maritbet girişmaritbet
Cephe sisteminde doğallık!

Cephe sisteminde doğallık!

Tepe Betopan Yönetim Krulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Fırat Türkfiliz, Çimentolu Yonga Levha'nın Türkiye'ye ilk 1969 yılındaki Gediz depreminden sonra İsviçre Kızılhaçı'nın Kütahya'nın köylerinde yaptırdığı prefabrik köy okullarında bu ürünü kullanmasıyla girdiğini söyledi

 

Tepe Betopan Yönetim Krulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Fırat Türkfiliz, Çimentolu Yonga Levha'nın Türkiye'ye ilk 1969 yılındaki Gediz depreminden sonra İsviçre Kızılhaçı'nın Kütahya'nın köylerinde yaptırdığı prefabrik köy okullarında bu ürünü kullanmasıyla girdiğini söyledi. Türkfiliz, "İlk üretiminden beri kullanım alanları çok farklılık kazansa da hala ağırlıklı olarak yine prefabrik sektöründe kullanılan ürünler ayrıca ara katlarda, konteyner zeminlerinde, prefabrik bina duvarlarında, yükseltilmiş döşemelerde, bölme duvarlarda ve özellikle son dönemde daha revaçta olan yüzeyi desenli kaplama levhaları ile de her türlü binanın dış cephelerinde kullanılmaktadır" dedi.
 
 Betopan'm kullanım alanı 
Fırat Türkfiliz, Betopan'ın Türkiye ve dünyada kullanım alamyla ilgili olarak ise, "En büyük kullanım yerinin prefabrik sektörü olduğu düşünüldüğünde ve en büyük prefabrik firmalarının Türkiye'de yer aldığı gerçeği de dikkate alındığında ciddi bir talep olduğu ve mevcut üretim kapasitesinin talebi karşılamakta yetersiz kaldığı durumlar olduğu vakidir" dedi. Türkfiliz şöyle konuştu: "Bu ürünü kullanan dünya ülkeleri genellikle prefabrik dışmda daha teknik detay çözümlerinde ve dış cephede kullanmaktadırlar. Bazen dış cephede son kat, bazen son kat ürün altına taban oluşturmak için, bazen üzerine farklı ürünler yapıştırıp bu imalatı cephelere uygulayarak çözümler oluşturmuşlardır." 
 
Çimentolu Yonga Levha üretiminde önemli bir yere sahip olan Tepe Betopan, 2012 yılında doğal içerikli ürünlerle binaların cephelerini süsleyecek. 
 
Üretim kapasitesi artırıldı
2011 yılı son çeyreğine kadar Tepe Betopan'ın hedeflerine uygun performans sergilediğini belirten Fırat Türkfiliz, Van'da yaşanan deprem sonrasında talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Türkfiliz, "2012 yılı için ise, üretim kapasitemizi yine azami ölçüde kullanmayı hedefledik. Kurulduğundan beri sürekli yapılan iyileştirmeler, makine ilaveleri ile kapasite artırıldı ve 1984'de 25.000 m3 olarak başlayan üretim kapasitemiz 2011 'de 67.500 m3'e çıkartıldı" dedi. 
 
Geri dönüşüme önem 
"Bu sene içinde mevcut tesisimizde planlanan revizyonlar kapasite artırmaktan çok, geri dönüşüme dayanmaktadır" diyen Türkfiliz, "Üretim sürecinde atık olan bazı ürün parçalarının geri kazanımının yapılabileceği aşamada sisteme kazandırmaya dayanan yeni bir sistem kurduk" diye konuştu. "Başladığımız yeni yatırım projesi hem kapasitemizi 120 bin m3 seviyesine çıkartmamızı ve hem de daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olmamızı sağlayacaktır ifadelerini kullanan Fırat Türkfiliz, "2012 yılı için ayrıca, dış cephe ürünlerimizin tanınırlığmın, farkındalığının ve diğer ürünlerden aynlabilirliğinin ön plana çıkarılmasına ilişkin planlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Tamamen doğal içerikli, doğada bulunan ürünlerin dokusuna sahip bu ürünlerle yapılan cephe sistemleri, yürürlüğe giren enerji yönetmeliğine de uygun olarak altma koyulan yalıtım malzemesi ve sağladığı havalandırmalı montaj sistemi ile önemli bir ihtiyacı karşılayacak çözüm sistemidir. 30 yıla yaklaşan birikimimiz ve geleceğe yönelik hedeflerimizle, bağlı olduğumuz grubun sosyal sorumluluklarının bilinci ve ilkelerine bağlılıkla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." dedi. 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Öğrencilerin tasarladığı dronla yüksek katlı binalar boyanabilecek
  • 05.09.2022 10:54

Öğrencilerin tasarladığı dronla yüksek katlı binalar boyanabilecek

TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan, 8 öğrenciden oluşan İTÜ'nün "Vefa" takımı projele ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Ağır panel montajları için pratik çözüm
  • 04.12.2020 10:31

Ağır panel montajları için pratik çözüm

Fastmount şirketi cephe kaplamalarında kullanılan ağır paneller için geliştirdiğ ...

Bakü'nün binaları rengarenk resimlerle süslendi
  • 04.03.2021 14:10

Bakü'nün binaları rengarenk resimlerle süslendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bazı binaların dış cepheleri resim ve grafiti çal ...

AKM inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı
  • 26.02.2021 11:47

AKM inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı

Hareketli sahne ve opera salonunun yapımında sona yaklaşılan merkezin iç mekanla ...

Dikey jaluzilerle tüm pencerelerinizi kontrol edin!
  • 21.01.2021 14:22

Dikey jaluzilerle tüm pencerelerinizi kontrol edin!

Dikey jaluziler yatay jaluzi veya perdelere göre kesintisiz kullanım sağlıyor. B ...