maritbet girişmaritbet
Honeywell hızlı büyümesini devam ettiriyor!

Honeywell hızlı büyümesini devam ettiriyor!

Geçtiğimiz günlerde Honeywell Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Başkanı olarak atanan Orhan Geniş, Türkiye’de başladığı kariyerini ABD, İngiltere, İtalya ve İsviçre’de edindiği güçlü bir deneyimle sürdüren bir profesyonel

 

Geçtiğimiz günlerde Honeywell Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Başkanı olarak atanan Orhan Geniş, Türkiye'de başladığı kariyerini ABD, İngiltere, İtalya ve İsviçre'de edindiği güçlü bir deneyimle sürdüren bir profesyonel.  Orhan Geniş'in yeni görevindeki amacı ise “Honeywell'in Türkiye ve Orta Asya'da önümüzdeki 5 yılda, yıllık GSYH artış hızının yaklaşık iki katı oranında büyümesine liderlik etmek”. 

Honeywell Türkiye 1992 yılında kuruldu ve şimdi 150'yi aşkın çalışanı var. Şirket, “Havacılık”, “Otomasyon ve Kontrol Çözümleri”, “Otomotiv Teknolojileri” ile “Performans Malzemeleri ve Teknolojileri” olmak üzere tüm dört iş kolunda Türkiye'de faaliyetlerini sürdürüyor. Honeywell Türkiye'de 2009 yılından bu yana yüzde 50 oranından fazla büyüdü ve tüm iş kollarında 2012'de güçlü bir performans sergiledi.

Honeywell Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Başkanı olarak atanan Orhan Geniş, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyelin altını çizerek şunları söyledi: “Türkiye, büyüyen ekonomisine paralel olarak büyük inşaat projelerini hayata geçiriyor. Artan enerji talebi, yeni enerji verimliliği düzenlemeleri,  rafinaj sektörü, enerji üretimi,  iletimi ve dağıtımı sektörlerine yapılan yatırımlar Honeywell'e faaliyet gösterdiği iş  kollarında önemli fırsatlar sunuyor. Ülkemizde bir önceki yılın aynı dönemine göre yeni araç ruhsatlandırma oranı yüzde 15 ila 20 oranında arttı. Turboşarjlı dizel otomobiller, yeni araç ruhsatlarından yüzde 60 oranında pay alıyor. Honeywell turboşarj bölümü, Türkiye'nin çok çeşitli yapıdaki araç parkının ihtiyaç duyduğu ürünleri karşılamayı hedefliyor. Havacılık iş kolumuz da uçakları daha verimli, emniyetli ve güvenli hale getirmek üzere Türkiye'nin önde gelen hava yolu şirketleri ile çalışıyor. Honeywell'in tüm bu sektörlerdeki güçlü konumuna dayanarak, Türkiye'de ve Orta Asya bölgesinde önümüzdeki 5 yıl süresince ortalama olarak yıllık GSYH artış hızının iki katı kadar büyüme bekliyoruz.”

Honeywell hakkında

Honeywell International (www.honeywell.com), çok çeşitli alanlarda teknoloji ve üretim lideri olan bir Fortune 100 şirketidir. Honeywell tüm dünyada müşterilerine havacılık ürün ve hizmetleri, binalar, konut ve endüstriler için kontrol sistemleri, otomotiv ürünleri, turboşarj ve performans materyalleri alanlarında hizmet sunuyor. Merkezi New Jersey Morris Township'te bulunan şirketin hisseleri New York, Londra ve Chicago borsalarında işlem görüyor.

Honeywell'in Orta Asya'daki operasyonlarının merkezi Türkiye

Orhan Geniş'in Honeywell Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Başkanı olarak yeni görevi aynı zamanda şirketin Türkiye'yi Orta Asya'daki operasyonlarının merkezi olarak seçtiğinin bir ifadesi. Honeywell Türkiye'ye komşu ülkelerde, dünya çapında dev projeler hayata geçiren Türk müteahhitlerin ve yatırımcıların stratejik ortağı olarak konumlanıyor. “Enerji aktarımı ve dağıtımı, endüstriyel tesisler, altyapı ve İnşaat alanlarında gerçekleştirilen projeler, Honeywell'in tüm dört iş kolunda da önemli büyüme potansiyeli  sunuyor.

Orta Asya, Rusya, Avrupa ve Akdeniz arasında onlarca boru hattı projesinin geçiş noktasındaki coğrafi konumu Türkiye'yi küresel enerji pazarında önemli bir oyuncu haline getiriyor. Türkiye'nin enerji pazarındaki stratejik konumu, sunduğu teknolojiler dünyadaki tüm benzinin yaklaşık yüzde 60'ının üetiminde rol alan Honeywell için muazzam bir fırsat sağlıyor. Honeywell otomasyon çözümleri Türkiye'de halihazırda Tüpraş ile Petkim gibi lider kuruluşların tesislerinde kullanılıyor. Yeni yapılmakta olan Star Rafinerisi ile Honeywell arasında imzalanan yeni anlaşma da bu noktada büyük önem kazanıyor.

