maritbet girişmaritbet
Deniz Mühendislik, 3 milyon TL’lik yeni tesisinde şantiyelerinin ön imalatını yapacak!

Deniz Mühendislik, 3 milyon TL’lik yeni tesisinde şantiyelerinin ön imalatını yapacak!

Enerji sektörü ağırlıklı olmak üzere endüstriyel tesislerin inşaat ve taaahüt işlerini yapan Deniz Mühendislik, 3 milyon TL’lik yatırımla kuracağı tesiste şantiyelerinin ön imalatını yapacak

 

Enerji sektörü ağırlıklı olmak üzere endüstriyel tesislerin inşaat ve taaahüt işlerini yapan Deniz Mühendislik, 3 milyon TL'lik yatırımla kuracağı tesiste şantiyelerinin ön imalatını yapacak. Kuruldukları 2005 yılından itibaren büyümelerini sürdürdüklerini ve başarılı projelere imza attıklarını söyleyen DMG Deniz Grup'un sahibi İhsan Türk, özellikle son iki yılda yurtdışında çalışmalarının hızlandığını söyledi. Irak ve Suudi Arabistan'da şantiyelerinin olduğunu söyleyen İhsan Türk, “Yurtiçinde de petrol sektörüne iş yapıyoruz. Yaptığımız işler ve hacmimiz git gide büyüyor. Bu yılki hedeflediğimiz işlerin şu anda yüzde 50'sini imzalamış bulunmaktayız. Şu anda Afyon, Hatay ve Suudi Arabistan olmak üzere üç noktada şantiyemiz var. Irak ve Marmara Bölgesi olmak üzere iki şantiye daha ilave olacak. Bu yılı hem yurtiçi hem yurtdışında beş farklı noktada bitireceğiz” dedi.
 
“Suudi Arabistan ve Irak'tan sürekli talep var”
 
Irak ve Suudi Arabistan'dan kendilerine sürekli talep geldiğini söyleyen İhsan Türk, şöyle devam etti:
 
“Bugüne kadar temkinli davrandık ama büyük çapta işler gelince ve çalışacağımız partnerler de büyük olunca kar marjı yüksek olduğu için biz de ilgi göstermeye başladık. Özellikle yurtdışında endüstriyel tesis anlamında kadromuz büyük tecrübeye sahip. Afrika'dan da gelen talepler var. Orada bizim için çok fazla iş imkanı var. Gelen teklif taleplerde bu açıkça belli. Şu anda mevcut ekip ve ekipmanlarımızla 8-10 tane şantiye kuracak güçteyiz” diye konuştu.
 
Makine ve ekipman yatırımlarına ağırlık verdiklerini de ifade eden İhsan Türk, 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 10 dönümlük bir alanda tesis kurmayı hedeflediklerini söyledi. Burada şantiyelerinin ön imalatlarını yapacaklarını kaydeden Türk, “Şimdiye kadar yerimiz ufaktı ama bundan sonra atölyemizden de piyasaya rahatlıkla iş yapabilecek konuma geldik. 3 milyon TL'ye mal oldu. Çalışmalarımızı başlattık, belediyeden son onaylarımız kaldı. Bunu yaparken de 50 kişiyi istihdam edeceğiz. Şu anda iyi bir noktadayız. Özellikle bu yıl girdiğimiz ihalelerde bu makine ekipman yatırımımızın faydasını görüyoruz. Hem iş alma hem de iş yapma bazında bunu rahatlıkla karşılayabiliyoruz” ifadesini kullandı.
 
Hedef ciro, 30 milyon dolar
 
2012 yılında 6 şantiye olacağını ancak 2013'te en az dört tanesi yurtdışında olmak üzere 10 şantiye ile aynı anda çalışabileceklerini de söyleyen Türk, “Irak'ta ve Suudi Arabistan'da tank imalatı yapıyoruz. Irak'ta çelik imalatı için görüşmeler devam ediyor. Geçen yıl 15 milyon TL ciro yaptık, bu yıl da 25-30 milyon dolar ciro beklentimiz var. Zaten şu ana kadar yüzde 50'sini yaptık. Tek bir iş yapmıyoruz, anahtar teslim endüstriyel tesis projeler yapıyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran özellik bu. Mühendislik ayağımızda da yoğun olduğu için bizi başarıya götürüyor” dedi.
 
Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda (TTK) işverenin de desteklenmesi gerektiğini söyleyen Türk, “Devletin özellikle vergi yükü altında bizi ezmemesi lazım, yani para kazandığımızı görelim. Para kazanıp daha fazla yatırım yapalım. İşçi kadar işveren de desteklenmeli. Türkiye'de işsizlik olduğunu kimseye söyleyemez, çalışacak herkese iş var. Ama iş beğenmemezlik çok fazla” şeklinde konuştu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deniz Mühendislik, 3 milyon TL’lik yeni tesisinde şantiyelerinin ön imalatını yapacak!
  • 05.11.2012 11:58

Deniz Mühendislik, 3 milyon TL’lik yeni tesisinde şantiyelerinin ön imalatını yapacak!

Enerji sektörü ağırlıklı olmak üzere endüstriyel tesislerin inşaat ve taaahüt iş ...

Hayati Yazıcı: Türk Ticaret Kanunu yeniden değişebilir!
  • 01.07.2012 09:34

Hayati Yazıcı: Türk Ticaret Kanunu yeniden değişebilir!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yarın yürürlüğe girecek yeni Türk Ticare ...

Yeni Türk Ticaret Kanunu yasalaştı!
  • 27.06.2012 09:04

Yeni Türk Ticaret Kanunu yasalaştı!

Türk ticari hayatında devrim niteliği taşıyan ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek y ...

Yeni TTK’da kiracı düzenlemesi yok!
  • 25.06.2012 10:42

Yeni TTK’da kiracı düzenlemesi yok!

Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, bugünkü köşesinde yeni TTK'da kiracı düz ...

Yeni TTK'da değişiklik yapılıyor!
  • 19.06.2012 08:54

Yeni TTK'da değişiklik yapılıyor!

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan değişiklik ta ...

Yeni Türk Ticaret Kanunu yatırımcıları terletecek!
  • 15.06.2012 11:22

Yeni Türk Ticaret Kanunu yatırımcıları terletecek!

Yeni Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Sermaye Şirketlerinde Yönetim Semineri, Yüks ...