maritbet girişmaritbet
Gaziantep İslahiye'de 3 bin kişilik "Kalyon Konteyner Kent" kuruluyor

Gaziantep İslahiye'de 3 bin kişilik "Kalyon Konteyner Kent" kuruluyor

Kalyon Konteyner Kent'te 450 metrekarelik çocuk oyun alanı, çamaşırhane, yemekhane, kreş ve mescit ile birlikte idari ofisler ve saatte 1.000 adet ekmek üretme kapasiteli bir fırın da hazır olacak.

Kalyon Holding, Gaziantep İslahiye'de 3 bin kişilik 'Kalyon Konteyner Kent' kurulumuna başladı.

Holdingden yapılan açıklamada, Kalyon Holding'in, 10 ili etkileyen ve herkesi derinden yaralayan 'asrın felaketi' ile ilgili aksiyonlar aldığı, tüm desteklerini başta AFAD olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak yaptığı belirtildi.

Açıklamada, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, 24. ve 27. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti Milletvekili Derya Bakbak'ın katılımı ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Kalyon Holding Sosyal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı Reyhan Kalyoncu eşliğinde Kalyon Konteyner Kent'te incelemelerde bulunulduğu bildirildi.

'Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu önderliğinde tüm üst yönetimimiz ve 2 bin 336 gönüllü çalışanımızla sahada yer alıyoruz' denilen açıklamada, Kalyon Holding'in depremler nedeniyle aldığı aksiyonlara ilişkin şunlar kaydedildi:

'Gaziantep İslahiye'de 3 bin kişilik Kalyon Konteyner Kent'in kurulumuna başladık. Kısa vadede güneş panellerinin de kurulmasıyla kendi kendine yetebilen ekolojik bir kente dönüşecek olan Kalyon Konteyner Kent'te 450 metrekarelik çocuk oyun alanı, çamaşırhane, yemekhane, kreş ve mescit ile birlikte idari ofisler ve saatte 1.000 adet ekmek üretme kapasiteli bir fırın da hazır olacak. Holding bünyesinde özellikle Kalyon Konteyner Kent için gerekli olan eşya ve malzemelerin temini amacıyla bir yardım kampanyası başlattık.

Depremde zarar gören ve İGA'nın onarımını üstlendiği Hatay Havalimanı pistini 96 saat gibi kısa bir sürede hizmete hazır hale getirerek yardımların bölgeye ulaşmasında kritik öneme sahip bu havalimanına uçuşların yeniden başlayabilmesini sağladık. BOTAŞ doğal gaz boru hattı tamiratı için kaynak ekibi ve malzeme gönderilmiş olup üç ana hattaki tamiratlar tamamlandı.

Gaziantep'te kapanan yol, ekiplerimizin çalışmalarıyla açılarak yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde yaklaşık 2 bin 379 vatandaşımızın barınma, gıda ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra yine üniversitemizin psikolog ve klinik psikolog ekibi ile depremzedelere psikolojik destek vermeye, tüm imkanlarımızı Gaziantepli hemşehrilerimiz ile paylaşmaya devam ediyoruz.

Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra bölgede 14 vinç, 49 ekskavatör, 30 kepçe, 82 kamyon, 22 tır, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 156 muhtelif iş makinesi, 4 adet jeneratör ile afet bölgesinde hizmet veriyor. Ayrıca 236 bin 245 kıyafet, 387 bin 492 gıda paketi, 35 bin 384 battaniye & uyku tulumu, 3 bin 458 ilaç, 41 ton yakacak ve daha binlerce yardım malzemesinin gönderimi sağlandı.

19 Şubat Pazar günü Üsküdar Nevçarşı'da Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz.'

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalyon Konteyner Kent, depremzedelerin kullanımına açıldı!
  • 22.02.2023 17:06

Kalyon Konteyner Kent, depremzedelerin kullanımına açıldı!

Kalyon Holding'in Gaziantep İslahiye'de yapımını tamamladığı 3 bin kişilik Kalyo ...

Gaziantep İslahiye'de 3 bin kişilik "Kalyon Konteyner Kent" kuruluyor
  • 14.02.2023 10:27

Gaziantep İslahiye'de 3 bin kişilik "Kalyon Konteyner Kent" kuruluyor

Kalyon Konteyner Kent'te 450 metrekarelik çocuk oyun alanı, çamaşırhane, yemekha ...