maritbet girişmaritbet
Halk GYO, 13-14-15 Şubat’ta talep toplayacak!

Halk GYO, 13-14-15 Şubat’ta talep toplayacak!

1 milyar liralık portföyle 2013 yılının ilk halka arzını gerçekleştirecek olan Halk GYO, 13-14-15 Şubat’ta talep toplayacak. Hisselerinin yüzde 28’ini halka arz edecek olan şirket 2017 başında 3 milyar liralık portföy hedefliyor

 

Geçtiğimiz kasım ayında Türkiye'nin en büyük halka arzını gerçekleştiren Halk Bankası AŞ.'nin iştiraki olan Halk GYO, hisselerinin yüzde 28'ini halka arz ediyor.
 
Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, 2010 yılında kurulan genç bir şirket olmalarına rağmen, gayrimenkul geliştirme ve portföy yönetimi konularında yetkin ve tecrübeli ekip oluşturarak, kısa zamanda önemli projelere ve başarılara imza attıklarını söyledi.
 
Halk GYO olarak kira getirisi ve proje kârlılığı yüksek yatırımlara odaklandıklarını anlatan Şimşek, “Güçlü sermaye yapımızla sürekli katma değer yaratarak, sürdürülebilir bir kârlılık ve büyüme hedefleyen şirketimizi halka açıp başarılarımızı daha geniş bir hissedar kitlesi ile paylaşmayı hedefliyoruz” dedi. Önemli lokasyonlarda 3 arsa, devam eden iki proje ve düzenli kira getirisi olan 22 bina ile birlikte, portföyde 27 gayrimenkul bulunduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:
 
42 milyon TL'lik kâr
“Kuruluşumuzdan beri portföy büyüklüğümüzü yüzde 119 artışla, 1 milyar 79 milyon TL'ye ulaştırdık. Portföyümüzün yüzde 61'i henüz kârlılığa yansımamış olan arsa ve projelerden oluşmasına karşın toplam 42 milyon TL kâr elde ettik. Düzenli kira getirisi ve ofis ağırlıklı olan portföyümüzü otel ve konut gibi projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi hedefliyoruz. İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 20'ye yakın payla en büyük paydaşı konumundayız. Portföyümüzün yüzde 46'sını oluşturan proje kapsamında ikisi kule olmak üzere beş bina inşa edilecek. Bu projenin tamamlanmasıyla beraber 2017 yılının başında portföy büyüklüğümüzü 3 milyar TL'yi aşan seviyelere taşımayı hedeflemekteyiz.”
 
Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya da, “Sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile gerçekleştireceğimiz halka arz büyüklüğü 250.4 milyon TL'dir. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 80'i yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurtiçi ve yurtdışından başvuracak kurumsal yatırımcılara ayrıldı” diye konuştu.
 
Finans merkezine 46 katlı kule
Avrupa'da yer alan tüm finans merkezleri içinde ilk 10'a girmesi hedeflenen İstanbul Finans Merkezi'nin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, proje dahilindeki arsası üzerine 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı 3 bina inşa etmeyi planlıyor. İstanbul Finans Merkezi'nin 1.700.000 metrekare inşaat alanı üzerinde yüzde 20'ye yakın payla en büyük paydaşı konumunda olan Halk GYO,  bu proje ile gayrimenkul portföy büyüklüğünü 3 milyar TL'yi aşan seviyelere ulaştırmayı hedefliyor.
 
Hedef ilk 5'e girmek
Halk GYO, halka arz ile birlikte düzenli kira geliri elde ettiği ofis ağırlıklı portföyünü otel ve konut gibi farklı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi planlıyor. Halka arzı ile birlikte 477 milyon TL olan ödenmiş sermayesini 662,5 milyon TL'ye çıkarmayı hedefleyen Halk GYO, talep toplama sürecinde halka arz fiyatını yüzde 32,5 iskonto ile 1.35 TL olarak belirledi. Halka arz edilecek payların 185,5 milyon TL'lik nominal tutarı halka arz sonrası sermayenin yüzde 28'ini oluşturuyor. Halk GYO halka arz sonrasında öz kaynak büyüklüğünde ilk 5 GYO şirketi içinde yer almayı hedefliyor.
 
Eskişehir'e proje
Konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım'ın üstlendiği ve sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile halka arz olacak Halk GYO'nun, gayrimenkul portföy büyüklüğü 1 milyar 079 milyon TL. Portföyünün yüzde 47'sini arsalar, yüzde 39'unu kira geliri olan binalar, yüzde 14'ünü projeler oluşturuyor. Yıllık kira geliri 28 milyon TL seviyelerine ulaşan Halk GYO'nun portföyü 5 arsa ve 22 binadan oluşuyor.  Konut ve otel projesine ek olarak Halk GYO, nisanda Eskişehir'de yeni bir projeye başlayacak.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...