maritbet girişmaritbet
Geberit tüm konutların çehresini değiştiriyor!

Geberit tüm konutların çehresini değiştiriyor!

1874'te İsviçre'de kurulan Geberit, 1905'te ahşap dış kaplamalı ve kurşun armatürlü rezervuarını üreterek Avrupa'da büyümeye başladı

 

7 İsviçre frankına kuruldu 1.8 milyar Euro ciro yapıyor

1874'te İsviçre'de kurulan Geberit, 1905'te ahşap dış kaplamalı ve kurşun armatürlü rezervuarını üreterek Avrupa'da büyümeye başladı. Bugün toplam 6 bin çalışanı ile 100 ülkede faaliyet gösteren firmanın 2011 yılı cirosu 1.8 milyar Euro. 7 ülkede 16 üretim tesisinde faaliyet gösteren şirket Türkiye'de yeniden yapılanma sürecine girdi. 2012 yılında Türkiye'ye büyük önem verdiğini söyleyen Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu firmanın yeni ürünlerini, Türkiye'deki yeniden yapılanmayı ve sektörü Hürriyet Emlak'a değerlendirdi.

 Geberit kaç yıldır Türkiye'de?

 İmza attığınız önemli projeler var mı?

-140 yıl önce ahşap dış kaplamalı ve kurşun armatürlü ilk rezervuarı üreterek büyüyen Geberit'in henüz Türkiye'de üretimi yok ama 25 yıldır Türkiye pazarında. 2002 yılına kadar distribütör aracılığıyla Türkiye pazarındayken, 2002 yılında Geberit Türkiye kuruldu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Bodrum Milas Havalimanı, Ankara Lojistik Üssü, Trump Towers, İstanbul ve Ankara Marriot Otelleri, Avrupa Konutları gibi birçok önemli projeye hizmet verdik. Geberit Türkiye olarak KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan'a ihracat yapıyoruz.

 İnşaat sektörü için nerelerde hangi ürünleri üretiyorsunuz, ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

 - Geberit'in 2 ana ürün grubu bulunuyor; sıhhi tesisat sistemleri ve borular. Sıhhi tesisat sistemleri arasında gömme rezervuarlar, rezervuar iç takımları, bataryalar ve deşarj sistemleri, süzgeçler, sifonlar, tesisat montaj ekipmanları ve Geberit Aquaclean var. Borular ise temiz ve pis su boru ve fittingsleri, bakır boru ve fittingsler, paslanmaz çelik ve CuNiFe boru ve fittingslerinden oluşuyor.

 Sizi diğer firmalardan ayıran ürünleriniz var mı?

 - Geberit, rezervuar, boru gibi duvar arkasındaki teknolojiler konusuna odaklanmış ve bu konuda uzmanlaşmış. Bu teknolojilerde engin bir bilgi birikimine sahibiz. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz bu. Türkiye'ye giren ilk gömme rezervuar markasıyız. Türkiye'de uyguladığımız başka bir ilk de Geberit Pluvia adım verdiğimiz vakumlu çatı drenaj sistemi. Bu sistemle büyük çatı alanları tek bir iniş kolonu ile boşaltılabiliyor, uygulama süresi azalıyor ve binanın kullanım alam artıyor. Bu sistemin kabul edilmesi uzun bir süre aldı. Fakat şu anda büyük projelerin yüzde 85'inde Geberit Pluvia kullanıyor. Örneğin birçok havalimanı, lojistik merkezleri, stadyumlar, gibi.

Klozetler artık mis kokacak

Gelecekte Geberit ürünleri nasıl olacak? Son yıllarda tasarım çok ön plana çıktı, bu konuda neler yapıyorsunuz?

