maritbet girişmaritbet
Hidrokon, Çayırova’daki arsalarına yeni montaj tesisi kuracak!

Hidrokon, Çayırova’daki arsalarına yeni montaj tesisi kuracak!

Konya’daki üretim tesisinde yer alan 18 bin metrekare kapalı alanı 23 bin metrekareye yükselteceklerini söyleyen Kütükçü, Çayırova’daki arsalarına da yeni bir montaj tesisi kuracaklarını bildirdi

Konya'daki üretim tesislerinde yer alan 18 bin metrekare kapalı alanını kapasite artırmak amacıyla 23 bin metrekareye çıkarma yatırımını sürdüren Hidrokon, ayrıca Kocaeli Çayırova'da daha önce satın aldığı 8 bin 550 metrekarelik arsaya yeni bir montaj tesisi kuruyor. Yeni montaj tesisi ile yoğun olarak hizmet verdiği Marmara Bölgesi'nde bulunmayı planlayan firma, dünya pazarlarına açılmada da önemli bir avantaj yakalamış olacak.

Firmanın 1993 yılında iki ortaklı bir limited şirket olarak kurulduğunu belirten Hidrokon Konya Hidrolik Makine Sanayi Genel Müdürü Memiş Kütükçü, “Hidrokon kurulduğunda aylık 4-5 araç üstü vinç üretimi gerçekleştiriyordu. 1999 yılında ortaklıktan ayrılarak Hidrokon ismiyle yolumuza tek başımıza devam etmeye başladık. 2001 krizinin yaşandığı dönemde yeni yatırımlar yaparak büyümeye çalışan bir firma olarak ciddi şekilde etkilendik. Ama yılmadan üretimimize ve yolumuza devam ettik. Bu azimli çalışmamız neticesinde 2002 yılı Hidrokon'un iş hacmi anlamında büyümesinin miladı oldu diyebilirim. 2005 yılında Konya 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde şu anda üretim faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz 46 bin metrekare alana sahip arsamızı aldık. 2007 yılında ise tüm bina ve makine yatırımlarımızı tamamlayarak şimdiki tesisimize taşındık. Gururla söylemeliyim ki, tesisimiz Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en büyük mobil vinç üretim tesisidir” açıklamasını yaptı.

18 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 46 bin metrekare alana sahip tesislerinde araç üstü vinç ve insan kaldırma platformu üretiminde aylık 50 birim kapasiteyle yollarına devam ettiklerini vurgulayan Kütükçü, “1995 yılında kurulduğumuzda bu alanda Türkiye'de kurulan 3'üncü firmaydık. Şu anda ise bu alanda üretim yapan Konya'da yaklaşık 40, Türkiye genelinde ise toplamda yaklaşık 60 firma bulununuyor” diye konuştu.

Üretimini gerçekleştirdikleri ürünleri katlanır bomlu vinç, teleskopik bomlu vinç, insan kaldırma platformu ve diğer hidrolik ataşmanlar olmak üzere dört ana başlık altında toplayabileceklerini ifade eden Memiş Kütükçü, bu ürünleri yurtiçi piyasanın yanı sıra komşu ülkeler başta olmak üzere 15 ülkeye ihraç ettiklerini kaydetti.
İki yeni ürün için Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kütükçü, “Bu yeni ürünlerden biri 70 metreye kadar yükselebilen insan kaldırma platformu. Bu özelliklerdeki insan kaldırma platformu ülkemizde olmadığı gibi Avrupa ülkelerinde bile çok az sayıda tesiste üretilmektedir. İkinci ürünümüz ise TÜBİTAK destekli olarak Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğümüz 100 ton kaldırma kapasitesine sahip teleskopik mobil vinç. Bu ürünümüzün özelliği ise yürüyen aracını da bizim yapacak olmamız. Bu ürünümüzü 2014 yılı başlarında görücüye çıkaracağız. Her iki ürünümüzün Ar-Ge'si için bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 500 bin euro harcadık” ifadesini kullandı.

Araç üstü vinçlerin 1998 yılına kadar tek kırımlı yani tek hidrolik bomlu olduğunu aktaran Kütükçü, şöyle devam etti: “Hidrokon olarak Türkiye'de ilk iki kırımlı yani iki hidrolik bomlu araç üstü vinci biz ürettik. Yine 2000 yılında 75 ton kaldırma kapasiteli ilk araç üstü vinci biz ürettik. İnsan kaldırma platformlarında ise 2008 yılına kadar 25 metreye kadar yükselebilen platformlar üretiliyordu. Sırasıyla 27 metreye, 36 metreye ve 45 metreye kadar yükselebilen insan kaldırma platformlarını da ilk olarak biz ürettik.”

Bu yıl devam eden diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Memiş Kütükçü, üretim tesisinde yer alan 18 bin metrekare kapalı alanı 23 bin metrekareye yükselteceklerini dile getirdi. Kocaeli Çayırova'da daha önce satın aldıkları 8 bin 550 metrekarelik arsaya yeni bir montaj tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını bildiren Kütükçü, “Satış sonrası servis hizmeti de verecek olan bu yeni montaj tesisimiz ile yoğun olarak hizmet verdiğimiz Marmara Bölgesi'nin ayağına gideceğiz. Üretimi Konya'da montaj ve teslimini Kocaeli tesislerimizde gerçekleştirerek dünya pazarlarına açılmada da önemli bir avantaj yakalamış olacağız. Makine parkımıza yatırımlarımız 2013 yılında da devam edecek. 750 bin euro değerindeki yatay işleme makinesi önemli bir tezgah yatırımımız. Yatırım bu yıl içinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

YILDIZ DOĞRUER YEMİŞ/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Memiş Kütükçü ‘Vinç sektörü altın yıllarını yaşıyor’
  • 17.02.2014 11:47

Memiş Kütükçü ‘Vinç sektörü altın yıllarını yaşıyor’

Hidrokon Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, 2010 itibariyle yükselişini sürdü ...

Hidrokon, Çayırova’daki arsalarına yeni montaj tesisi kuracak!
  • 02.05.2013 17:13

Hidrokon, Çayırova’daki arsalarına yeni montaj tesisi kuracak!

Konya’daki üretim tesisinde yer alan 18 bin metrekare kapalı alanı 23 bin metrek ...