maritbet girişmaritbet
Dinarsu, yenilenme ve kapasite artırma sürecini hızlandırdı!

Dinarsu, yenilenme ve kapasite artırma sürecini hızlandırdı!

İstanbul’da 1955 yılında kurulan ve 1975 yılında Çerkezköy entegre tesislerine taşınan Dinarsu, yenilenme ve kapasite artırma sürecini hızlandırdı

İstanbul'da 1955 yılında kurulan ve 1975 yılında Çerkezköy entegre tesislerine taşınan Dinarsu, yenilenme ve kapasite artırma sürecini hızlandırdı. Her geçen gün daha da büyüyen Dinarsu, dünyada yüksek çözünürlüklü fotoğraf görselliğinde halı üreten nadir firmalar arasında gösteriliyor.

Son yıllarda ortalama yüzde 30 gibi iddialı bir büyüme oranı yakaladıklarını vurgulayan Dinarsu Genel Müdürü Ahmet Murat Ercan,  “Üretim yapıyorsanız üstüne mutlaka yeni bir şeyler koymak zorundasınız. Çünkü dünya koca bir pazar ve bu pazarda rekabet her geçen gün artıyor. Biz Dinarsu olarak yenilenmeyi ve en son teknolojileri takip etmeyi ilke edindik” dedi.

Ercan, 2005 yılında Erdemoğlu Şirketler Topluluğu'na dahil olan Dinarsu'nun bu dönemden sonra   yeniden yapılanarak, büyüdüğünü söyledi. Duvardan duvara halı konusunda baskılı halı, tufting halı, çim halı ve nonwowen halı üretimleriyle Türkiye' nin en geniş ürün yelpazesine sahip tek üretici firma olduklarını vurgulayan Ercan, “Müşterilerimize tüm alternatifleri sunuyoruz. Ürün pörtföyümüz her geçen gün çeşitleniyor. Şu an Çerkezköy'deki entegre tesisimizle dünyanın en modern tesislerinden biri olma özelliğine sahibiz. Ayrıca Dinarsu, Türkiye'de CE sertifikasına sahip ilk tufting halı üreticisi olma özelliğine sahip” diye konuştu. Ercan, ihracat noktasında ise yaklaşık 40 ülke ile çalıştıklarını beliterek, ABD'ye dahi mal gönderdkilerine dikkat çekti.

Bu yıl içinde yüzde 50 oranında büyümek istediklerini vurgulayan Ercan, bu hedefi desteklemek için ürün gamlarına her geçen gün yeni bir imalatanı eklendiğini duyurdu.  Ar-Ge çalışmalarında ise yüksek çözünürlüklü fotoğraf görselliğinde halı üretmenin yanı sıra  üç boyutlu halıları da müşterilerine sunduklarının bilgisini veren Ercan, üretim teknolojilerini sürekli geliştirmeleri sayesinde bu alanda liderliğe oynadıklarını sözlerine ekledi. Toplam satışlarının üçte ikisini iç pazara sunduklarını söyleyen Ercan, kalan kısmında dış pazarda çok rahat alıcı bulduğunu ifade etti. Amaçlarının Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesine ve satış hacmine sahip olmak olduğuna da vurgu yapan Ercan, orta vade hedeflerinin ise dünyanın en büyük duvardan duvara halı üreten firmaları arasında ilk sırada bulunmanını geldiğini vurguladı.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dinarsu Halı’nın duvardan duvara koleksiyonu evlere konfor getiriyor
  • 26.12.2013 13:06

Dinarsu Halı’nın duvardan duvara koleksiyonu evlere konfor getiriyor

Dinarsu, duvardan duvara halıyı tekrar evlerin vazgeçilmezi yapmaya hazırlanıyor ...

Dinarsu, yenilenme ve kapasite artırma sürecini hızlandırdı!
  • 02.05.2013 10:49

Dinarsu, yenilenme ve kapasite artırma sürecini hızlandırdı!

İstanbul’da 1955 yılında kurulan ve 1975 yılında Çerkezköy entegre tesislerine t ...