maritbet girişmaritbet
Erdemoğlu Holding mobilyada Merinos Halı’nın cirosunun aşmayı hedefliyor!

Erdemoğlu Holding mobilyada Merinos Halı’nın cirosunun aşmayı hedefliyor!

Amerika'daki Wal Mart ve İKEA mağazaları başta olmak üzere, toplam 70 ülkeye ihracat yapan Merinos Halı, geçen yıl 220 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Amerika'daki Wal Mart ve İKEA mağazaları başta olmak üzere, toplam 70 ülkeye ihracat yapan Merinos Halı, geçen yıl 220 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2013 yılı ihracat hedefinin ise 300 milyon dolar olarak belirlendiğini ifade eden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Erdemoğlu, mobilyada ise, yeni marketler, showromlar açmak yolunda çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Mobilyadaki hedefimiz halıdaki cironun üzerine çıkmak” dedi.

Erdemoğlu Holding'in 2011 yılında yüzde 41 oranında büyüdüğünü, bunun da belirledikleri hedefin üstünde gerçekleştiğini kaydeden Mahmut Erdemoğlu, 2012 yılında ise yüzde 25 büyüdüklerini ifade etti. Erdemoğlu, yine 2012 yılında 65 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, ihracatta yüzde 35 artış sağlanarak 220 milyon doların üzerine çıktıklarını söyledi. 2013 yılında ise ihracattaki hedeflerinin 300 milyon dolar olduğunu kaydeden Erdemoğlu, “Grubumuza bağlı 15 şirketi değerlendirdiğimizde; geçtiğimiz yıl için yüzde 25 büyüme hedeflemiştik. Bunun üstüne çıktık. Önümüzdeki dönem için büyüme hedefimizi de yine grup olarak yüzde 25 belirledik” dedi.

“Mobilyanın 6 bin civarında satış noktası olmasına rağmen biz Merinos'u farklı bir noktaya taşımak adına farklı bir uygulamaya gidiyoruz” diyen Erdemoğlu, şöyle konuştu: “Merinos halı, battaniye, ev tekstili yatak ve bazalardan oluşan ‘Corner' mağazalar oluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde Corner mağazaların sayısı bin 500'e çıkacak. Bu mağazalar her şehrin elit, güzel caddelerinde olacak. Merinos için üç çeşit mağaza tipi oluşturacağız. Biri, 300 metrekare genişlikte Corner'lar, diğeri bin 500 metrekarelik alanlara kurulacak kanepe, oturma gruplarının da dahil olduğu ürünlerin satıldığı ‘Showroom'lar, diğerleri ise 3 bin metrekarelik alanlarda kurulu olan ‘Elegance' mağazalar olacak. Elegance'lar Merinos'un tüm ürünlerinin teşhir edildiği mağazalar konsepti olacak. Hedefimiz bin 500 Corner, 500 Showroom, 250 de Elegance mağaza.”

Merinos'un halı üretiminde dünya liderliğinin sürdüğünü anımsatan Mahmut Erdemoğlu, yeni ilave kapasitelerle üretim anlamında gerek iç pazardaki pazar payı, gerekse ihracat anlamında büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti. Erdemoğlu, “2012 yılında daha modern makinalarla yüzde 25 ilave kapasite daha geldi. Biz tüm dallardaki makinelerde 10-12 yılı geçeni yeniliyoruz. Teknoloji sürekli gelişiyor. Böyle olunca rekabetten geri kalmamak ve fiyat olarak piyasanın dışında kalmamak için yeni teknoloji ürünleri alıyoruz. Yeni makinelerimizin montajları tamamlandı ve üretime başladı. Son gelen makinelerle makine halısında üretimimiz yüzde 25 artmış oldu” dedi. Erdemoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Rusya'da makine halısı ve poliproplen iplik üretimi devam ediyor. Mobilyada, üretim anlamında mevcut kapasitenin dört katı kadar üretim yapacak şekilde kapasitemiz hazır. Gerek makine parkı olarak, gerek altyapı olarak, gerek hammaddede ürün depolanacak yerler anlamında, altyapımız hazır. Mobilyada yeni marketler, showrom'lar açmak yolunda çalışmamız devam ediyor. Mobilyadaki hedefimiz halıdaki cironun üzerine çıkmak.”

Tüketim olarak mobilyanın tüketiminin halıdan 10 kat daha fazla olduğunu kaydeden Erdemoğlu, “Biz mobilyaya iç piyasa için başlamıştık. Şu anda Almanya, İran, Libya, Kazakistan, Azerbaycan gibi 15 ülkeye mobilya ihracatı yapıyoruz. Halıda 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Mobilyada da pazar ciromuzu artırdıkça büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz”

Ülkenin kalkınması için gereken en önemli unsurların eğitim ve üretim olduğunu savunan Mahmut Erdemoğlu, “Sosyal sorumluluk üzerine yaptığımız yatırımların yüzde 90'ı eğitim üzerinedir” dedi. Erdemoğlu, şöyle konuştu: “En son olarak Besni'de kız öğrenci yurdunun inşaatı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Okul çağındaki kızlarımızın okuyabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kadınlarımızın eğitimli olması ve çalışması ülkemizin kalkınması için son derece önemli ve kişi başına düşen milli gelirin artmasında önemli bir etken. Köylerde oturan kız çocuklarımız, konaklayacak yerleri olmadığı için ilçelere veya şehirlere gelerek okuma şansını elde edemiyorlardı. Bu yurdun yapılmış olması bu açıdan ayrı bir önem ve anlam kazanmaktadır.”

Besni'de mimarlık fakültesi yapmak için de çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydeden Erdemoğlu, “Çok yakın bir zamanda temelini atacağız. Gaziantep'te dört okul, Besni'de de bir okul, iki öğrenci yurdu yaptırmıştık. Şu anda da Van'da Mehmet Erdemoğlu Ticaret Meslek Lisesinin yapımı devam etmektedir. Van'a ikinci bir okul daha yaptıracağız. Gaziantep'te de bir okul daha yapmak için kolları sıvadık. Yine Gaziantep'te, annemizin adına Servi Erdemoğlu Cami yaptırmak için gerekli girişimleri yaptık ve yakında yapımına başlayacağız”  diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdemoğlu Holding mobilyada Merinos Halı’nın cirosunun aşmayı hedefliyor!
  • 05.09.2013 13:47

Erdemoğlu Holding mobilyada Merinos Halı’nın cirosunun aşmayı hedefliyor!

Amerika'daki Wal Mart ve İKEA mağazaları başta olmak üzere, toplam 70 ülkeye ihr ...