maritbet girişmaritbet
Cacharel 2013 yılında mağaza sayısını 97’ye çıkaracak!

Cacharel 2013 yılında mağaza sayısını 97’ye çıkaracak!

Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan: ''Şu anda 71 milyon lira olan ciromuzu 2015'te 135 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz, mağaza sayımızı da 97'ye ulaştırmayı planlıyoruz" dedi

 

Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan: ''Şu anda 71 milyon lira olan ciromuzu 2015'te 135 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz, mağaza sayımızı da 97'ye ulaştırmayı planlıyoruz'' ''Yeni marka alımları için görüşmelerimiz yok'' ''Ortadoğu'da 'Made in Turkey', 'Made in Italy'den daha değerli''

Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, şu anda 71 milyon lira olan cirolarını 2015'te 135 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, mağaza sayılarını da 97'ye ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

Cacharel'in gelecek dönem hedef ve yatırımları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Özkan, Cacharel'in Fransa'daki Denim şehrinden çıktığını ve markanın ilk kreasyonları arasında denim takım elbiseler olduğunu ifade etti.

Dünyada Cacharel'in erkek giyimdeki tek temsilcisi olduklarını belirten Özkan, 2012 yılında toplam 71 milyon lira ciro elde ettiklerini kaydetti.

Özkan, Türkiye'de 20, yurt dışında ise 34 mağazaları oldukları bilgisini vererek, toplamda 54 mağazaları olduğunu dile getirdi.

2013'te yurt dışında 8, Türkiye'de ise 5 mağaza açmayı planladıklarını aktaran Özkan, 2015 yılı sonuna kadar ise yurt dışındaki mağaza sayılarını 60-a çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Özkan, şu anda 71 milyon lira olan cirolarını 2015'te 135 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, mağaza sayılarını da 97'ye ulaştırmayı planladıklarını anlattı.

Biri İstanbul'da, diğeri de Paris'te olmak üzere 2 tane tasarım merkezleri olduğunu aktaran Özkan, ''Yurt dışında özellikle perakende zincirleriyle bu büyümeyi sağlayarak istikrarlı bir büyüme hedefliyoruz'' dedi.

Bugün en büyük pazarlarının Rusya ve Türkiye olduğunu vurgulayan Özkan, 2013'te Slovakya'ya girmeyi planladıklarını, haziranda oradaki ilk mağazayı açacaklarını dile getirdi.

Akabinde Lübnan ve Tunus'a da girmeyi planladıklarını anlatan Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

''Tasarıma ciddi anlamda Ar-Ge yatırımı yapıyoruz. Bugün şunu gönül rahatlığı ile söylüyorum; İstanbul artık modanın merkezi. Moda markalarının üretildiği şehir olarak da bu böyle. İtalya'da, Almanya'da üretimler kapandı, markalar güçlenemiyor. Türkiye'deki markalar perakendecilikle büyümeyi seçtiği için istikrarı yakalayabiliyor.

Bugün Avrupa'daki bir çok marka sadece toptan satışa yöneldiği için maalesef o istikrarı yakalayamıyor. Rusya'da şu anda 140 kişilik istihdamımız var. Bunu 180'e çıkarmayı hedefliyoruz. Rusya'da bir merkez ofisimiz var. Aydınlı Grup olarak şu anda 3 bine yakın bir istihdamımız var. Cacharel'de ise üretim hariç yaklaşık 220 kişi var.''

''2015'te Rusya öne çıkacak''

Levent Özkan, 2015'te Rusya'nın öne çıkacak gibi göründüğünü belirterek, ''Bir kere Türkiye'nin 2 katı kadar bir nüfus söz konusu. Bir de Rusya'nın henüz girmediğimiz zengin şehirleri var'' dedi.

2015'te ulaşmayı planladıkları 97 mağaza olduğunu aktaran Özkan, grubun 2012'deki 50 milyon dolarlık ihracatının yaklaşık 10 milyon dolarının Cacharel'in olduğunu ifade etti.

Özkan, Afrika ülkelerinden ilk Tunus ve Mısır'a girmeyi planladıklarını belirterek, Ortadoğu'daki ilk testi de Lübnan pazarında yapmayı planladıklarını söyledi. Aydınlı Grup olarak 2012'de 511 milyon lira ciro gerçekleştirdiklerini aktaran Özkan, 2013'te bunu 588 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Özkan, Cacharel için 2013'te 13 tane mağaza açacaklarını, bunun için yaklaşık 6 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Cacharel'de en hızlı büyüyen ürün grubu triko, gömlek ve t-shirt. Bunların cirodaki payı yüzde 45 civarında. Cacharel'de bayanı sevdiremedik. Astoria ve Galaria'da mağaza açtık, ama olmadı. Bu arada geçen sene hazır giyim pazarı IPSOS Araştırma'nın verilerine göre 2012 yaz döneminde yüzde 4 büyüdü, erkek giyim yüzde 2 büyüdü sadece.

Bugün Cacharel damatlık ürünlerde önemli bir pazar payına sahip. Yeni dönemde özel terzi günlerimiz başlayacak mağazalarımızda. Avrupa'daki bir terzimizle özel müşterilerimize hizmet vermeye başlayacağız. Yılda 9 bin adet civarında damatlık satıyoruz Türkiye, Romanya ve Rusya'da. Damatlık fiyatları 700 lira ile bin 500 lira arasında değişiyor.''

''Cacharel erkeğin dünyadaki tek temsilcisi biziz''

Levent Özkan, şu anda yeni marka alımları için görüşmeleri olmadığını belirterek, ''Hedefimiz şu; 3 tane dünya markası var elimizde. Bu markaları hem Türkiye'de, hem de yurt dışında hakkını vermeye çalışıyoruz'' dedi.

Yeni marka teklifinin çok olduğunu anlatan Özkan, hepsine teşekkür ettiklerini ve mevcut markalara odaklandıklarını söyledi.

Bir markayı ithalat yoluyla büyütmenin kolay olmadığını vurgulayan Özkan, lisansörlüklerini yaptıkları markayı satın almaları konusunda da ''İhtimalleri pek konuşmak istemiyorum. İhtimaller olunca konuşuruz. Her şey ihtimal. Şu anda bir gerçek var, Cacharel erkeğin dünyadaki tek temsilcisi biziz. Daha sonra gelişmelerden sizi haberdar ederiz'' dedi.

Ortadoğu'da ''Made in Turkey''in, ''Made in Italy''den daha değerli olduğunu dile getiren Özkan, 2013'te grup olarak 20 milyon liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Sümeyye Dalkılınç/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cacharel 2013 yılında mağaza sayısını 97’ye çıkaracak!
  • 08.03.2013 15:02

Cacharel 2013 yılında mağaza sayısını 97’ye çıkaracak!

Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan: ''Şu anda 71 milyon lira olan ciromuzu 2 ...

Cacharel yeni konsept mağazasını Ukrayna'da açtı!
  • 15.01.2013 11:19

Cacharel yeni konsept mağazasını Ukrayna'da açtı!

Erkek giyim sektörünün öncü markası Cacharel, yeni konsept mağazasını 30 Aralık ...