- Cirosunun yüzde 2.5'ini Ar-Ge'ye ayıran Geberit 2012'de müşterilerinin karşısına birden fazla yenilik ile çıkıyor. Geberit Monolith, özellikle renevasyon aşamasında seramik rezervuarlar için çok şık bir alternatif. 2012'de Unicera ve Sodex fuarlarında bu ürünün yeni rengini (toprak rengi) lanse ettik. 3L/4.5L deşarj yapan Geberit Sigma gömme rezervuarlar su tasarrufunu arttırıyor. Geberit DuoFresh klozetin içinden kötü kokuları temizleyip, ortama tekrar temiz hava olarak vererek, banyoyu havalandırırken kaybedilen enerji kaybım önlüyor. 2012'de lanse edeceğimiz en özel ürünlerden biri Geberit Sigma80 gömme rezervuar kumanda kapağı. Bu kapak sadece elinizi hareket ettirdiğinizde oluşan dalga ile deşarj işlemini başlatıyor. Kendi ürettiği enerji ile çalışan fotoselli batarya da enerji tasarrufuna katkı sağlayacak yeni ürünlerden. Sigma80 gibi son yıllarda lanse edilen birçok ürün IF tasarım ödüllü aldı. Geberit için en önemlisi tasarımı ile öne çıkan ürünün aynı zamanda fonksiyonel olması.

2012'de Türkiye'de nasıl bir pazar bekliyorsunuz?

 Geberit'in ciro ve büyüme hedefleri nelerdir?

- Tesisat sektörü 2011'de beklenenden fazla büyüdü. Büyümenin, 10-15 yıl içerisinde artacağını öngörüyoruz. Bu da bizim gibi firmalara dolaylı olarak yansıyacaktır. 2011 sonunda Türkiye'de önemli bir büyüme projesi başlatıldı. Bu projeyle Geberit, Türkiye yatırımlarım arttırdı ve paralel olarak bir ciro artışı hedefledi. Proje kapsamında 2012'de satış ekibimizi yüzde 100 büyüttük, cirosal anlamda yüzde 30 büyüme hedefliyoruz.

Ömür Kırbaşlı-Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Geberit’in Tawa ve Supero küvet modelleri ile banyonuzu yenileyin
  • 06.03.2023 12:32

Geberit’in Tawa ve Supero küvet modelleri ile banyonuzu yenileyin

Bahar aylarında, havadaki ani değişimler bahar yorgunluğuna yol açıyor. Bu yorgu ...

Geberit, Türkiye’deki 20. yılını kutluyor!
  • 22.08.2022 10:50

Geberit, Türkiye’deki 20. yılını kutluyor!

Yaklaşık 150 yıllık tecrübeyle sıhhi tesisat ve vitrifiye sektörüne değer katan ...

Geberit, sektörüne yön veren ürünleriyle “Salone del Mobile” fuarında
  • 08.06.2022 09:37

Geberit, sektörüne yön veren ürünleriyle “Salone del Mobile” fuarında

Sıhhı tesisat ve vitrifiye alanındaki inovatif ürünleriyle yaşam alanlarına değe ...

Çok yönlü banyo tasarımına Geberit iCon ile yenilikçi çözüm!
  • 13.05.2022 16:57

Çok yönlü banyo tasarımına Geberit iCon ile yenilikçi çözüm!

Ürün geliştirme süreçlerinde yenilikçi tasarımlara ve teknolojilere imza atan Ge ...

Geberit’ten tasarım ve hijyeni buluşturan yeni çözüm: Acanto
  • 26.02.2022 10:49

Geberit’ten tasarım ve hijyeni buluşturan yeni çözüm: Acanto

Yüksek mühendislik gücüyle banyolardaki farklı ihtiyaçları karşılayan Geberit, y ...

Geberit’ten tasarım ve hijyeni buluşturan yeni çözüm: Acanto
  • 14.02.2022 14:14

Geberit’ten tasarım ve hijyeni buluşturan yeni çözüm: Acanto

Yüksek mühendislik gücüyle banyolardaki farklı ihtiyaçları karşılayan Geberit, y ...