maritbet girişmaritbet
Enerjinin Yıldızları projesi ile elektrik dağıtım sektörüne yıldız yağdı!

Enerjinin Yıldızları projesi ile elektrik dağıtım sektörüne yıldız yağdı!

Elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ tarafından 2018'de hayata geçirilen "Enerjinin Yıldızları" Projesi ile sektöre yüzlerce yıldız kazandırıldı.

Şirketlerin ortak açıklamasına göre, proje kapsamında İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas'taki 3 meslek lisesinde oluşturulan Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı'ından mezun olan öğrenci sayısı 366'ya ulaşırken mezun olanların 94'ü çalışma hayatına ilk adımını BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ’da attı.

Enerjinin Yıldızları Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018'de imzalanan "Mesleki Eğitim Protokolü"nün ardından Sivas, İstanbul ve Antalya’da belirlenen 3 meslek lisesinde "Yüksek Gerilim Sistemleri Dalı ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı" kurulması ile hayata geçti.

Proje, İstanbul Avrupa Yakası’nda Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya’da Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas’ta ise Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başladı.

Proje devam ederken MEB’in kararı ile Yüksek Gerilim Dalı'nın adı "Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı" olarak değiştirildi ve öğrenciler bu isim altında bu alana kabul edilmeye başlandı.

Enerji sektörüne yıldızlar kazandıran proje ile birlikte oldukça zorlu bir alan olan Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı’ndan mezun olanların sayısı da her geçen gün arttı.

Proje kapsamında söz konusu dalda eğitim görerek mezun olanların sayısı 228'e çıktı.

Öğrencilere eğitim hayatları boyunca Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurarak uygulamalı eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkanı tanıyan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, sektöre yeni adım atan yıldızlara da kapılarını açtı.

İstanbul Avrupa Yakası'na Elektik Tesisatları ve Dağıtım Dalı’ndan mezun olan 83 öğrenciden 52'si BEDAŞ'ta istihdam edilirken, Antalya’da mezun olan toplam 77 öğrenciden 19'u AEDAŞ’ta, Sivas’ta mezun olan 68 öğrenciden 23'ü de ÇEDAŞ'ta işe başladı. Böylece 228 mezunun 94'ü üç şirkette iş hayatına atıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz