maritbet girişmaritbet
Bonfilet'in yüzde 15 hissesini  Arap markası Kuveytli Al Makan istiyor!

Bonfilet'in yüzde 15 hissesini Arap markası Kuveytli Al Makan istiyor!

Türk işadamlarının yeni hobisi et ve gıda pazarına Arap sermayesi de ilgi gösteriyor

 

Türk işadamlarının yeni hobisi et ve gıda pazarına Arap sermayesi de ilgi gösteriyor. Geçen yıl Banvit'e ortak olan Aabar Investment'ın ardından bu kez de Kuveytli Al Makan, Bonfilet'ten yüzde 15 hisse istiyor.
 
Türk patronların et ve yemek sektöründeki yatırımlarına Körfez sermayesi de katıldı. Koç Holding'den Doğuş Grubu'na ka dar birçok devin yeni ilgi alanına giren yeme-içme sektörü ve et pazarına Ortadoğu'dan son gelen yatırımcı Kuveyt'ten oldu. Kuveyt'in önemli gıda firmalarından Al Makan, kırmızı etin öncü isimlerinden Bonfilet'e ortak oluyor. 1950'li yıllarda canlı hayvan pazarına giren Akkoyun Ailesi'nin kurduğu Bonfilet, İkitelli'deki tesislerininin yanında 2011'de de 15 milyon dolarlık yatırımla Beylikdüzü'ndeki fabrikasını kurdu. Yıllık 18 bin ton üretim kapasitesi olan 10 bin metrekarelik bu ana tesiste hazır köfteden steak hamburgere kadar birçok ürün pazara sunuluyor. 
 
DEVLERLE ÇALIŞIYOR 
 
Bonfilet ve Bonet markasıyla perakende satış yapan firmanın Migros, Bim, Şok, Bizim gibi market zincirlerine de özel marka ürün üretiyor. Bonfilet'in yüzde 15'lik hissesine ortaklık için son aşamaya gelen Kuveytli Al Makan, firmayı yurtdışında da büyütmek istiyor. 
 
İLK ADIMI AABAR ATTI 
 
Et pazarına daha önce de bölgenin en büyük fonlarından Aabar Investment adım atmıştı. İlk kez Sabah Gazetesi'nin duyurduğu haberde dünya otomotiv devi Alman Daimler'e ortak olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hükümeti'ne ait Aabar, Banvit'in borsada işlem gören hisselerinden büyük kısmına ortak olmuştu. Geçen yıl gerçekleşen işlemle Aabar, Banvit'n Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Valid Faruk Ebubekir'in 16.3 milyon adetlik hissesini 78 milyon TL'ye devralmıştı. Tesla Motors ve Falcon Bank'ın da ortağı olan Aabar, son olarak ünlü İngiliz milyarder Richard Branson'un sahip olduğu Virgin Galactic'e ortak olmuştu. Dünyanın ilk uzay yolu şirketi olan Virgin Galactic'in yüzde 32 hissesine 280 milyon dolar vermişti. 
 
KATARLI DEV ORTAK ARIYOR
 
Geçtiğimiz günlerde de hisseleri Katar borsasında işlem gören turizm firması Hospitality Development Company (HDC), markasını bölgede daha yaygın hale getirmek için düğmeye basmıştı. İlk olarak Dubai ve İstanbul'da yatırım kararı alan HDC CEO'su Walid Maalouf, "Dubai'de iki lokasyon için görüşmelerin son aşamasındayız. Yiyecek-içecek sektöründen iki Türk şirketi ortak olarak arıyoruz" diyerek Türkiye ilgisini açıklamıştı. HDC, halen Katar'da inşası devam eden 4 milyon metrekarelik The pearl-Qatar (Katar-İnci) adlı yapay adada bulunan Tse Yang, Megu, Pampano, Liza, Burj Al Hamam, Alison Nelson's Chocolate Bar, Al Tabkha, Bistro 61, The Bread Basket gibi restoranları işletiyor

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor
  • 27.08.2019 11:09

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit F. Şahenk, 2020'nin ikinci çe ...

Migros, Konya’daki 17. mağazasını M1 Konya AVM’de açtı
  • 26.06.2021 14:53

Migros, Konya’daki 17. mağazasını M1 Konya AVM’de açtı

Türkiye'nin dört bir yanında 67 yıldır hizmet veren Migros, Konya’daki 17. mağaz ...

CarrefourSA'nın 34 mağazası Migros'a devrediliyor
  • 21.05.2021 12:12

CarrefourSA'nın 34 mağazası Migros'a devrediliyor

CarrefourSA'nın 34 mağazasının kiracılık hakkının Migros'a devredilmesine Rekabe ...

Ruffles, boş ambalaj atıklarından futbol sahası inşa edecek
  • 05.05.2021 11:16

Ruffles, boş ambalaj atıklarından futbol sahası inşa edecek

Ruffles, Migros desteğiyle boş ambalaj atıklarından futbol sahası inşa ederek ye ...

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!
  • 20.03.2021 12:03

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!

Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altında. ...

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!
  • 13.02.2021 15:59

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!

Antalya DokumaPark'ta, kediler için 3 katlı, 64 odalı "apartman" yapıldı. ...