maritbet girişmaritbet
Koç Ailesi, Miami'de rezidans yaptırıyor!

Koç Ailesi, Miami'de rezidans yaptırıyor!

Türkiye'deki gayrimenkul hareketlerine sessiz kalan Koç Ailesi, Miami'de beş yıldızlı bir otel yatırımına iştirakçi olarak katıldı. Ekonomistin detaylarına ulaştığı proje, iki adet lüks rezidanstaıı oluşacak ve toplanı 12 katlı olacak. Toplanı 285 odanın olacağı bu lüks projenin içerisinde SPA, tenis kortu ve lüks restoranlar yer alacak

 

Amerika'da mortgage krizi henüz aşılabilmiş değil. Ancak bu durum, özel fırsatları da yanında getiriyor. Varlıklı ailelerin desteğini alan fonlar da özel yatırımlar peşinde. 
 
Fon Capital Management fonunun içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcılar yer alıyor. Koç Ailesi'nin bazı üyeleri bu yatırınım içerisinde. Ancak Koç Grubu olarak yer almıyorlar. Yatırımcıların ortak hedefi ise bölgenin tarihi dokusunu korumak. Zira Surf Club bir dönem birçok ünlü caz şarkıcının sahne aldığı bir yer olarak biliniyor. Surf Club'ın en ünlü konuklarından biri ise Birleşik Krallık Başbakanı Winston Churchill. Churchill ünlü tablosu Surf Club'ı burada yaptıktan sonra bölgeye Surf Club adı verilmiş. 
 
Koç Ailesi üyeleri, ABD'nin Florida Eyaleti'nde bulunan Miami'de, Fon Capital Management'in inşa etmeye başladığı çok lüks bir rezidans-otel inşaatına ortak oldu. Proje Miami'nin en sofistike bölgelerinden biri olarak gösterilen Surf Club'da yükselecek. 
 
Fort Capital Management fonunun içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcılar yer alıyor. Koç Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, yatırım diret olarak Koç Grubu !nu ilgilendirmiyor. Fakat Koç Ailesi'nin bazı üyeleri bu yatırımın içerisinde yer alıyor. Açıklamada hangi aile bireylerinin bu yatırıma iştirak ettiği bildirilmiyor. 
 
CHURCHİLL KALMIŞTI 
Yatırımcıların ortak hedefi ise bölgenin tarihi dokusunu korumak. Zira Surf Club bir dönem birçok ünlü caz şarkıcının sahne aldığı bir yer olarak biliniyor. 
 
Geniş bir arazide denize sıfır olarak inşa edilecek bu proje, dış cephesi tamamen camla kaplı olan iki adet kuleden oluşacak. Her iki kule de toplam 12 katlı ve binalann kavisli bir görünümü olacak. 
 
Toplam 285 odanın yer alacağı projenin aldığımız duyumlara göre beş yıldızlı otel olması planlanıyor. 
Otelin içerisinde özel bir SPA merkezi de olacak. Bunun yanı sıra lüks restoranların da yine bu projenin içerisinde olacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra projenin içerisinde tenis kortları, 650 araçlık kapalı otopark yer alacak. 
 
KOÇ'UN STRATEJİK ORTAĞI KİM? 
Koç Ailesi üyelerinin, yatırımına katıldıkları Fort Capital Management, ABD'li bir gayrimenkul yatırım şirketi. Şirket, Florida ve Karayipler pazarında ortak girişim sermayesi, fon ya da stratejik ortaklık yoluyla konut ya da ticari gayrimenkul projeleri gerçekleştiriyor. Grubun son projesi ise Koç Ailesi ile Miami Surf Club'da gerçekleştirdikleri rezidans kuleleri. 
 
Burcu Tuvay/Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın yeni gözdesi Miami oldu! Konut almak için sıraya giriyorlar
  • 11.01.2022 11:24

Dünyanın yeni gözdesi Miami oldu! Konut almak için sıraya giriyorlar

Miami’den konut almak, Avrupa’dan Rusya’dan ve Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde ...

Miami'de çöken binada ölü sayısı artıyor!
  • 09.07.2021 09:06

Miami'de çöken binada ölü sayısı artıyor!

Miami'de çöken 13 katlı binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 64 oldu. ...

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!
  • 08.06.2015 10:30

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!

Miami’nin en pahalı gayrimenkulü The Setai Hotel, dünyanın en ünlü yıldızlarını ...

The İstanbul Veliefendi şehrin tam merkezinde yükseliyor
  • 20.10.2011 14:40

The İstanbul Veliefendi şehrin tam merkezinde yükseliyor

The İstanbul Veliefendi projesi şehrin merkezi noktasındaki Zeytinburnu-Bakırköy ...

Aston Martin Residence'dan yeni görseller
  • 22.02.2018 17:37

Aston Martin Residence'dan yeni görseller

Miami'de inşa edilen Aston Martin Residence'dan yeni görseller paylaşıldı. En uc ...

Türkler, Miami'ye akın ediyor!
  • 25.06.2015 12:28

Türkler, Miami'ye akın ediyor!

ABD'nin en gözde bölgelerinden Miami, Türklerin akınına uğruyor. Bölgede hem tat ...