maritbet girişmaritbet
Medical Park Hastaneler Grubu önemli bir başarıya imza attı

Medical Park Hastaneler Grubu önemli bir başarıya imza attı

Medical Park Hastaneler Grubu, finansal alanda önemli bir başarı elde etti

Türkiye'nin en yaygın hastane zinciri Medical Park Hastaneler Grubu'nun 'Uzun Vadeli Ulusal Notu' 'BBB-(Trk)' olarak teyit edildi. Türkiye'de uluslararası rating şirketi JCR-Eurasia Rating'den ‘yatırım yapılabilir' notu aldı. JCR-Eurasia Rating tarafından yapılan açıklamaya göre;Medical Park Hastaneler Grubu'nun Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘BBB- (Trk)' görünümü ise ‘Pozitif' olarak belirlendi. Ayrıca 23 Mayıs 2013 tarihinde yukarı revize edilen Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notu da ‘BBB-', olarak teyit edildi. JCR Eurasia Rating, 'Medical Park Sağlık Hizmetleri A.Ş'yi yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘BBB- (Trk)' görünümünü ise ‘Pozitif' olarak belirledi. Diğer taraftan, 23 Mayıs 2013 tarihinde yukarı revize edilen Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notu da ‘BBB-‘, olarak teyit edilmiş olup diğer notlarla birlikte detayları aşağıda gösterilmiştir:

Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para                    :           BBB-/(Stabil görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu                 :           BBB-/ (Pozitif görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu                                         :           BBB- (Trk) / (Pozitif görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para                     :           A-3/(Stabil görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu                  :           A-3/(Stabil görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu                                          :           A-3 (Trk)/ (Stabil görünüm)
Destekleme Notu                                                    :           2
Ortaklardan Bağımsızlık Notu                                   :           B

Medical Park Sağlık Hizmetleri A.Ş; 2005 yılında kurulmuş olmasına karşın sektördeki faaliyetleri 1995 yılına kadar uzanmakta olup, bugün itibariyle Türkiye'nin hastane sayısı ve yatak kapasitesi açısından önde gelen özel bir sağlık kuruluşudur. Son 5 yıllık süreçte yıllık birikimli gelirlerini, yatak sayısını ve aktif büyüklüğünü önemli oranda artırmayı başaran grup, 2013 yılı başında hizmete aldığı LIV Ulus markası adı altında A+ hizmet sunan hastanesi ile de hastane sayısını 19'a çıkardı. Firma, yıllık dört milyona ulaşan hasta sayısı ile sektörde yüksek marka bilinirliğini pekiştirmiş olup, özel sağlık sektörünün her alanında zirveyi hedefledi. Türkiye'nin ilk özel kanser hastanesini kuran, organ nakli konusunda da ulaştığı yüksek standartları sayesinde dünyada ve Türkiye'de tanınmış sağlık kuruluşları arasında giren firma, 2015 yılında 24 hastane ulaşma hedefi ile geçmişteki yüksek büyümeyi sürdürmeyi planladı.

Firmanın kapsamlı proje geliştirme kabiliyeti, artan uluslararası yabancı hasta sayısı, süreklilik gösteren deneyimli yönetim yapısı, üç üniversite ile gerçekleştirdiği işbirliğinin lisans esnekliği ve yüksek kaliteye sahip sağlık profesyonellerinin istihdamına olanak sağlayacak olmasının yanında kendi üniversite hastanesi kurmak için attığı adımlar, sorunlu alacaklarının toplam varlıklar içerisindeki payının düşük olması ve kalitesi düşük alacaklarının tamamına karşılık ayrılarak aktif kalitesinin korunması ve satış gelirlerindeki artışın devam ettirilmesi firmanın mali yapısına olumlu katkı sağlayacak.

Carlyle Group, Muharrem Usta ve Sancak Yatırımın finansal güçlülük düzeyleri ve firmayı desteklenme arzuları, grubun ölçeği, yarattığı istihdam olanakları, hizmete yakın zamanda alınmış hastaneler ile planlanan yatırımların ve sektörel genişlemenin sağlayacağı katkı dikkate alınarak, Medical Park, ‘Desteklenme Notu' kategorisinde yeterli seviyeyi işaret eden (2) ile değerlendirildi. Firmanın üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneği, içsel kaynak yaratma ve mevcut borç / öz kaynak düzeyi dikkate alındığında, firmanın ‘Ortaklardan Bağımsızlık Notu' kategorisindeki notu ise güçlü bir firmayı işaret eden (B) olarak belirlendi. Firmanın uzun vadeli ulusal not görünümü 'Pozitif' olarak tayin edilmiş olup, devamlılığı, likidite yönetimi, nakit dengesi, büyüme ve borçlanma politikalarına bağlıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Medical Park’ın uzun vadeli ulusal notu BBB-(Trk) oldu
  • 28.12.2013 15:21

Medical Park’ın uzun vadeli ulusal notu BBB-(Trk) oldu

Medical Park Hastaneler Grubu’nun “Uzun Vadeli Ulusal Notu” JCR-Eurasia Rating t ...

Medical Park Hastaneler Grubu önemli bir başarıya imza attı
  • 28.12.2013 15:02

Medical Park Hastaneler Grubu önemli bir başarıya imza attı

Medical Park Hastaneler Grubu, finansal alanda önemli bir başarı elde etti ...

Medical Park halka arz için uluslararası yatırım bankalarına yetki verdi!
  • 03.09.2012 17:51

Medical Park halka arz için uluslararası yatırım bankalarına yetki verdi!

Medical Park halka arz ve stratejik opsiyonlar için uluslararası yatırım bankala ...