maritbet girişmaritbet
Blackstone Group yolunu AVM'ye çevirdi!

Blackstone Group yolunu AVM'ye çevirdi!

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Blackstone Group, Migros ve Koton kısmet olmayınca dümeni AVM'ye kırdı

 

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Blackstone Group, Migros ve Koton kısmet olmayınca dümeni AVM'ye kırdı. Grup, Türkiye'deki ilk yatırımını Hollandalı Redevco'nun Türkiye'deki 4 AVM'sini satın alarak yapmaya hazırlanıyor 
 
8 milyar dolarlık emlak portföyünü yöneten, aktiflerinin büyüklüğü 150 milyar doları aşan girişim sermayesi Blackstone, Türkiye'deki ilk yatırımını perakende alanına yapmaya hazırlanıyor. Sektöre yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre fon, 2006 yılında Türkiye'ye giren Hollandalı Redevco'nun elindeki Erzurum AVM, Ankara Gordion, Manisa Magnesia ve Edirne AVM'lerini içindeki ekiplerle birlikte devralacak. 
 
MİGROS'U ALACAKTI 
Blackstone ismine Türkiye yabancı değil. Türkiye'nin perakende devlerini almak için devamlı şansını deneyen grup, ilk olarak Migros'u almak isteyenler arasında ismini duyurmuştu. Ardından hazırgiyim markası Koton'u almak için görüşmeler yapan ancak onu da Turkven'e kaptıran fon, Redevco'nun Ankara, Edirne, Manisa ve Erzurum'daki 4 AVM'sini alarak perakende sektörüne girmiş olacak. Blackstone'un gayrimenkul portföyünü artırmaya odaklandığı da biliniyor.
 
Anlaşmaların ucundan döndü 
Blackstone'un kurucu ortağı Stephen A. Schvvarzman verdiği bir röportajda Türkiye'de büyük potansiyel gördüğünü belirterek, "Türk ekonomisison yıllarda iyi gelişmeler gösterdi. Özel olarak odaklandığımız bir sektör yok. Ne satıştaysa onunla ilgileniriz; ne ödeyebileceğimize bakarız. Uyarsa alırız. Türkiye'de iki kere anlaşmanın ucundan döndük" açıklaması yapmıştı. 
 
7.5 milyar euroluk portföyü var 
Avrupa'nın en büyük perakende ve emlak yönetim ve geliştirme şirketlerinden Redevco, 7.5 milyar euroluk bir portföyü elinde bulunduruyor. 16 ülkede 700 gayrimenkulü bulunan firma, İsveç merkezli Cofra Holding'in bünyesinde faaliyet gösteriyor. Firma, tepe yönetiminin değişmesinin ardından elindeki portföyü yeniden değerlendirmeye almıştı. 
 
Başında Yapı Kredi'nin eski CEO'su bulunuyor 
Dünya çapında gayrimenkulden, eğlenceye, medyadan turizme kadar birçok alanda faaliyet gösteren Blackstone'un yatırımları arasında Hilton Otelleri, Texas Genco, Universal Stüdyoları, MadameTussauds Müzesi, The VVeather Channel gibi şirketler var. Grubun Türkiye temsilciliğini ise 2008'de Blackstone Grubu'na, üst düzey danışman olarak atanan Yapı Kredi eski CEO'su Kemal Kaya yürütüyor. Grup Türkiye'de enerji, perakende, sağlık ve gayrimenkul alanlarına bakıyor. 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...