maritbet girişmaritbet
İnan Beton, vişne çürüğü mermerle kaldırımları renklendirecek!

İnan Beton, vişne çürüğü mermerle kaldırımları renklendirecek!

Firma ortağı Sinan Coşgun, bu yıl 25 bin ton blok, 60 bin metrekare de değişik ebatlarda kullanıma hazır mermer üretmeyi planladıklarını vurguladı

Dünyada sadece üç ülkede, Türkiye'de ise Elazığ ve Osmaniye'de çıkarılan, dünya yapılarını süsleyen vişne çürüğü mermer, kaldırımları da renklendirecek. Osmaniye'deki mermer ocağını kiralayarak dokuz ay önce hazır mermer üretimine başladıklarını söyleyen İnan Beton firma ortağı Sinan Coşgun, "Vişne çürüğü mermer, görünümündeki şıklık ve zarafet itibarıyla evlerde ve diğer binalarda, yer döşemesi, duvar ve merdiven kaplamaları, dış cephe kaplamaları gibi birçok kullanım alanına sahip. Bunların yanı sıra, biz farklı bir şey yapmak istiyoruz. Posa diye tabir edilen taşları kesip kaldırımlarda renkli taş olarak kullanmayı planlıyoruz. Parke taşına yan ürün gibi olacak. Böylece kaldırımları da renklendireceğiz" dedi.

İnan Beton markasıyla kilit parke taşı, desenli parke taşı, bordür, yağmur oluğu, briket, asmolen, bims çeşitleri üretimi yapan Dem-Taş İnşaat'ın 2011 yılında 2 milyon TL'lik bir yatırımla kurulduğunu söyleyen Sinan Coşgun, ayrıca vişne çürüğü mermer üretimine de başladıklarını dile getirdi. Coşgun, "Bu mermer dünyada sadece üç yerde çıkıyor. Türkiye'de ise biri Osmaniye, biri Elazığ'da olmak üzere sadece iki şehirde çıkan vişne çürüğü mermer üreticisiyiz. Osmaniye'deki ocağı dokuz ay önce kiraladık. 45 bin metrekare kullanıma hazır mamul olarak mermer üretiyoruz. İhracat için de blok şeklinde kesilen mermerler imal ediyoruz" şeklinde konuştu. 2013 yıllındaki hedeflerinin 25 bin ton blok çıkarmak olduğunu aktaran Coşgun, 60 bin metrekare de değişik ebatlarda kullanıma hazır mermer üretmeyi planladıklarını vurguladı. Coşgun, 2013 yılı içinde Çin, Irak ve Almanya'ya ihracat yapmayı hedeflediklerini aktarırken, 1.5 milyon TL'lik bir yatırım yaparak da üretim alanlarını genişletmeyi planladıklarını ifade etti.

Kilit parke taşı ve bordür üretimleri hakkında da bilgi veren Sinan Coşgun, 1 milyon TL'lik yeni yatırımla günlük bin 200 metrekare olan üretimlerini 2 bin 500 metrekareye çıkardıklarını dile getirdi. Coşgun, "Üretim tesisimiz 14 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tesisimizle Osmaniye'de tekiz. TSE ve ISO standartlarında üretim yapıyoruz. Osmaniye için önemli bir yatırım yaptık. Ciddi bir istihdam sağladık. Şu an 25-30 kişi çalışıyor. Yeni yatırımlarla bu sayı artacak. Şu anki kapasite bulunduğumuz il ve çevre ilçelerin talebini ancak karşılayabiliyorken, yeni yatırımlarla öncelikli hedefimiz tüm bölgeye hitap etmek. İleriki zamanlarda ise İran ve Suriye'ye ihracat yapma hedefimiz var" açıklamasını yaptı.

Hedefleri arasında bin santigrat ısıya dayanıklı bims üretmek olduğunu söyleyen Sinan Coşgun, gelecek yıl yapmayı planladıkları bu üretimi ihraç etmeyi düşündüklerinin altını çizdi. Coşgun, "Binalar için ekstra bir maliyet oluşturan yalıtım maliyetini ortadan kaldıran bir ürün. Bu ürün için 2 milyon TL'lik yatırım yapacağız" dedi. Coşgun, 2012'de 390 bin metrekare farklı boyutlarda parke taşı ürettiklerini kaydederken, 2013 hedeflerinin ise 850 bin metrekare olduğunu anlattı. Coşgun, "Bu da 8 milyon TL'lik bir ciro yapıyor. Yüzle 40'lık bir büyüme bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Belma Bağrık/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnan Beton, vişne çürüğü mermerle kaldırımları renklendirecek!
  • 08.04.2013 14:49

İnan Beton, vişne çürüğü mermerle kaldırımları renklendirecek!

Firma ortağı Sinan Coşgun, bu yıl 25 bin ton blok, 60 bin metrekare de değişik e ...