Enerji verimliliğine yönelik çözümler Türkiye'nin yakıtta dışarıya olan bağımlılığını azaltır

Portföyünün yüzde 50'den fazlası ise enerji verimliliği ile ilgili olan Honeywell, kendi teknoloji ve çözümlerinin tamamının kullanılması ile Türkiye'nin enerji tüketiminde yüzde 5-15 oranında tasarruf edilebileceğini tahmin ediyor. Bu da Türkiye'nin, cari açığının yaklaşık yüzde 70'inden sorumlu olan enerji ithalatı faturasında 2.7 ile 8.1 milyar dolar arasında düşüş anlamına geliyor.

Honeywell enerji verimliliğine yönelik çözüm ve tavsiyelerini Enerji Bakanlığı yetkililerine de sundu. Bu tavsiyeler, 5627 numaralı Enerji Verimliliği Yasası'nın revizyonu sırasında sınai girdi olarak değerlendirilecek.

2012'de yaşanan Polat Tower Residence yangını akıllı bina farkındalığını artırdı

2012 yılı Temmuz ayında yaşanan Polat Tower Residence yangını, Honeywell'in sunduğu güvenlik çözümlerinin önemini ortaya koydu. Olay anında yangın alarm, HVAC (iklimlendirme), güvenlik, aydınlatma ve enerji sistemlerini entegre eden Honeywell akıllı bina yönetim sistemi, binanın hızlı ve güvenli bir şekilde boşaltılmasını sağladı.

Polat Tower Residence yangının, Türkiye'de akıllı binaların değerine ilişkin fakındalığı artırdığına dikkat çeken Honeywell Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Başkanı Orhan Geniş, “Özellikle varolan binaların donanımının iyileştirilmesi konusunda artan bir taleple karşı karşıyayız. Yangın alarmı sistemleri pazarında önümüzdeki dönemde yüzde 15-20 oranında artış tahmin ediyoruz.”

Havacılık

Türk Hava Yolları ve MNG gibi önemli ortaklar ile birlikte çalışan Honeywell'in geniş güvenlik teknolojisi portföyü, sektörün önde gelen havayolu şirketlerinin daha akıllı ve güvenli şekilde uçmasına da imkan veriyor.  Türk Hava Yolları, 2010 yılında Honeywell'in SmartTraffic olarak bilinen Hava Trafiği Durumsal Farkındalık (ATSAW) sistemini seçen ilk kuruluş oldu.

Etraftaki uçakların uçuş planı da dikkate aldığından bu uçakları daha sezgisel bir şekilde görüntüleyebilen sistem, böylece daha yüksek güvenlik ve operasyonel etkinlik düzeylerine ulaşılmasını mümkün kılıyor.

Daha yakınlarda ise Pegasus Hava Yolları, Honeywell 3-D hava durumu radarı IntuVue'yu kullanmaya başladı. Yeni sistem Pegasus Hava Yolları'na dolu ve yıldırım tahmini ve şimdiye kadarki en uzun menzilli hava boşluğu belirleme özelliğini sunuyor.

Turbo teknolojileri

Türkiye'de araç ruhsatlandırma oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 ila 20 oranında arttı. Turboşarjlı dizeller, yeni araç ruhsatlarından yüzde 60 oranında pay alıyor. Dünyanın lider turboşarj üreticileri arasında olan Honeywell,  Türkiye'nin çok çeşitli araç parkının ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyor. Turboşarj üniteleri araçların daha küçük motor hacmiyle daha fazla güç üretmesini sağlayarak, yakıttan önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

Orhan Geniş Honeywell Türkiye ve Orta Asya başkanlığına atandı

Orhan Geniş, Honeywell'in kritik öneme sahip stratejik büyüme bölgelerinde yönetimini güçlendirme  planı doğrultusunda Honeywell Türkiye ve Orta Asya (Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan) Başkanlığına getirildi.

Uluslararası alanda önemli bir deneyime sahip olan Geniş, Türkiye'de başladığı kariyerinde 1976-1990 yılları arasında TÜPRAŞ'ta çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. Sonrasında bir Honeywell şirketi olan UOP Limited'e katılarak 2010 yılına kadar İngiltere, ABD, İsviçre ve İtalya'da çalıştı. 

Orhan Geniş 2010 yılında Honeywell Doğu Avrupa ve BDT Ülkeleri Bölgesel Genel Müdürü oldu. 2011 yılında ise Honeywell Proses Çözümleri (HPS) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Satış Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Honeywell basın toplantısından görüntüler yayında!
  • 18.03.2013 15:05

Honeywell basın toplantısından görüntüler yayında!

Honeywell firması 2009 yılından beri büyümeye devam ediyor. Şirketin bugün gerçe ...

Honeywell’in karbonmonoksit (co) zehirlenmesi araştırma sonuçları açıklandı
  • 28.01.2014 10:53

Honeywell’in karbonmonoksit (co) zehirlenmesi araştırma sonuçları açıklandı

Honeywell’in yaptığı araştırma, karbonmonoksit gazının oluşturduğu tehlikeye kar ...

Honeywell hızlı büyümesini devam ettiriyor!
  • 18.03.2013 11:19

Honeywell hızlı büyümesini devam ettiriyor!

Geçtiğimiz günlerde Honeywell Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Başkanı olarak atana ...