maritbet girişmaritbet
İttifak  Holding 2011'de yüzde 15 büyüdü !

İttifak Holding 2011'de yüzde 15 büyüdü !

Geçen yıl yüzde 15 büyüme kaydeden ittifak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, hedeflerini Star'a anlattı

 Geçen yıl yüzde 15 büyüme kaydeden ittifak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, hedeflerini Star'a anlattı. Çok ortaklı yapılara model teşkil eden İttifak Holding'de hedef; 10 yılda 5 milyarlık ciroya ulaşmak...
 ‘Sürdürülebilir Büyüme', 'Verimlilik', 'İstikrar'ı faaliyetlerine ve iş geliştirme stratejilerine yön veren temel kavramlar olarak benimsediklerini belirten İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz "Anadolu'da ekonomik kalkınma hamlesine katkı veren İttifak Holding, gelişim potansiyelli sektörlerdeki markalarıyla ulusal ve uluslararası pazarda rekabet eder noktaya ulaştı" dedi. 2009'da İMKB'ye kote olan İttifak Holding, iştirak şirketlerinin hedeflerini daha da yükselterek, markalarından Adese'yi 2011'dehalka arz ederek kurumsal gelişim bağlamında büyük bir adım daha attı.

AR-GE değirmeninde üretim başladı
İttifak Holding'in makine sektöründe temsilcisi İmaş Makine, uluslararası piyasalarca rekabet gücünü arttıracak AR-GE değirmeni projesinde üretime başladı. İmaş Makine'nin TÜBİTAK desteği ile projelendirdiği AR-GE değirmeni İttifak Holding'in gıda sektöründeki markası Selva Gıda fabrika kompleksi içerisine,yine bir İttifak Holding şirketi olan Seha Yapı tarafından inşa edildi.
AR-GE değirmeni hakkında bilgi veren Korkmaz, şunları söyledi. "Araştırma ve geliştirmeye özel önem veriyoruz. Yatırımımız bulunan tüm sektörlerde sadece teknoloji kullanmayı değil kendi teknolojimizi üretebilmeye öncelikli hedeflerimiz arasında yer veriyoruz. Projeyi değirmen makineleri sektöründeki şirketimiz İmaş üretti. Değirmen sektörüne dair yaptığımız inovatif çalışmalarımız Selva'yada fayda üretiyor. Projeyle un, irmik, ve makarna üretimi yapan Selva'ya un üretiminde rekabette farklılaşacağı, yenilikçi ve verimlilik odaklı bir üretim ortamı da sunmuş olduk."
Verimlilik, kalite, gıda güvenliği, iş güvenliği, çevre güvenliği, güvenilirlik, teknoloji kullanımı alanlarında rekabetçi bir öğütme teknolojisini içeren AR-GE değirmeninin, yeni bir değirmen makineleri platformu olma özelliğine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Korkmaz, enerji ve tesis hacmini ton başına yüzde 30düşürmeyi, tam otomasyonlu tesisle personel başına üretim miktarını 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
 
2011'deyatırımlar öne çıktı
İttifakHolding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, maliyetleri minimize etmekve rekabette avantaj sağlamak amacıyla yatırım çalışmalarını yoğunlaştırdıklarınadikkat çekti. Korkmaz "2011'de yatırımlarımızı bir önceki yıla göre yüzde95 oranında artırarak aşama kaydettik. Adese, Selva Gıda, Seha Yapı ve İmaşMakine gibi ulusal ve uluslararası ölçekteki iştiraklerimizle; hızlı,istikrarlı ve kârlı bir büyüme trendi içindeyiz" dedi.
 
İttifak Holding'in çalışan sayısı 4 bin 971. Holding bünyesinde 2011 bilanço dönemindeki net kar 2.5 milyon TL. 4.5 milyon TL kar dağıtmak üzere yönetim kurulu karan alan İttifak Holding'in hedefinde 10 yılda 5 milyar TL ciroya ulaşmak var.
 
