maritbet girişmaritbet
Çilek Mobilya, ‘Bosna’lı çocuklar için Bursa’dan yola çıktı

Çilek Mobilya, ‘Bosna’lı çocuklar için Bursa’dan yola çıktı

Çilek Mobilya, Bosna’daki büyük sel felaketi sonrası 16 tır dolusu sevgiyle Bosnalı çocukların yanına, yaralarını sarmaya gitti

Bosna Hersek'te son 120 yılın en etkili yağışlarıyla birlikte nehirlerin taşması sonucu meydana gelen seller sonrası; bütün ülke etkilenirken özellikle kuzey kısmında bulunan Sava nehrinin taşmasıyla birçok şehir sular altında kaldı. Maddi zararın milyarca euro olduğu söylenen felakette; 4 milyonluk nüfusa sahip ülkede yaklaşık 1 milyon kişinin evsiz kaldığı da söyleniyor. Evsiz kalan, eşyalarını kaybeden ve barınma sorunu yaşayan yüzlerce çocuğa yardım elini uzatmak ve bir nebze olsun acılarını dindirmek amacıyla Bosna'ya doğru yola çıkan Çilek tırlarında; bir çocuğun odasında ihtiyaç duyulabilecek mobilyadan aksesuara her şey bulunuyor. Yardım eşyaları Türkiye ve Bosna arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Bosna'da kurulmuş olan BİGMEV (Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı) aracılığı ile afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de 1 Haziran Pazar günü Bursa'dan hareket eden yardım tırlarını ve Çilek ekibini yolcu etmeye gelerek, kampanyaya destek verdiler.
 
"Bosna Hersek'e Yardım Tırlarının Uğurlanması Töreni”nde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye'nin "kara gün dostu" bir ülke olduğunu dile getirerek, “Türkiye, sadece yakın coğrafyamızda komşumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna'ya değil, her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir. Bosna Hersek'teki kardeşlerimizi sevindirebilirsek onların zor günlerinde dayanışma içinde olduğumuzu ifade edip hatırlatabilirsek ne mutlu bize" dedi. Arınç, Çilek Mobilya'nın sadece Türk değil bir dünya markası olduğunu belirterek, ”yardımları için Çilek Mobilya Genel Müdürü ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise “Bosna Hersek'e daha once ilaç ve gıdadan oluşan 3 tırı göndermiştik. Bugün de Çilek Mobilya'nın hazırladığı 16 tırı oraya ulaştıracağız. Yardımlarımız devam edecek. Bosna'nın yaralarını sarmak için hazırladığı bu yardımlar için Çilek Mobilya Genel Müdürü ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'e ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bosna'nın her zaman yanında olduğumuzu göstermek bize düşüyor. Daha önce 3 tır göndermiştik. Şimdi de Çilek Mobilya'nın hazırladığı 16 tırı gönderiyoruz. Çilek Mobilya Genel Müdürü ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'e yardımları için teşekkür ediyor, Bosna'daki yaraların en kısa zamanda sarılmasını diliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek; yapacakları bu yardımın çocukların ihtiyaçlarını karşılamanın yanında psikolojik olarak onlara moral de vermesini beklediklerini, Çilek olarak dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi çocukların her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çocuk odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler!
  • 22.03.2022 08:41

Çocuk odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler!

Çocukların doğumundan itibaren iyi bir uyku uyuyabildikleri, rahat geceler geçir ...

Çilek, mobilya kategorisinde yılın markası seçildi!
  • 08.12.2021 09:04

Çilek, mobilya kategorisinde yılın markası seçildi!

Çilek Mobilya, Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliğiyle düzenlenen, müşteri ...

Çilek Mobilya'dan tertemiz ürün, hijyenik teslimat!
  • 24.04.2021 17:07

Çilek Mobilya'dan tertemiz ürün, hijyenik teslimat!

TSE tarafından verilen Güvenli Üretim Belgesi'ne de sahip olan Çilek Mobilya, ür ...

Çilek Mobilya ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nden işbirliği!
  • 01.03.2021 16:58

Çilek Mobilya ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nden işbirliği!

Çilek Mobilya, AR-GE ve Tasarım Merkezi ekibinin gelişimini ve proje niteliğini ...

Çilek Mobilya, 2020 yılının 'Kaizen'lerini seçti!
  • 23.02.2021 11:57

Çilek Mobilya, 2020 yılının 'Kaizen'lerini seçti!

Yalın Üretim Felsefesi ile israfsız bir üretim yapmayı başaran Çilek Mobilya, ha ...

Çilek, Türkiye’de ilk ve tek FSC belgeli ürün kullanan marka oldu
  • 03.06.2017 12:56

Çilek, Türkiye’de ilk ve tek FSC belgeli ürün kullanan marka oldu

Çilek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Dünya Çevre Gü ...