maritbet girişmaritbet
İngiliz Clarks Türkiye’de 25 mağaza açacak!

İngiliz Clarks Türkiye’de 25 mağaza açacak!

Dünya ayakkabı sektöründeki en büyük oyunculardan birisi olan ünlü İngiliz ayakkabı markası Clarks, Türkiye’ye yaptığı yatırımla ülke çapında büyüyecek

Dünya ayakkabı sektöründeki en büyük oyunculardan birisi olan ünlü İngiliz ayakkabı markası Clarks, Türkiye'ye yaptığı yatırımla ülke çapında büyüyecek. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye'deki operasyonu satın alan Clarks, bundan sonra ‘Clarks Türkiye adıyla Asya Pasifik ana bölgesine bağlı olarak faaliyetlerine devam edecek.

Ağustos ayı itibarıyla C&J Clarks Overseas bünyesine katılan Efa Ticaret ve Pazarlama AŞ ve Efa Mağazacılık ve Perakende Ticaret Ltd., şirketin Çin, Kore, Tayvan, Hindistan, Japonya, Güneydoğu Asya ülkeleri, Avustralya, Yeni Zelanda ile Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin yer aldığı Asya Pasifik ana bölgesindeki Ortadoğu Afrika grubunun içinde yer alacak.

Hedef 25 mağaza                                                                                                                                    

Konuyla ilgili açıklama yapan Clarks Türkiye Genel Müdürü Ali Doğaner, “Ayakkabıcılık sektörünün oldukça rekabetçi olduğu bir dönemdeyiz. Tüketiciler için çok fazla alternatif var. Ve Türkiye'deki bu rekabete uyum sağlamak için muhakkak bu birleşmeyi gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Bu birleşme ile Clarks'ın küresel gücünü çok daha fazla hissedeceğiz. Hem bilgi ve tecrübe hem de sermaye açısından

Clarks'ın Türkiye'de çok daha hızla bir şekilde büyüyeceğine inanıyoruz. Orta vadede hedefimiz şu anda 4 olan mağaza sayısını 25'e çıkarmayı hedefliyoruz” diyerek birleşme konusunda bilgi verdi.

“Türkiye, bölgemizdeki en önemli ülkelerden biri”

Orta Doğu Afrika Grubu Genel Müdürü Irfan Porbanderwalla ise “Bu birleşme her iki taraf içinde çok önemli bir olay. Türkiye, bölgemizdeki en önemli ülkelerden bir tanesi... Amacımız şimdiye kadar olduğu gibi operasyon, pazarlama ve ürün desteklerini vererek toptan satışa devam etmek, yeni mağazalar açmak ve internet satışlarını geliştirmek. Clarks, Türkiye'de bundan sonra küresel tecrübemizin de desteği ile bağımsız bir şirket olarak varlığını sürdürecektir. Clarks Türkiye'yi, Clarks'ın dünya organizasyonunun bir parçası haline getirecek olmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz” diyerek yeni yatırımları ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

1,5 milyar pound ciro, 14 bin kişiye istihdam

1825 yılında İngiltere'nin Bristol kenti yakınlarında küçük bir atölyede üretime başlayan Clarks, 1,5 milyar pound'un üzerinde cirosu ve dünya çapında 14 binin üzerinde kişiye sağladığı istihdam ile dünyanın önde gelen ayakkabı üreticilerinden biri. Clarks ayakkabıları bugün 135 ülkede yılda 55 milyon kişiye şıklık ve konfor sağlıyor. Her modelinde rahatlığı ön planda tutan tasarımlarıyla dikkat çeken marka, kurulduğu günden bu yana trendleri takip ederken ayaklarınızın her adımda rahat olması için çalışıyor. Koleksiyonunda günlük hayatınızda kullanacağınız babetlerden sandaletlerden gece ayakkabılarına, yelken ayakkabılarından spor ayakkabılarına, ilk adım ayakkabılarından okul ayakkabılarına kadar her yaşa hitap ediyor.

Perakende

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Clarks 5’inci mağazasını Akasya AVM’de açtı
  • 11.03.2014 15:53

Clarks 5’inci mağazasını Akasya AVM’de açtı

İngiliz ayakabı markası Clarks, Türkiye’deki 5'inci mağazasını Anadolu Yakası’nı ...

Cushman & Wakefield Clarks’a Türkiye büyüme stratejisi için danışmanlık yapacak
  • 04.02.2014 11:11

Cushman & Wakefield Clarks’a Türkiye büyüme stratejisi için danışmanlık yapacak

Dünyanın en büyük özel gayrimenkul firması olan Cushman & Wakefield, Clarks’ın ö ...

İngiliz Clarks Türkiye’de 25 mağaza açacak!
  • 25.08.2013 14:37

İngiliz Clarks Türkiye’de 25 mağaza açacak!

Dünya ayakkabı sektöründeki en büyük oyunculardan birisi olan ünlü İngiliz ayakk ...