekarelik arazisinde yapılacak karma proje için Dap Yapı ile imzalar atıldı.

ESD - Daha önce Kağıthane'de konumlandırılan Z Ofis projelerinde bir araya gelen Dap Yapı ve Polisan, Pendik'te karma proje için görüşmeler yapıyordu. Polisan'ın İstanbul'da yer alan konut ve ticari imarlı takribi 175 bin metrekare arazinde kat karşılığı inşaat için Dap Yapı ile yapılan görüşmeleri bir sonuca vardı ve imzalar atıldı. Polisan'ın konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamasında şu ibareler yer aldı;

Polisan Holding A.Ş. iştiraki, Polisan Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin mülkiyetinde olan Pendik/İstanbul'da bulunan konut ve ticari imarlı takribi 175 bin metrekare arazisinin kat karşılığı inşaatı için DAP Yapı Şirketi ile görüşmelere başlandığı daha önce paylaşılmıştı. Bu görüşmeler olumlu sonuçlanmış, Dap Yapı Mimarlık İnşaat Gıda Turizm Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Dap Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim firması  ile kat karşılığı anlaşma imza altına alınmıştır.

Projenin ekonomik boyutları, imar ve ruhsatlandırma çalışmalarını müteakip netleşecektir, bu çalışmalar sonuçlandıkça bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Pendik'te 1.5 milyar liralık yatırım 

Hayata geçirdiği önemli projelerle adından söz ettiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Polisan Holding ile Pendik'teki 175 bin metrekare büyüklüğündeki arsalar için kat karşılığı işi anlaşmasıyla ilgili bilgi verdi. İstMarina'da elde ettikleri başarıyı Pendik'te devam ettirmek istediklerini belirten Yılmaz:

“Pendik'teki arsanın yanında 40-50 dönümlük bir arsa daha var. İkisini bütünleştirip 220 bin metrekareye ulaşacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın etrafını, Florya'nın 8-10 yıl önceki eski haline benzetiyorum. Son yıllarda Pendik hayli gelişti. Yakında deniz tarafındaki gemi tersaneleri kalkınca çok güzel bir sahil bandı oluşacak. Burada TOKİ'nin yatırımları var, Emlak Konut GYO'nun arsaları var. İzmir Otobanıyla Anadolu'ya bağlanıyor. Yatırım açısından avantaj vadeden bir bölge. Yakın gelecekte m2/10 bin TL gibi rakamlar görebilir.” 

Pendik'teki arazinin lokasyon açısından çok önemli olduğunu ifade eden Ziya Yılmaz, “İstanbul'un merkezinde, denize yürüme mesafesinde böyle büyük yüzölçümlü bir arazi daha yok. Sırtını havalimanına dayamış, önünde deniz olan çok kıymetli bir lokasyon. Oraya küçük bir şehir kurmak istiyoruz. İçinde otel, rezidans, konut ve ofis olan, 3 bin ünite civarında bir konsept düşünüyoruz. Alışveriş caddeleri yapacağız. Projenin içinden direkt havaalanına bağlayan özel bir yol geçireceğiz. 1.5 milyar TL'lik bir yatırım planlıyoruz” diye konuştu.  

Pendik'te üniversite kuracaklar

Her fırsatta eğitime verdikleri önemli dile getiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İnşaat sektöründe maalesef eğitim düzeyi gerilerde seyrediyor. Şantiyelerimizde ilkokulu bile zor bitirmiş işçiler çalışıyor. Bu nedenle okul yaptırmayı milli bir vazife olarak addediyorum. Pendik'teki arsanın büyüklüğü bu imkanı verecek. Orada bir üniversite kuracağız. Kısmet olursa, içinde üniversite bulunan ilk projeyi hayata geçireceğiz. Sektörümüze hizmet edecek şekilde inşaat ve mimarlık-mühendislik branşlarına yönelik de olabilir, ihtiyaca uygun şekilde farklı branşlarda da eğitim verebilir” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti
  • 11.01.2022 10:52

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan Holding, CDP’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda ...

Polisan Kansai Boya'ya büyük ödül!
  • 23.10.2021 14:08

Polisan Kansai Boya'ya büyük ödül!

Polisan Kansai Boya, Turkishtime tarafından hazırlanan “AR-GE 250, Türkiye’ ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi
  • 08.10.2021 16:22

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi

DAP Yapı, 12 ilde bin 200 kişinin katılımıyla yapılan araştırma verilerine göre, ...