Çimsa, Platin Global 100 Ödülleri’nde inşaat sektörü lideri oldu

Çimsa, Platin Global 100 Ödülleri’nde inşaat sektörü lideri oldu

Türkiye’ye en çok katkı sağlayan firmaların belirlendiği Platin Global 100 Endeksi’ne göre Çimsa, inşaat kategorisinin en başarılı şirketi seçildi.

Platin Dergisi ve bağımsız pazar araştırma şirketi İpsos işbirliğiyle yürütülen, Türkiye'ye en çok katkı sağlayan firmaların belirlendiği Platin Global 100 Endeksi'ne göre Çimsa, ‘inşaat' kategorisinin en başarılı şirketi seçildi.

Türkiye'nin ihracat ve yurt dışı tanıtım şampiyonlarına hak ettiği değeri vermek, örnek uygulamalar ve üstün başarıların Türkiye iş dünyasına rol model olmasını sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Platin Global 100 Ödül Töreni, 24 Ekim Çarşamba günü Feriye Palace'da Endüstri 4.0 temasıyla gerçekleşti. Borsa İstanbul bilanço verileri ve ISO-500 2017 yılı verilerine dayanarak yürütülen bu çalışma neticesinde, Çimsa, “inşaat sektörü lideri” ödülüne layık görüldü. 

Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan yaptığı açıklamada, “Çimsa olarak küresel ölçekte yoğun çalışmalar yürütüyor, sektörümüzün ve şirketimizin gelişiminin yanı sıra, ülke ekonomisine katkı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Başarılarımızı taçlandıran bu ödül, doğru yolda ilerlediğimizi, doğru adımlar attığımızı bir kez daha kanıtlıyor. Bizler, 46 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da sektörümüze öncülük eden lider çimento üreticisi olarak çalışmalarımıza devam edecek; Geleceğin Çimsa'sını oluşturmak üzere Endüstri 4.0'ı tüm iş süreçlerimize dâhil etmeyi sürdüreceğiz. Dijital dönüşümün bir parçası olmanın tercihten ziyade mecburiyete dönüşeceği yakın gelecekte de, karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefiyle sektördeki konumumuzu güçlendireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 14 alt sektörde arttı
  • 19.10.2026 11:39

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 14 alt sektörde arttı

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Ağustos 2026 sonuçlarına göre, Temmuz ayın ...

THBB Başkanı Işık: "Nakit darboğazı ve yüksek faiz sektörü baskılıyor"
  • 13.10.2026 13:24

THBB Başkanı Işık: "Nakit darboğazı ve yüksek faiz sektörü baskılıyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından açıklanan Hazır Beton Endeksi Eylü ...

Türkiye İMSAD Türkiye’nin deprem karnesini masaya yatırıldı
  • 09.10.2026 15:37

Türkiye İMSAD Türkiye’nin deprem karnesini masaya yatırıldı

Türkiye İMSAD’ın düzenlediği 67. Gündem Buluşmaları, “Deprem Karnemiz: Ne Kadar ...

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti
  • 09.10.2026 14:00

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti

TOKİ, inşa ettiği sosyal konutlarla bugüne kadar 1 milyon 770 bin 855 dar gelirl ...

“Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamalıyız”
  • 02.10.2026 17:51

“Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamalıyız”

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, 5 Ekim Dünya Konut Günü k ...