maritbet girişmaritbet
Gözde Girişim’in otoyollara olan ilgisi artıyor!

Gözde Girişim’in otoyollara olan ilgisi artıyor!

Gözde Girişim köprü ve otoyol özelleştirmesine verdiği önem diğer projelere uzak duruyor. Genel Müdür Kurama, "Yeni yatırımlara yönelik alacağımız kararlar ihalenin sonucuna göre şekillenecek" dedi

Gözde Girişim köprü ve otoyol özelleştirmesine verdiği önem diğer projelere uzak duruyor. Genel Müdür Kurama, "Yeni yatırımlara yönelik alacağımız kararlar ihalenin sonucuna göre şekillenecek" dedi.

Gözde Girişim Genel Müdürü Atilla Kurama, Koç Holding -UEM konsorsiyumu ile köprü ve otoyol özelleştirmesine ilgilerinin yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, önümüzdeki dönemde önceliklerinin bu ihale olacağını, bu nedenle de diğer alanlardaki yeni yatırımlar konusunda biraz yavaşlama yaşayabileceklerini söyledi.

Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji alanına da girmek istediklerini belirten Kurama, yeni yatırımların finansmanına yönelik olarak ise, sukuk ihracını değerlendirebileceklerini ifade etti.

Reuters ile yaptığı söyleşide, şirketin önümüzdeki dönem stratejisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurama, "Otoyollar projesi üzerinde en çok çalıştığımız proje. İhaleye yönelik ilgimiz yoğun şekilde sürüyor. Buna olan ilgimiz, diğer projelere olan iştahımızı biraz kısıtlıyor. O nedenle ilkçeyrekte yeni yatırımlar konusunda biraz yavaş kaldık" dedi ve ekledi:

"Önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırımlarda da, otoyollar ihalesibelirleyici olacak. Önceliğimizi bu projeye verdik "100 milyon dolar üzeri sermaye yatırımı gerektiren 1 veya 2 yatırım hedefi koymuştuk. Ancak yeni yatırımlara yönelik alacağımız kararlar da ihalenin sonucuna göre şekillenecek.Oradaki gelişmelere göre pozisyon alacağız."

Gözde Girişim, merkezi Malezya'da bulunan UEM Group Berhad ve Koç Holdingile otoyollar ve köprülerin özelleştirilmesi ihalesine yönelik ortak girişimgrubu kurulmasına yönelik mutabakat sözleşmesi imzalamış; ihaleye teklif verilipverilmeyeceği konusundaki kararın ise, yapılacak değerlendirmeler sonrasındabelirleneceğini duyurmuştu.

Gözde Girişim'in mevcut yatırımları arasında, finans alanında Türkiye FinansKatılım Bankası ve Kaynak Finansal Kiralama'nın yanı sıra Albaraka Türk ve Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda da küçük oranda hisseleri; bilişimteknolojileri alanında Exper Bilgisayar ve Medyasoft Bilgi Sistemleri,perakendede Şok Marketler, tarım-gıda alanında Karma Tarımsal Üretim, Üç YıldızTarımsal İşletmeler, gayrimenkulde ise Saf GYO bulunuyor.

Gözde Girişim son olarak Mayıs ayında Makina Takım Endüstrisi'nin yüzde 30.6 hissesini, Kobin Madencilik'in de yüzde 51 hissesini satın aldığınıaçıklamıştı.

Yatırım portföylerinde sektörel çeşitlendirmeye önem verdiklerini ve Türkiyeile birlikte büyüyen sektörlere yatırım yaptıklarını belirten Kurama, bukapsamda yenilenebilir enerji alanına da girmek istediklerini vurguladı.

Kurama, "Yenilenebilir enerji alanına da ilgimiz var. Güneşten rüzgarenerjisine kadar farklı projelere baktık, ama henüz bizi tatmin eden bir projebulamadık" dedi.

FİNANSMAN ÇEŞİTLENDİRMESİ İÇİN SUKUKA BAŞVURABİLİRİZ

Yapılacak yatırımlara yönelik duyulacak ihtiyaç kapsamında finansmançeşitlendirmesine gidebileceklerini belirten Kurama, "Yapacağımız projeler ilavekaynak gerektirebilir. Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da banka iştahının çokfazla olmadığı görülüyor. Bu da bizi başka kulvarlara götürüyor. Biri Asya,diğeri Orta Doğu. Buralarda da faizsiz enstrümanlara yönelik talep öne çıkıyor.Sukuk da bunlardan biri. Bugünün şartlarında üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyoruz. İlk anda kolay olmayabilir. Ancak yapılacak yatırımlara göre,ihtiyaç olduğu takdirde Sukuk başvurabileceğimiz enstrümanlardan biri" dedi.

Kurama, yatırımlara kaynak sağlanması kapsamında, ihtiyaç olması durumundasermaye artışı seçeneğinin de değerlendirileceğini söyledi. KAP'ta yer alanbilgiye göre, Gözde Girişim'in 1 milyar lira kayıtlı sermaye tavanı içinde 134.5milyon lira ödenmiş sermayesi bulunuyor.

Gözde Girişim'in tarım-gıda alanındaki iştiraki Karma Tarım'da Mayıs ayındahayata faaliyete geçmesi planlanan yatırımda ise bir gecikme yaşandığını ifadeeden Kurama, "Buradaki dondurulmuş patates projemizi Mayıs'ta faaliyetegeçirmeyi planlıyorduk. Ama kışın sert geçmesi nedeniyle inşaat faaliyetleridurunca biraz gecikme oldu. Birkaç aylık bir erteleme söz konusu" diye konuştu.

Kurama, önümüzdeki dönemde ağırlığın Türkiye olması koşuluyla, yurtdışındakiyatırım fırsatlarını da değerlendirmek istediklerini söyledi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rekabet Kurulu’ndan Erdemir’e beklenen onay geldi
  • 16.01.2021 09:33

Rekabet Kurulu’ndan Erdemir’e beklenen onay geldi

Erdemir’in Kümaş Manyezit’in tamamının satın alınması için Yıldız Holding ve Göz ...

Gözde Girişim, Penta Teknoloji’nin yüzde 54.3’ünü aldı
  • 28.03.2014 16:23

Gözde Girişim, Penta Teknoloji’nin yüzde 54.3’ünü aldı

Gözde Girişim, Penta Teknoloji'nin yüzde 54.3'ünü 27.9 mln TL'ye Yıldız Holding' ...

Ülker sukuk çıkarabilir!
  • 08.06.2012 10:12

Ülker sukuk çıkarabilir!

Gözde Girişim Müdürü Kurama, önceliklerinin otoyol ihaleleri olduğunu belirterek ...

Gözde Girişim’in otoyollara olan ilgisi artıyor!
  • 07.06.2012 13:14

Gözde Girişim’in otoyollara olan ilgisi artıyor!

Gözde Girişim köprü ve otoyol özelleştirmesine verdiği önem diğer projelere uzak ...

Koç ile Ülker'den işbirliği
  • 19.10.2011 11:03

Koç ile Ülker'den işbirliği

Koç ve Ülker, köprü ve otoyol özelleştirmelerine birlikte girmek için ortak giri ...