maritbet girişmaritbet
İtalyan Naracamicie ilk mağazası için Nişantası’nı seçti

İtalyan Naracamicie ilk mağazası için Nişantası’nı seçti

İtalyan gömlek markası Naracamicie’nin Türkiye temsilcisi olup ilk mağazayı Nişantaşı’nda açtı

Dünya Ticaret Merkezleri dahil pek çok projenin mimarı Yalçın Sağlıkova, İtalyan gömlek markası Naracamicie'nin Türkiye temsilcisi olup ilk mağazayı Nişantaşı'nda açtı. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya'dan 15 mağaza için franchising teklifi aldı.

Türk girişimcilerin büyük bölümü geleneksel olarak ‘inşaat, tekstil ve turizm' kökenlidir. Mimar Yalçın Sağlıkova da tam bu geleneğe uygun bir girişimci profiline sahip. 1970'lerden itibaren Türkiye genelinde çok sayıda projeye imzasını atan Yalçın Sağlıkova, emekliliği için Nişantaşı'nda iki küçük otel sahibi oldu. Çocukları Burak ve Batu için de, 45 ülkede 500 mağazasıyla yılda 3 milyona yakın gömlek satan İtalyan gömlek markası Naracamicie'yi Türkiye'ye getirmek isteyen Sağlıkova, markanın bir tekstilci tarafından Türkiye'de tescil edildiğini öğrenince, dedektif ve avukat tutup 1 yıl iz sürdü. Yes Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Yalçın Sağlıkova şöyle anlatıyor:
İstanbul doğumluyum. Mimar olarak çok projeye imza attım.  Türkiye'deki Dünya Ticaret Merkezleri benim projemdir.  İTO'nun şu andaki binasının da mimarı benim. Tekstilkent, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binası, Ankara'da Türkiye'nin ilk yüksek binalarından TKİ Genel Müdürlüğü, Tuzla Deniz Harb Okulu projesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Şanlıurfa'da Ziraat Fakültesi kompleksi v.s. Bugüne kadar 5 milyon metrekarelik projeye imza attım. Mimarlık yaparken biraz da emeklilik için otel merakım oldu. İki oğlum var. Onlar da turizmi seviyor. Şu anda Yes Otel Group olarak iki otelimiz var. Bir ‘perakende işi kuralım' dedik. 

Markayı pazarcı tescil etmiş

Burak, Naracamicie'nin Türkiye'de çok başarılı olacağını düşünmüş. 10 ay önce ilk mağazamızı Abdi İpekçi'de açtık. Ancak, açana kadar macera yaşadık. Markayla anlaştıktan sonra ‘Türkiye'de markanız tescilli mi' diye sorduk. Onlar ‘elbette tescilliyiz' dediler. Burak'ın bir arkadaşı ‘siz yine de bir araştırın' deyince araştırdık. Türkiye'de ‘gömlek için' tescil edilmediği ortaya çıktı. Merdivenaltı üretim yaptıran, pazarda mal satan bir genç tescili almış. Bir hukuk bürosuyla ve bir İngiliz dedektiflik ofisi ile anlaştık. Ana firma çözüm için 300 bin Euro'luk bütçe ayırmıştı.  Biz 100 bin dolarmasrafla hallettik.

100 bin dolara mal oldu

Yalçın Sağlıkova, “Tescili alan vatandaşla sorunu çözene kadar 100 bin dolar harcadık. Tescil sorunu aşıldıktan sonra da ilk mağazamızı açtık. Yakında iki yeni mağaza daha açıyoruz. Ayrıca İzmir, Ankara, Bursa, Antalya'dan 15 mağazalık franchising görüşmelerimiz sürüyor” diyor.

İki otel için yer arayışımız sürüyor

Yalçın Sağlıkova, Yes Hotels çatısı altında Nişantaşı'nda Gallery Residence Hotel ve Jazz Hotel olmak üzere 2 küçük otelle turizm sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtiyor ve “Gallery Residence Hotel'de, 26 oda, Jazz Hotel'de ise 12 oda var. Bu konudaki yatırımımız devam edecek. İstanbul'da, 2 yeni otel daha açmak için yer arayışımız sürüyor” diyor.

Hürriyet

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İtalyan Naracamicie ilk mağazası için Nişantası’nı seçti
  • 27.08.2014 11:11

İtalyan Naracamicie ilk mağazası için Nişantası’nı seçti

İtalyan gömlek markası Naracamicie’nin Türkiye temsilcisi olup ilk mağazayı Nişa ...