maritbet girişmaritbet
Ege Yıldız, iç pazardaki daralmayı ihracatla aştı!

Ege Yıldız, iç pazardaki daralmayı ihracatla aştı!

Altyapı, inşaat ve tarım sektörünün kullanımına dönük her çeşit plastik boru ve ek parçalarının pazarlamasını yapan Ege Yıldız, bu yıl iç pazarda yaşanan durgunluğu ihracattaki atağı ile aştı

 

Altyapı, inşaat ve tarım sektörünün kullanımına dönük her çeşit plastik boru ve ek parçalarının pazarlamasını yapan Ege Yıldız, bu yıl iç pazarda yaşanan durgunluğu ihracattaki atağı ile aştı.
 
2012'nin dünya ekonomisi için zor bir yıl olduğunu dile getiren Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, "İç pazarda bu yıl biz de tüm sektör oyuncuları gibi zorlanıyoruz. Ancak ihracatımız bu yıl şimdiden geçen yılın toplam ihracatının çok üzerine çıktı. Bu nedenle iç pazardaki talep daralmasından olumsuz etkilenmedik. Son dönemde girdiğimiz yurtdışı pazarlarda büyüme hedefliyoruz. Bugüne kadar bu piyasalarda tanınırlığımızı artırmaya çalışıyorduk, artık bunu başardık. Bu yılki ihracat patlamasının ana sebebi de bu" diye konuştu.
 
Yeni ürün geliştirme için Ar-Ge çalışmalarında hız kesmediklerini kaydeden Zorlu, "Piyasada yapılan ürünlerden ziyade, tüm sektör için yepyeni olacak inovatif projelere odaklanmış durumdayız. Ayrıca her dönem lokomotif ürün gruplarımız için kapasite artırma ve modernizasyon yatırımları yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu yatırımlarımız devam edecek ve bazı yeni ürün yatırımlarımız olacak. Toplamda yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.
 
Sektöre 1950'li yılların sonunda el presi, plastik ilaç tüpü ve kapaktan oluşan laboratuvar malzemeleri üretimi ile adım attıklarını, gurubun satış ve pazarlama şirketi Ege Yıldız'ın ise 1959'da kurulduğunu anlatan Zorlu, şöyle devam etti:
 
"Üretimimiz 1965'li yıllarda inşaat ve ziraat boru ve ek parçaları üretimi ile devam etti. Hammadde ihtiyacının büyük bir kısmının Petkim'den tedarik edilmeye başlanması ile birlikte, 1973'de kurulan Ege Plast AŞ üretim görevini üstlendi, Ege Yıldız ise satış ve pazarlama şirketi haline dönüştü."
 
Türkiye pazarındaki gelişmelere ve ihtiyaçlara paralel olarak, sürekli yatırım yaptıklarını belirten Zorlu, şunları söyledi: "Ege Plast 1996 yılında halka açıldı. Halen İzmir AOSB'de toplam 80 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Grubun öncü ve amiral gemisi olan Ege Plast pvc, hdpe, mdpe, ldpe, pp ve pprc olmak üzere yılda 95 bin ton plastik işleme kapasitesi ile üretimini sürdürüyor."
 
Kullandıkları ileri teknoloji ile sektörde ilklere imza attıklarını belirten Zorlu, "Plastik boru ve ek parça üretiminde Türkiye'de ilk defa sabit contalı atıksu boru ve ek parçalarını; patenti Ege Plast'a ait olan segmanlı sabit contalı atıksu boru ve ek parçalarını; binalarda kullanılan köşeli yağmur deresi ve ek parçalarını; doğalgaz borularını; zirai sulamada kullanılan alüminyum kafalı polietilen(pea) boru ve ek parçalarını; yine zirai sulamada kullanılan bağlantı sistemindeki özelliği sebebiyle su kaçırmayan, enerji ve su tasarrufu sağlayan ASPVC boru ve ek parçalarını biz ürettik" dedi.
 
1000 mm çapa kadar basınçlı pvc su borularının Avrupa'da ilk, yine 1000 mm çapa kadar pvc kanalizasyon borularının Avrupa'da üçüncü üreticisi olduklarını belirten Zorlu, bu sene beşincisi düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması'nda Ege Yıldız'ın ödüle layık görüldüğünü de söyledi. Zorlu, "Anadolu Marka Ödülü bizleri gururlandırdı. Ödüle layık görülmemizde, Türkiye genelinde yapı sektöründe yapılan araştırmada, bayi, inşaatçı, tesisatçı ve ziraatçı gibi dört önemli grubun tercihlerinin sonucu oluşması ödülü bizim açımızdan son derece anlamlı kıldı" şeklinde konuştu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Basmane projesi Zorlu ailesini birbirine düşürdü
  • 09.10.2016 09:02

İzmir Basmane projesi Zorlu ailesini birbirine düşürdü

İzmir'de Basmane Çukuru'na yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezi Projesi'yle 20 y ...

Basmane'de inşaat ekimde başlıyor!
  • 01.07.2016 13:38

Basmane'de inşaat ekimde başlıyor!

Basmane Çukuru’nda, davalar bitmeden inşaata başlanamayacağı yönündeki iddiaya F ...

Ege Yıldız, iç pazardaki daralmayı ihracatla aştı!
  • 02.11.2012 09:22

Ege Yıldız, iç pazardaki daralmayı ihracatla aştı!

Altyapı, inşaat ve tarım sektörünün kullanımına dönük her çeşit plastik boru ve ...