Ağaoğlu GYO halka arz için SPK’dan onay aldı

Ağaoğlu GYO halka arz için SPK’dan onay aldı

Ağaoğlu Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Halka arz kapsamında payların 21,10 TL sabit fiyatla yatırımcılara sunulması planlanıyor.

Ağaoğlu Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ağaoğlu GYO)’nin halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Bu onay ile şirket, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmesine yönelik sürecin önemli bir aşamasını tamamlayarak halka arz hazırlıklarını hızlandırdı.

Halka arzın, şirketin sermaye yapısını güçlendirmesi, kurumsal yönetim standartlarını daha ileri seviyeye taşıması ve sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda yeni yatırımlar için kaynak oluşturması hedefleniyor.

Ağaoğlu GYO’nun portföyü; İstanbul’un hem Anadolu hem Avrupa yakasında, merkezi ve yüksek değer potansiyeline sahip lokasyonlarda konumlanan, tamamlanmış, kiracılı ve düzenli nakit akışı üreten nitelikli gayrimenkullerden oluşuyor. Bu portföy yapısı, yatırımcılara öngörülebilir ve sürdürülebilir getiri potansiyeli sunmayı amaçlıyor.

Halka arz edilecek payların nominal değeri toplamı 176.000.000 TL olup 105.652.000 TL’lik kısmı, şirket’in sermayesinin bedelli sermaye artırım yoluyla 595.348.000 TL’den 701.000.000 TL’ye artırılması kapsamında, kalan 70.348.000 TL nominal değerli kısım ise ortak satışı yoluyla halka arz edilecek. Halka arzda 1 TL nominal değerli paylar 21,10 TL sabit fiyat üzerinden yatırımcılara sunulacak.

“Yeni yatırımlar için önemli bir eşik”

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, halka arz sürecine ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“SPK’dan aldığımız bu onay, büyüme yolculuğumuzda önemli bir eşiği temsil ediyor. Halka arz ile şeffaflık ve kurumsal yönetim standartlarımızı daha da güçlendirirken, güçlü ve gelir üreten portföyümüzden aldığımız ivmeyle yeni projelerimiz için gerekli finansman altyapısını oluşturmayı hedefliyoruz. Temettü dağıtan, karını yatırımcıları ile paylaşan ve akıllı büyüyen örnek bir GYO olmak ana hedefimiz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakırcı GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
  • 24.08.2026 12:09

Bakırcı GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı

Bakırcı GYO’nun halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı.  Halka arzda ...

Türk müteahhitler devler liginde 48 firma ile dünya ikinciliğini sürdürdü
  • 21.08.2026 12:59

Türk müteahhitler devler liginde 48 firma ile dünya ikinciliğini sürdürdü

Uluslararası müteahhitlik alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer ala ...

12 aylık inşaat malzemesi sanayi ihracatı 33 milyar doları aştı
  • 19.08.2026 18:04

12 aylık inşaat malzemesi sanayi ihracatı 33 milyar doları aştı

Türkiye İMSAD tarafından KPMG iş birliğiyle hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi D ...

Hazır Beton Endeksi Temmuz ayı raporu açıklandı
  • 19.08.2026 13:32

Hazır Beton Endeksi Temmuz ayı raporu açıklandı

THBB, inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile be ...

Yenilikçi ürünler fikirler ve projeler Altın Çekül'de buluşuyor
  • 18.08.2026 11:47

Yenilikçi ürünler fikirler ve projeler Altın Çekül'de buluşuyor

Yapı sektörünün yenilikçi, nitelikli ve farklı ürünlerini buluşturan Altın Çekül ...

Teknika Plast için borsa yolculuğu güçlü başladı
  • 17.08.2026 14:00

Teknika Plast için borsa yolculuğu güçlü başladı

Teknika Plast’ın halka arzında toplam 200 milyon TL’nin üzerinde nominal talep t ...