 Selva'nın kapasitesi arttı
Geride kalan yıl içinde Selva Gıda'da yeni üretim hattı yatırımını hayata geçirdiklerini ve açılışını yeni gerçekleştirdiklerini belirten Korkmaz,"Selva'daki dış ticaret ekibimizin başarılı operasyonları sayesinde ve mevcut kapasitenin ihracata yetmemesi dolayısıyla ilave 90 ton/gün kapasiteli uzun kesme hat yatırımı çalışmalarını 2011 yılı içerisinde tamamladık. Bu yatırımımızla mevcut kapasitemizi yüzde 75 oranında artırdık, depolama alanı kapasitemizi de yüzde 50 oranında artarak, 3 bin tondan 4 bin 500 tona çıktı. Bu yatırımın ardından ise daha anlaşılabilir bir ifade ile günde 420 bin paket makama üretebilecek konuma geldik. Yatırımın içinde ayrıca, Türkiye'de ilk defa kullanılacak olan tam otomatik paketleme, kolileme ve paletleme sistemi de bulunuyor. Yeni kapasitesi ile birlikte Selva Gıda'nın, 2012 yılı satışlarında yüzde 30 büyüme hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Selvakendi enerjisini üretiyor
2011'detamamlanan 2012'de bakanlık olurunu alarak üretime başladıkları bir diğer yatırımında kojenerasyon tesisi olduğuna dikkat çeken İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz "Selva Gıda kojenerasyon tesisi sayesinde kendi elektriğini kendisi üretmeye başladı. Hem ısıl enerji hem de elektrik enerjisi ürettiğimiz tesis, Selva için gerçekleştirdiğimiz verimlilik bazlı çalışmalarımızın başında yer alıyor." dedi.
 
Hedef perakende sektöründe ilk 5
Perakende sektöründe Adese'nin dışında Kulesite, Ereğli Parksite ve Kültür Parksite adında üç alışveriş merkezi bulunan İttifak Holding, alışveriş merkezlerinde düzenlediği çekilişli kampanyalarla tüketicilerine cazip fırsatlar sunuyor. Adese, sektöründe ilk beş firmadan biri olmayı hedefliyor. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren markalan Seha Yapı hakkında da bilgi veren Korkmaz, Özlem Konutları Projesi'nin 165.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu bilgisini verdi. İttifak'ın makine şirketi İmaş Makine ise 2011 yılında Nijerya, Paraguay, ve Rusya gibi ülkelerde yeni değirmen makineleri kurdu. Grup, tarım ve hayvancılık markası Selet'in mevcut çiftliklerinin yenileneceği,bu sektördeki tüm faaliyetlerin entegre hale getirileceği bir proje üzerinde çalışıyor.

Star
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adese, 7 Renk Konya projesini Okkalar İnşaat'a devretti!
  • 23.11.2021 09:35

Adese, 7 Renk Konya projesini Okkalar İnşaat'a devretti!

Adese, Okkalar İnşaat ile 7 Renk projesinin devri konusunda anlaştığını açıkladı ...

"Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz"
  • 11.11.2020 17:42

"Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup ...

Zermeram ev alanlara su gibi bir yaşam sunacak!
  • 22.04.2016 17:45

Zermeram ev alanlara su gibi bir yaşam sunacak!

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Atila, Konya'nın en değerli a ...

İstanbul Havalimanı'nda engelliler için "Özel Yolcu Noktaları"
  • 23.02.2021 12:48

İstanbul Havalimanı'nda engelliler için "Özel Yolcu Noktaları"

İstanbul Havalimanı'nda fiziksel engelli yolcular için oluşturulan "Özel Yolcu H ...

Malik Ne Demek?
  • 20.02.2021 09:32

Malik Ne Demek?

Malik ne demek sorusunun cevabını kısaca sahiplik olarak tanımladıktan sonra, m ...

İstanbul Havalimanı YOTEL, bu yıl ciroda %50 büyüme hedefliyor
  • 27.01.2021 16:35

İstanbul Havalimanı YOTEL, bu yıl ciroda %50 büyüme hedefliyor

YOTEL İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, geçen seneye göre cirolarını ...