maritbet girişmaritbet
Polisan Holding'e borsada 5 bin 600 başvuru!

Polisan Holding'e borsada 5 bin 600 başvuru!

Polisan Holding hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması nedeniyle İMKB’de düzenlenen “Gong Töreni”ne, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Polisan Holding CEO’ su Erol Mizrahi, Polisan Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Bitlis ve Emin Bitlis , İMKB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve Holding’in üst yönetiminin yanı sıra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yönetimi ve DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan katıldı

 

Polisan Holding hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması nedeniyle İMKB'de düzenlenen “Gong Töreni”ne, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Polisan Holding CEO' su Erol Mizrahi, Polisan Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Bitlis ve Emin Bitlis , İMKB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve Holding'in üst yönetiminin yanı sıra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yönetimi ve DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan katıldı.
 
Polisan Holding hisseleri, 24 Mayıs 2012 itibarıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda “POLHO” koduyla ve 832,5 Milyon TL piyasa değeri ile işlem görmeye başladı.
 
Son 1 yıldaki halka arzlar arasında yerli yatırımcıların büyük ilgisi sonucu bireyselde 4,9, toplamda 4,3 katı talep gören Polisan Holding, böylece son 1 yılın en yüksek yerli yatırımcı talebinin toplandığı halka arzını gerçekleştirmiş oldu.
 
44,4 Milyon TL büyüklüğündeki Polisan Holding halka arzına 191,6 Milyon TL talep gelirken, 5.614 başvuru yapıldı.
 
Planlandığı şekilde halka arzın yüzde 83'ü Bireysel Yatırımcılara, yüzde 10'u Kurumsal Yatırımcılara, yüzde 7'si Polisan Grubu Çalışanları ile Polisan Boya Distribütör, Bayi ve Ortakları'na satıldı.
 
Polisan Holding kasasına bu halka arzla birlikte 44,4 milyon lira girmiş oldu. Polisan Holding halka arzından elde edilecek gelir, Polisan Holding iştiraklerinin işletme sermayesi ihtiyacında ve planlanan yatırımlarının finansmanında kullanılacak.
 
Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis; “, bireysel yatırımcılardan gelen 5 katına varan talep, kurumumuza ve markalarımıza duyulan güvenin bir göstergesidir”
 
Gong Töreni'nde bir konuşma yapan Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, sözlerine, güven, katkı ve emeklerini esirgemeyen tüm yatırımcılara ve Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyum üyesi aracı kurumlara, IMKB ve SPK'nın değerli yetkililerine teşekkürlerini sunarak başladı.
 
Bitlis konuşmasında; “Şu anda hep birlikte Türkiye'nin öncü kuruluşlarından Polisan Holding'in Borsa ile tanışmasına şahitlik edeceğiz.Polisan Holding'in halka arzı grubun sermaye piyasalarına ilk adımı olup, iştirak şirketlerimiz için de önümüzdeki dönemlerde halka arz planımızın olduğunun haberini şimdiden vermek isterim.” 1920'li yıllarda
Malatya'da ailemin başlattığı kumaş ticareti girişimi bugün çatısı altındaki 7 güçlü iştirak şirketi ve 1000'i aşkın çalışanı ile Türkiye'nin öncü ve güçlü holding şirketleri arasında yerini almıştır. Bu gelişim, şans ve tesadüfün eseri değildir;
 
Profesyonel kadrolarla birlikte doğru zamanda yapılan doğru işlerin bir sonucudur. Tam  profesyonel yönetim organizasyonu çerçevesinde inşa edilen kurumsal ve şeffaf yapımızı daha da pekiştirmek adına halka arz sürecine karar verdik. , Bireysel yatırımcılardan gelen 5 katına yakıntalep kurumumuza ve markalarımıza duyulan güvenin bir göstergesidir. Bundan böyle işimiz daha zor, sorumluluğumuz daha ağır.“ diyerek, sorumluluklarının bilinci ile hareket edeceklerini ve holdingin başarı eğrisini daima yukarı doğru taşıyacaklarının sözünü verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!
  • 15.12.2022 16:03

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!

Polisan Holding CEO'su Mehmet Hacıkamiloğlu, "Holding olarak hem yeşil dönüşüm h ...

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti
  • 12.11.2022 13:08

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti

Polisan Holding, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Dilovası'nın Tavşan ...

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı
  • 15.03.2022 11:48

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı

Türkiye’de özellikle kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde pek çok il ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti
  • 11.01.2022 10:52

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan Holding, CDP’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda ...