maritbet girişmaritbet
Neteren, dekoratif duvar kaplamada Türk Cumhuriyetleri’nin distribütörü olacak!

Neteren, dekoratif duvar kaplamada Türk Cumhuriyetleri’nin distribütörü olacak!

Doğal dokulu dekoratif duvar kaplama sektörünün öncülerinden Neteren, ithalatçısı ve Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olduğu İspanyol Total Panel System S.A'nın ürünleri ile mağazalardan kafelere ve otellere kadar pek çok farklı mekana farklı ama doğal bir hava katıyor

 

Doğal dokulu dekoratif duvar kaplama sektörünün öncülerinden Neteren, ithalatçısı ve Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olduğu İspanyol Total Panel System S.A'nın ürünleri ile mağazalardan kafelere ve otellere kadar pek çok farklı mekana farklı ama doğal bir hava katıyor. 2012'yi yüzde 40 büyüme ile kapatmaya hazırlanan Neteren, Total Panel'in Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler'i kapsayan bölge distribütörü olmaya da hazırlanıyor.

Sundukları ürünlerle 2004 yılında Hollanda'da tamamladığı master eğitimi sırasında tanıştığını belirten Neteren Dış Ticaret Limited Şirketi Ortağı ve Genel Müdürü Gökhan Yüksel, "Sonrasında yurtdışında gerçekleştirilen bir fuarda bir arkadaşımın görüp tavsiye etmesi üzerine bu sektöre adım attım. Neteren olarak, Türkiye piyasası için tek yetkili distribütörlük anlaşmasını İspanyol Total Panel ile imzaladık. 2005 yılının sonunda ürünü Türkiye piyasasına sunmamızla başlayan süreç, profesyonel ekibimizin yoğun ve etkin çalışmaları sonunda firmamızın 5 milyon euroluk piyasa değerine ulaşmasıyla devam ediyor" dedi.

Ana lojistik merkezi Kayseri'den Türkiye'nin tüm noktalarına ulaşabildiklerini söyleyen Yüksel, "Ürünlerimizin pratik ve doğal malzemeden ayırt edilemeyecek kadar başarılı doku kalitesi var. Ürünümüz duvar tavan ve cephelerde sıra dışı bir tasarım elde edilmesine imkan veriyor. Portföyümüzde doğal taş, tuğla, ahşap, brüt beton, bambu ve modern görünüm; dokularda 110'dan farklı plaka modeli ve plakalarımızı tamamlayıcı nitelikte taş ve tuğla görünümlü kemer kaplamalar; ahşap görünümlü tavan kirişleri bulunuyor. Su ve nemden etkilenmemesi, renginin solmaması, dış cephe kullanımlarında genleşme ve çekme yapmaması, dokusunun dökülmemesi, en önemlisi polyester kokusu yaymaması ve kanserojen risk ihtiva etmemesi, ürünlerimizin özelliklerini oluşturuyor. İç mekanda 15 yıl, dış cephede 5 yıl ürün ve montaj garantimiz de ürünlerimize duyulan güveni artıyor" şeklinde konuştu.

Mağazalardan kafelere, otellerden temalı projelere her yerde

Müşterilerine hızlı ve uzun dönemde fayda sağlayan çözümler sunduklarına değinen Gökhan Yüksel şöyle devam etti:

"Satış fiyatlarımız ortalama 90-120 euro/metrekare düzeyinde. Göreceli olarak fiyatı yüksek sayılabilecek butik bir ürün olmasına rağmen, zaman alacak ve çok maliyetli bir uygulamayı kısa zamanda daha az maliyetle gerçekleştiriyoruz. Doğal malzeme ile elde edilmesi neredeyse mümkün olmayan uygulamaları kısa sürede hayata geçirmemiz bize tercih edilir kılıyor. Örneğin; Neteren olarak Türkiye'deki ilk büyük projemiz 2007 yılında tamamladığımız Atatürk Havalimanı'nda bulunan kapalı çarşı temalı Old Bazaar Duty Free projesi oldu ve bin metrekarede yaptığımız uygulama, mekana 'Frontier Ödülü' kazandırdı. Kapalı Çarşı temalı projelerde taş ve tuğla görünümlü plakalarımız, taş görünümlü kemer kaplamalarımız ile duvar, tavan ve cephe kaplamaları, mekanlara değer katıyor. Defacto, Rodi, Özsüt, Koton, Pierre Cardin, Çiçek Izgara, Starbucks gibi kendi alanında ayrıcalıklı markalarla da bini aşkın mağaza projesi gerçekleştirdik. Merit, Paloma,Cactus, Robinson otel grupları gibi prestijli projeler yaptık. TEİAŞ, BOTAŞ gibi kurumlara yönelik yaptığımız bin metrekare  ve üzeri metrajli çalışmalarımızda gerek dış cephelerde sorunsuz kullanım gerekse iç mekanlarda büyüleyici tasarımlar elde ettik."

2013'te ciroyu yüzde 60 artıracak

Yılı yüzde 40 büyüme ile geride bırakmaya hazırlandıklarını ifade eden Gökhan Yüksel, "İlerleyen dönemlerde iç piyasada daha hızlı bir ivme ile büyümeyi hedefliyoruz. Neteren olarak şu anda İspanyol Total Panel System firmasının Avrupa'daki en büyük ikinci distribütörü konumundayız. 2013 yılı itibariyle İstanbul'daki ek yatırımlarımızla birlikte ciromuzu yüzde 60 oranında artırmayı planlıyoruz" dedi. Yüksel, "Total Panel ile ekim ayında yaptığımız görüşmede, 2013 itibariyle Türkiye'yi Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler pazarları için ana üs konumuna getirme ve bu bölgelerdeki bütün çalışmaları Neteren üzerinden yapma kararı aldık. Otel resort ve malikane projelerinde referanslarımız bulunan bu bölgelerde de Neteren kalitesini daha da etkin hissettirmekten büyük bir heyecan ve mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.

"Genel merkezimizi İstanbul'a taşıyacağız"

Kayseri'nin yanı sıra İstanbul Kavacık'ta showroomlarının olduğunu söyleyen Yüksel, " Ciromuzun büyük bir bölümünü İstanbul ve Marmara Bölgesi oluşturuyor. Şu anda Kavacık'ta bulunan Neteren İstanbul showroom ve bayimizle koordineli hizmet veriyoruz.2013 yılı hedeflerimiz arasında Kayseri lojistik merkezimizi 10 bin metrekare  depoya taşıyıp,  genel merkezimizi de Mecidiyeköy'e taşımayı planlıyoruz" diye ifade etti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Neteren, dekoratif duvar kaplamada Türk Cumhuriyetleri’nin distribütörü olacak!
  • 31.12.2012 13:02

Neteren, dekoratif duvar kaplamada Türk Cumhuriyetleri’nin distribütörü olacak!

Doğal dokulu dekoratif duvar kaplama sektörünün öncülerinden Neteren, ithalatçıs ...