maritbet girişmaritbet
Çalık Grubu iştiraki Banka Kombetare Tregtare-BKT Arnavutluk’un en iyi bankası seçildi!

Çalık Grubu iştiraki Banka Kombetare Tregtare-BKT Arnavutluk’un en iyi bankası seçildi!

Çalık Grubu’nun Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteren iştiraki Banka Kombetera Tregtare-BKT, Euromoney Dergisi tarafından Arnavutluk’ta 2012 yılının En İyi Bankası seçildi

Çalık Grubu'nun Arnavutluk ve Kosova'da faaliyet gösteren iştiraki Banka Kombetera Tregtare-BKT, Euromoney Dergisi tarafından Arnavutluk'ta 2012 yılının En İyi Bankası seçildi.

Arnavutluk halkını çağdaş bankacılık hizmetleriyle tanıştıran BKT, daha önce birçok kez "Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası" ödülüne layık görülmüştü. Ödül, 5 Temmuz'da Londra The Brewery'de düzenlenen bir törenle, Euromoney yetkilileri tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ile Genel Müdür Seyhan Pencaplıgil'e takdim edildi.

Çalık Holding ailesine yaklaşık 7 yıl önce katılan Banka Kombetare Tregtare (BKT), Arnavutluk halkına sunduğu çağdaş bankacılık hizmeti ile bir kez daha Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası Ödülü'ne layık bulundu. Arnavutluk ve Kosova 'da faaliyet gösteren Banka Kombetare Tregtare-BKT, Euromoney dergisi tarafından Arnavutluk'ta 2012 yılının En İyi Bankası seçildi. İş dünyası ve uluslararası bankacılık çevrelerince, finans sektörünün en prestijli yayın organlarından birisi olarak kabul edilen Euromoney dergisi, her yıl dünyada 100 kadar ülkenin bankaları arasından sadece birini 'Ülkenin En İyi Bankası' olarak ödüle layık buluyor. BKT'in "En İyi Banka Ödülü" 5 Temmuz Perşembe akşamı Londra'da The Brewery'de düzenlenen bir törenle Euromoney yetkilileri tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ile Genel Müdür Seyhan Pencaplıgil'e takdim edildi.

Verimli ve faydalı çalışmaların sonucunun finansal rakamlara yansıdığını görmenin zaten banka yöneticileri için memnuniyet verdiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta, Takdir edilmenin, başarılı çalışmaların devamı bakımından önemini vurguladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta konuyla ilgili şunları söyledi: "BKT'nin aldığı bu ödül ne ilk ne de son ödül olacaktır. Ancak bizim için Euromoney'nin BKT'yi ilk kez en iyi banka olarak seçmesinin ayrı bir önemi var. Daha önceki yıllarda, The Banker'dan 4 kez, Emea Finance'tan 2 kez ve Finance Central Europe'dan 2 kez alınan En İyi Banka ödüllerimiz mevcut. BKT'nin başarılı çalışmaları devam ettiği sürece, böyle anlamlı ödüller de gelmeye devam edecektir. Bu ödülü BKT'nin 1100 çalışanı adına alıyoruz. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim."

Arnavutluk'un 2 büyük bankasından biri

Banka Kombetare Tregtare, 2 milyar USD'lık toplam aktifleriyle Arnavutluk'un 2 büyük bankasından biri. 1 milyar 650 milyon USD'lık mevduatı ile yurtdışındaki Türk bankaları arasındaki en yüksek oran olan %19.7'lik pazar payına sahip olan BKT, Arnavutluk'ta 59 şube ve Kosova'da 23 şube olmak üzere 82 şubesi ile hizmet veriyor. Özelleştirildiği 2000 yılından bugüne kadar, internet bankacılığı, taksitli kredi kartı ve daha birçok yenilikçi bireysel bankacılık ürünlerini müşterilerin hizmetine sunan BKT, bugün Arnavutluk vatandaşlarının ve şirketlerin en çok güvendiği finansal kurum olma özelliğini taşıyor. Başarılı performansı, Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşları tarafından kabul gören BKT'nin, ülke notuna eşdeğer rating notunu Moody's teyit etmişti. Ayrıca, Japon Raiting Kuruluşu JCR'dan da son 4 yıl boyunca ulusal AAA(Alb) notunu alan tek Arnavutluk bankası BKT oldu.

Bölgesel bir banka olma yolunda ilerliyor

BKT, Arnavutluk ekonomisindeki yıllık %2,6 gibi bir büyüme oranına rağmen, diğer bankaların aksine her yıl pazar payını ve karlılığını arttıran tek banka olarak dikkat çekiyor. Bu artıştaki en büyük payın, bankada Yönetim Kurulu ve üst yönetimin Türk ve Uluslarası bankacılık deneyimine sahip bankacılarından oluşması olduğunu belirten Mehmet Usta, şunları söyledi: "BKT'nin 2000 yılından bugüne kadar yakalamış olduğu istikrarlı büyüme hızı, karlılık ve hizmet kalitesindeki artış, bireysel bankacılık ürün yelpazesindeki genişleme gibi unsurlardan oluşan başarılı performansın arkasında Türkiye ve yurtdışındaki mesleki birikimlerimizi bu ülkede başarıyla uygulamamız var. BKT gelecekte bölgesel bir banka olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu bağlamda diğer Balkan ülkelerinde ortaya çıkabilecek büyüme fırsatlarını değerlendirmek arzusundayız."

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

The BO Viera, Oktay Kaynarca'dan tam not aldı!
  • 05.05.2022 17:22

The BO Viera, Oktay Kaynarca'dan tam not aldı!

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, Besa Grup’un Bodrum’da hayata geçirdiği The BO Viera ...

Oktay Kaynarca'nın gayrimenkul danışmanından yatırım tüyoları!
  • 30.11.2020 11:52

Oktay Kaynarca'nın gayrimenkul danışmanından yatırım tüyoları!

Ünlü yatırım danışmanı Mert Başaran: Telefon alıp borca girmeyin toprağa yatırım ...

Oktay Kaynarca: 1 milyon liraya ev varsa 5 tane alayım
  • 01.07.2016 13:06

Oktay Kaynarca: 1 milyon liraya ev varsa 5 tane alayım

Oyuncu Oktay Kaynarca, 1 milyon TL'ye ev aldığı yönündeki iddialara "O fiyata ev ...

Oktay Kaynarca Bebek'ten taşınıyor
  • 17.05.2016 10:08

Oktay Kaynarca Bebek'ten taşınıyor

Oyuncu Oktay Kaynarca son dönemde yaşadığı olaylardan dolayı Bebek'ten taşınma k ...