maritbet girişmaritbet
Luna Sayaç, akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına adım atacak!

Luna Sayaç, akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına adım atacak!

Luna Sayaç, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan sonra Almanya ve Avusturya'ya ihraç edeceği akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına da adım atacak

 

Türkiye'nin elektronik elektrik sayacı ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Luna Sayaç, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan sonra Almanya ve Avusturya'ya ihraç edeceği akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına da adım atacak.
 
İzmir'de 1992 yılından bu yana 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip fabrikasında üretim yapan Luna Sayaç, son sistem teknolojik cihaz ve makinelerle üretim yaparken, aynı zamanda gelişen kadrosuyla da teknolojik gelişmeleri sürekli takip ediyor. İzmir'de elektronik elektrik sayacı üreten tek firma olduklarını dile getiren Luna Sayaç Genel Müdürü Mustafa Karabağlı, "Kendi teknolojimizi kendimiz geliştiriyoruz. Kalitemizi sürekli artırmaya, ürün yelpazemizi sürekli genişletmeye çalışıyoruz. 250'ye yakın çalışanımızla Türkiye'nin önemli elektronik sayaç üreticileri arasında yer alıyoruz. Yaklaşık 30 kişi de yalnızca Ar-Ge üzerine çalışıyor. Bu da yüzde 10'un üzerinde çalışanını Ar-Ge'ye yönelten bir firma olarak bizim, teknolojiyi ne kadar yakından takip ettiğimizi gösteriyor. Çalışmalarımızın karşılığını da ortalama yüzde 20-25 olan büyüme payımızı, 2012 yılında yüzde 40'a çıkararak aldık. Ar-Ge çalışmalarımız ve yenilik arayışlarımız devam ediyor. Bu doğrultuda, bu sene sektörde yaşanabilecek zorluklar ve olumsuzluklardan etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum. Türkiye'nin büyüme grafiğini göz önüne alacak olursak, buna oranla oldukça başarılıyız. Zaten 2012'de de pazar lideriyiz" şeklinde konuştu.
 
Sayaçlar uzaktan okunacak
Bir süredir üzerinde çalışılan akıllı sayaç teknolojisinin, sektördeki teknolojik yapılanmayla birlikte daha da arttığını vurgulayan Karabağlı, "Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sayaçlar da yenileniyor. Daha önceden gündeme gelen ama yaygınlaşamayan akıllı sayaç sistemi, bu sene yaygınlaşıp hız kazanacak. Böylece gerçek anlamda akıllı sayaçlar hayatımıza girecek. Şu an için Türkiye'nin yarısı bu sayaçları kullanıyor. Akıllı sayaçlarla birlikte, uzaktan okuma, erişim ve kontrol sağlanabilecek. Yani artık sayacın okunması için yanına gitmeye gerek kalmadan, bilgisayar ve cep telefonları sayesinde kontroller yapılabilecek. Ön ödemeli sayaçlarda ise uzaktan kontör yüklemek mümkün olacak. Luna Sayaç olarak, İzmir'de tek, Türkiye'de de sayılı elektronik elektrik sayacı üreticilerinden biri olarak bu konudaki iddiamızı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.
 
Hedef bu sene yüzde 30-35 büyümek
Karabağlı, oldukça verimli bir yıl geçirdiklerini ve ortalamaların üzerinde bir büyüme yaşadıklarını belirterek, "Geçen yıl sektörde yaşanan zorluklardan etkilenmeden yaklaşık yüzde 40'lık bir büyüme yaşadık. Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine yaptığımız satışlarla ihracat hedeflerimizi de gerçekleştirdik. Bu seneden de ümitliyiz. Dış pazarlarda daha çok söz sahibi olmak istiyoruz. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun yanı sıra, Avusturya ve Almanya pazarına girmeyi ve 2012'ye oranla yaklaşık yüzde 30-35 civarında büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin ekonomik anlamda iyi bir yıl geçireceğini düşünüyorum. Bizim sektörümüz açısından da çember daralacak gibi görülüyor ama biz firma olarak bu sene daralan pazardan daha büyük pay almayı hedefliyoruz" dedi.
 
Sektörde yeniden yapılanma
Sektörde yeniden yapılanmaya gidildiğine de işaret eden Karabağlı, yaşanan özelleştirme sürecinin, kararın iptal edilmesiyle belirsizlik ve kaos ortamı yarattığını söyledi. Şu an tekrar bir özelleştirme durumunun söz konusu olduğunu dile getiren Karabağlı, ''2012'de yaşanan belirsizlik nedeniyle ciddi bir teminden söz etmek mümkün değil. Bu sene beklediğimiz özelleştirmeyle birlikte özelleşen elektrik idareleri de daha özel ürünler isteyecek. Bizim açımızdan oldukça güzel bir gelişme olarak nitelendirebileceğimiz bu durum, her firma için aynı etkiyi yaratmayacak. Çünkü biz, çabuk karar alıp verebilen ve hızlı hareket eden bir firmayız. Bu yeni süreçte de özel ürünler üretebilme potansiyeline sahip olduğumuz için, firmamızın ne kadar çabuk ve yenilikleri ne denli hızlı takip edebildiğini kanıtlamış olacağız. Yani, bu yeniden yapılanma süreci bizi olumlu yönde etkileyecek" dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elektrikte sayaçların yüzde 80'i akıllanacak
  • 27.04.2018 10:13

Elektrikte sayaçların yüzde 80'i akıllanacak

Türkiye'nin akıllı şebekelere geçiş sürecinde izlenecek yol haritası açıklandı. ...

Kayıt dışı elektriğe karşı akıllı sayaç çözümü!
  • 05.01.2017 14:17

Kayıt dışı elektriğe karşı akıllı sayaç çözümü!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, 150 binin ...

Luna Sayaç, akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına adım atacak!
  • 27.01.2013 08:58

Luna Sayaç, akıllı sayaçlarla bu yıl Avrupa pazarına adım atacak!

Luna Sayaç, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan sonra Almanya ve Avusturya'ya ihraç ede ...