maritbet girişmaritbet
Çapra İnşaat, doğaltaş sektöründeki yatırımlarına devam edecek!

Çapra İnşaat, doğaltaş sektöründeki yatırımlarına devam edecek!

Çapra İnşaat Malzemeleri Satış Müdürü Özgür Çakan, 2012 ve 2013 yıllarının belediyeler için yatırım yılı olacağını söyleyerek, "Bu yıl içinde sert peyzaj ürünlerimizde çeşitliliğimizi hem üretimde hem de bazı distribütörlüklerimizde artırmayı hedefliyoruz" dedi

 

Yaklaşık 50 yıldır inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren ve 1998 yılında İtalya'dan getirdiği makinelerle üretimine başladığı tek tabakalı suni mermer ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Çapra İnşaat Malzemeleri, doğaltaş sektörü yatırımlarına devam edecek. Her geçen yıl üretim ve istihdam kapasitelerini artırdıklarını belirten Çakan, aynı zamanda uzun yıllardan beri Vestel Beyaz Eşya'ya beton denge ağırlıklarıyla yan sanayi olarak hizmet verdiklerini söyledi. Son yıllarda inşaat sektörünün kazanmış olduğu ivmeden yararlanarak birbiri ardına yapmış oldukları yatırımlarla, 2012 yılından itibaren Manisa Organize Sanayi Bölgesi Birinci Kısım'da üretime aralıksız devam ettiklerini belirten Çakan, şu an 7 gün 24 saat çalışan fabrikalarında günlük 3 bin metrekare karo üretim kapasitelerine ulaştıklarını kaydetti. Bunun yanında ürün yelpazelerine andezit taşını eklediklerini ve diğer sert peyzaj ürünleriyle günlük satışlarının 4 bin metrekareye ulaştığını söyleyen Çakan;
 
"Dört yıla yakın süredir Doğanay Klinker Tuğlaları'nın Manisa Bölge Bayiliği'ni başarı ile yaptıktan sonra, 2012'de Marmara Bölge Bayiliği'ni de alarak sert peyzaj ürünlerinde ürün portföyümüzü genişlettik. Şu an suni mermer (terrazzo), washbeton, prekast yapı elemanları, andezit, klinker tuğla, patlatma yüzeyli dekoratif doğal taşlar, granit küptaş, andezit küp taş, bazalt küptaş, doğal kayrak taşı, Bergama graniti, Kayseri bazaltı, traverten gibi dış mekânda kullanılan birçok kaplama malzemesinin satışını gerçekleştiriyoruz." dedi.
 
DOĞANAY KLİNKER TUĞLALARI'NIN MARMARA BÖLGE BAYİLİĞİ'Nİ ALDI.
 
Özgür Çakan, "Dört yıla yakın süredir Doğanay Klinker Tuğlaları'nın Manisa Bölge Bayiliği'ni başarı ile yaptıktan sonra, 2012'de Marmara Bölge Bayiliği'ni de alarak sert peyzaj ürünlerinde ürün portföyümüzü genişlettik" dedi.
 
Çakan, "Geniş ürün portföyü ile ağırlıklı olarak yerel yönetimlerin sokak, cadde sağlıklaştırma, park bahçe düzenleme işlerindeki taleplerine hızlı şekilde cevap verebiliyoruz." şeklinde konuştu.
 
Aynı zamanda Baumax Yapı Marketleri'nin yapı malzemeleri konusunda ana tedarikçilerden biri olduklarını vurgulayan Çakan, Manisa'da Yuntdağı bölgesinde çıkardıkları andezitle, Ege Bölgesi'nin en büyük andezit üretim kapasitesine sahip olduklarının altını çizdi. 2012 ve 2013 yıllarının belediyeler için yatırım yılı olacağını savunan Çakan, "Bu yıl içinde sert peyzaj ürünlerimizde çeşitliliğimizi hem üretim hem de bazı distribütörlüklerimizde artırmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Avrupa'da baş gösteren kriz ve Arap Baharı öncesinde ihracat faaliyetlerinin çok yoğun olduğuna değinen Çakan, şöyle devam etti: "Özellikle Romanya'daki ofisimiz sayesinde kapasitemizin yüzde 30'unu Romanya'ya ihraç ettiğimiz günleri yeniden yakalamanın sevinci içindeyiz. Şu an ihracatımızı Romanya başta olmak üzere, Irak, Gürcistan, Libya, Katar, Dubai, Avustralya gibi ülkelere gerçekleştiriyoruz. Daha kurumsal bir yapıda sağlıklı büyümeyi sürdürüp, ihracatı artırmayı hedefliyoruz."
 
Dünya – Özel Ek

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vestel, İklim Performans Liderleri Ödülü’ne layık görüldü
  • 27.11.2013 14:33

Vestel, İklim Performans Liderleri Ödülü’ne layık görüldü

Dost teknoloji Vestel, Türkiye’nin İklim Değişikliği Performans Liderlerinden bi ...

Çapra İnşaat, doğaltaş sektöründeki yatırımlarına devam edecek!
  • 12.07.2012 11:02

Çapra İnşaat, doğaltaş sektöründeki yatırımlarına devam edecek!

Çapra İnşaat Malzemeleri Satış Müdürü Özgür Çakan, 2012 ve 2013 yıllarının beled ...

Çapra İnşaat peyzaj ürünlerinde çeşitliliği arttıracak!
  • 12.07.2012 10:50

Çapra İnşaat peyzaj ürünlerinde çeşitliliği arttıracak!

Çapra İnşaat Malzemeleri Satış Müdürü Özgür Çakan, 2012 ve 2013 yıllarının beled ...